icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

bemo
19. zář 2018

@sarkoc já jsem také mazal kde čím, první dvě děti byly v pohodě a nic jim nevadilo. Třetí dítě se mi oprudilo snad úplně ze všeho a s každou další mastičkou to bylo jen horší, nakonec pomohl černý čaj.

@tsasenka mě ty porody vůbec nedělají dobře, dívala jsem se minulý týden a během nějakého porodu jsem si uvědomila že pomalu tlačím s tou maminkou. A vždycky mi u toho tvrdne břicho i když na porod jen myslím. Sice je hezké vidět jak je to miminko na světě, ale i tak, počkám si na to naše.
Holky, už máte jasno kde budete rodit? Je tu někdo z Jihomoravského kraje?

tsasenka
autor
19. zář 2018

Jinak holky, taky už chystám věci. Došila jsem si vybavení do postýlky, jen došít suché zipy do zavinky. Za týden jedeme k mamce na hody, tak si dovezu postýlku a oblečky a začnu si to chystat.
Kosmetiku mám koupenou Hipp a Bepanthen na zadeček. U holek se mi osvědčil. Jako miminka jsem jim zadeček natírala pořád a bez vyrážky. A pokud se vyrážka vyskytla, opravdu rychle byla pryč. A tašku do porodnice si tak nějak chystám průběžně. Vždy tam něco ještě přidám, když si vzpomenu. Ale už je téměř nachystaná. Mám pocit, že nestíhám 😀

bemo
19. zář 2018

@tsasenka teda já budu mít depku, já včera koukla do pytle s oblečky po synovi, kdyby to tedy byl ten kluk, že jako abych viděla co tam vlastně jen, přeci jen se to spoustu let jen schovavalo a nějak se mi do toho nechtělo, tak jsem to zase zavřela. Tím moje přípravy zatím skončily, i když vlastně vůbec nezačaly. A ty už takhle jedeš, to jsi dobrá. A o tašce do porodnice bude řeč nejdřív v prosinci.

tsasenka
autor
19. zář 2018

@bemo Zbláznily se mi hormony, no 😀 Já si všechno chystám ráda dopředu a jak budou Vánoce, tak chci mít všechno v klidu a nehonit se. Jinak já rodím na Obilňáku 🙂

malecek
19. zář 2018

@bemo s tou taškou jsem na tom asi úplně stejně. A oblečky co mam , mám na jedné kupě a tím to haslo. Zatím je čas.

malecek
19. zář 2018

Já budu rodit v Ostravě a zatím se rozhoduji kde přesně

krisatko
19. zář 2018

No a já se bála, že teď když bude manžel od dneška pryč si chci chystat pomalinku veci co doma mám a nemám si napsat na papír budu za blázna.... Dnes začínám 23 týden a o víkendu se na to asi pomalinku vrhnu, ale oblečky a tak zatím jen dám do šuplete, prát a žehlit budu až v listopadu, možná až v prosinci. Jen si chci udělat představu co teda vlastně všechno mám a nemám

sarinka_nevesta
19. zář 2018

ty brďo..vy teda jedete..já mám pár hadříků a to je všechno....zatim si užívám zbytky pěknýho počasí v sedle s psiskama venku, dokud mi pupíček nepřekáží a jde to :D

krisatko
19. zář 2018

@sarinka_nevesta já už to vzdala. Minule jsem měla při krokovce křeč na prstách u nohy. Nejdřív se mi zkřížil malíček s prsteníčkem, pak palec s ukazováčkem a po sesednutí sem celý druhý den nemohla na levou kyčel. Tak už se s nima chodím jen ňuhńat :D

priefi
19. zář 2018

@tsasenka ja u Matyho protrpela cele 6ti nedeli, jako by me rezali ziletkama, kolikrat mi u kojeni tekly i slzy bolesti, kdyz prisel cas kojeni, ja byla totalne na prasky... do toho se mi podarilo i mit zanet prsu (atb., punkce, ktera nestacila, tak si i rizli, paradoxne atb byly pro me asi to nejhorsi peklo, zvracela jsem z nich a mela prujem, ta bolest sice taky nebyla nejmensi, ale atb jsem brala jako vetsi zlo), ted mam obcas silene citlive bradavky, ale beru to tak, ze vydrzim kdyz tak 6ti nedeli (pokud mozno bez zanetu), pak "rezani" ustane a kojeni zacne byt nebolestive 😥
Co se tyce te VS a PPM, tak kdysi mely maminky narok na PPM a dokonce i absolventi, co nenasli praci podporu v nezameatnanosti, ale okolo roku 2008 to zmenili a absolventi/absooventky nemely narok na zadne tyto prispevky a ani se uz jim VS nepocitala do duchodu (do 2008 se VS pocitala do duchodu). Od te doby jedina moznost, jak absolventka mohla ziskat ppm bylo nastoupit do prace a doba uspesneho studia se zapocitavala do 270 dni, takze musela "odkroutit" si sve v zamestnani a diky VS splnovala narok na ochrannou lhutu a ppm.
@bemo @tsasenka mi stacilo videt ten porod, co byl jako posledni a stacilo mi a uz se na to koukat fakt nebudu, hrozne me to vystresovalo, proste clovek si vzpomene na ten pocit bezmoci, jak uz nemuze, mysli, ze to neda.... ja mam sice za sebou jen jeden porod, nemam jak srovnavat, ale 30h a otvirani branky je pro me doatatecny strasak, rikam si, ze ted to bude lepsi, ze to zvladnu, ze to bude jen chvilkova bolest a pak bude miminecko, ale pak jsem videla ten porod a total panika... Ja se nejak nemam k te vybave, spis porad vyrazuji synove a schovavam, nejak mam pocit, ze casu je dost, ale z druhe strany zase, ze nestiham. Ale ja bych ty mimi veci jeate nemela kde dat. To budeme muset jeste poresit.
Ja bych chtela rodit v Karvine, tak jak minule 😊 Ale zalezi od okolnosti, kdyby se jednalo o rychlo porod (ha ha ha, si fandim fakt), tak bych musela do Trince, ten je o trochu bliz

veselaopicka
19. zář 2018

Děvčata musím se pochlubit 🙂 Přála jsem si holčičku a na UZ jasná holčička :D Já z toho mám takovou radost že jsem ani spát nemohla :D

zetta01
19. zář 2018

@veselaopicka tak to ti mooc gratuluji k splněnému snu 🙂 já jsem si také strašně moc přála holčičku a jinou variantu si nepřipouštěla a ono čekáme chlapečka 🙂

tsasenka
autor
19. zář 2018

@veselaopicka Gratuluji k holčičce 🙂

veselaopicka
19. zář 2018

@zetta01
@tsasenka

děkujuu 🙂 to vypadalo, ze nebude nic vidět a po chvilce roztáhla nohy takže to bylo jasně vidět že i já jako lajk sem to poznala. Přítel mi tvrdil, že v 13 týdnu viděl kluka ale podle mě spíš viděl co chtěl vidět :D Jediné co tak mám prý placentu nízko a doporučuje jit na mateřskou těch 8 týdnu před a co mě zaráží tak jsem skoro 22. týden a ani slovem se nezmínila o tom lektvaru co se pije na cukrovku, tak nevím jestli tam musí každej nebo jestli se může stát že tam ani nepůjdu. Podle krve a moči mám cukr v normě.

halasovci007
19. zář 2018

@krisatko tak nějak s tebou souhlasím. oblečky mám doma, ale prát budu až přelom listopad a prosinec, mě příjde, že by se to i ve skříni zase zaprášilo a vyvonělo 🙂 snad nebudeme muset do porodnice o tolik dříve. Jinak seznam co mi chybí pomalu a jistě odškrtávám a příjde mi, že když mi přišla sada do postýlky, že už chybí jen kočárek a určitě budu pak narychlo schánět něco co jsem zapoměla :-/ já koupila teda Sudocream na zadeček a objednala vzorečky Bepanthenu, které vyzkouším a uvidím jak to malá snese a podle toho koupím další. Plínky do porodnice jsem vzala Pampers ty bílé a taky uvidíme.. Jsem na to strašně zvědavá na všechno 🙂

priefi
19. zář 2018

@veselaopicka gratuluji 😊

priefi
19. zář 2018

@halasovci007 tak zaprasit asi trosku jo, ale vyvonet, jen dobre, kojenec ma hodne citlivy cich a vonave veci nejsou pro nej to prave orechove, navic bacha na prasech, lepsi dat machani na vic, at se prcek neosype

halasovci007
19. zář 2018

@priefi já jsem teda koupila ten dětský prací gel, ale začnu tedy prát o něco dříve 🙂 děkuji za tip 🙂

zetta01
19. zář 2018

@veselaopicka já mám placentu také nízko ale jak v centru, tak i má dr. mě ujišťovaly, že se to určitě vytáhne, jak poroste břicho, ale že je potřeba to zkontrolovat na velkém ultrazvuku v tom 30tt. Jinak já jsem byla na kontrole u své dr. v 22.týdnu a dala mi na cukr žádanka a ten test se provádí od 24-28tt a co vím, tak je to povinné.

martinasip
19. zář 2018

@laura1256 my sme minuly rok delali okna predtym rok strechu a ted sme sa dali na vnitrek, ale zjistilo se, ze zakladova deska je padla o 10 cisel, tak sme museli delat jakoby odzacatku aj zdi zburat a nove.. ach jo...konecne malujem a snad uz do konca zari stehujem.. zacali sme koncem unora...stihli svadbu a podarilo se i mimi...ale je to fuska. Hodnes stesti!

journals
19. zář 2018

Dneska jsem byla na kontrole, všechno ok, test na cukrovku mě čeká příští týden... taky mě čeká měření pánve... To se dělá každé?
Také jsem už dostala žádanku na 3. screening...

laura1256
19. zář 2018

@martinasip no my jsme museli taky skoro vše dělat od zacatku protoze stecha nebyla atd ale to vse delal ten muj i jeho tata s bratrem oni uz par baraku postavily tak vědí 🙂 no snad se to vsechno stihne 🙂 dekujeme napodobne 🙂

veselaopicka
19. zář 2018

@zetta01 aha tak to me asi čeká teprve 🙂

zetta01
19. zář 2018

@veselaopicka to asi ano, na to je ještě čas je to až od 24 tt do toho 28tt.kdy se to dělá. Sama jsem na výsledek zvědavá, jsem dneska měla tak strašnou chuť na kousek čokolády, ale mám v sobě úplný blok si vzít 😀 kéž by takových bloků bylo víc a to já jsem na sladké nikdy nebyla, ale teď co jsem těhotná, vůbec mi od začátku nebylo zle a když mi bylo trochu divně od žaludku, tak právě ten kousek čokolády mi pomohl a bylo mi líp. Jsem říkala, že malý je celý tatínek, pač ten musí mít sladké každý den 😀

kikika87
19. zář 2018

@zetta01 No tak jako taky budu mít z tě cukrovky vítr, protože sladké je u mě momentálně number one😂 pořádně nesnim oběd, ale už laduju...prostě je mi po tom dobře. K snídani chocapic,dneska jsem si koupila nesquik jo. Sušenky běžně každý den, sladký knedlíky...pouť tu byla, takže nějaký to trdlo, mandle v cukru. No mazec. Jestli tu cukrovku nemám já, tak už nikdo. Ale jdu na kontrolu s moci zítra...nevim co z ní zjišťuji, snad ne ten cukr😂

sarinka_nevesta
19. zář 2018

@krisatko ja jediny co, tak se mi blbe kluse... Coz mymu plnasoj vyhovuje 😂 nema to rad... O vikendu si jeste dame posledni zavody a pak na pohodu nejakyho Huberta, kdyz to pujde.

zetta01
19. zář 2018

@kikika87 ano tou močí se zjišťuje cukr 🙂 ale nevím do jaké míry no. Jinak tě uklidním těhotenská cukrovka nemá nic společného a vlastně ani na ni nemá vliv to kolik cukru sníš, v těhotenství se sladké nedoporučuje, ale spíš z toho hlediska, že s z toho tělo nic neveme a akorát se přibírá. Nedá se to právě nijak ovlivnit a pokud ji někdo má, tak za to nemůže tím, že se ládoval cukrem. Těhotenská cukrovka vzniká u těch žen, které k ní mají vrozenou dispozici. Je to díky tomu, že je zde nějaká porucha genů a tedy špatná tvorba inzulinu ve slinivce. Za normálních okolností by se to neukázalo, ale při těhu. je na organismus kladen větší nápor a obvykle pak s těhu odezní, ale už je tu předpoklad, že vše nefunguje, jak má a může se pak vrátit na stáří. Já jdu do poradny př. středu, tak doufám, že už tam bude mít dr. i ty výsledky z cukru, jsem právě myslela, že mi to řeknou hned zítra.

tynka75
19. zář 2018

Vyšetření na cukrovku trvá 3 hodiny. Ráno jdete na lačno, vezmou vám krev, dají vám vypít nějaký sladký nápoj, za hodinu berou další krev a za hodinu další krev, nesmíte nic jíst a pít jen vodu, ale taky nejlíp nic. Po třech hodinách vyjde výsledek 🙂

zetta01
19. zář 2018

@tynka75 no mě řekli, že to trvá jen 2 hoď. hned po příchodu vemou krev, dají vypít napoj, po hoďce zase krev a po té 2 hod. ještě 1x krev a hotovo. Výsledky do 3 dnů odešlou k dr. Tak doufám, že to tak bude, pač mám na 10 dalšího doktora

daskaaa1
19. zář 2018

@zetta01 s tim naprosto souhlasím.Ja sladke nejim a ve 12 tydnu mi zjistli tehotenskou cukrovku a od 16 tydne si už pícham i inzulin. 😞

Strana