icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

krisatko
20. zář 2018

Holkýýý? :D
Jak je to s náušnicemi pro holčičky? Musí se koupit, dávají se přímo v porodnici, nebo až u doktorky dětské? A kdy? Mě teď došlo, že vlastně nečekám bezproblémovýho kluka ale holku :D A budu muset řešit tyhle blbosti :D

semmi
20. zář 2018

@krisatko Náušnice vám pichne pediatr až po prvním ockovani. Nejdřív vude malá mit ty nastrelovaci pecicky a pak predelate vaše. 😉

halasovci007
20. zář 2018

Takze hlasim se po dnesni kontrole jsme stale holka a vse v poradku. Od 12tt pribytek vahy 2.8kg (nechapu vazila jsrm se pred odjezdem k dr. doma a mela jsem o 500g min..).Mrzelo me,ze jsrm chtela fotku a mala je na to uz moc velka a nebyla by videt cela..😢 a minule nam neudelal foto 😭 a byla cila a mrakala se (pak nemam citit to rodeo v brise 😂😎). Za odmenu jsem koupila saticky ve vyprodeji na leto za pajdu a v Kaufu meli dalsi druh ubrousku - Linteo modre 80ks za 19.90 tak 5 baliku je doma.Ja myslim,ze jsme na pul roku vybaveny co se tyce ubrousku 😂😂 ted asi presidlim na plenky od patku maji mit v Albertu sovickove za 169Kc ale nevim kolik jich tam je me jen psala kamaradka,ze bude akce. Budete nektera ty sovickove kupovat?

halasovci007
20. zář 2018

@semmi ty pecicky se musi nejakou dobu nechat ze jo?Ze jsou nejak z te chirurgicke oceli nez se rana zahoji je to tak?Toho se taky desim,asi vyslu pak tatinka.Ja vim,ze je to pro paradu,ale budu brecet s malou 😢

priefi
20. zář 2018

@tynka75 jj, nejlip vyzkouset. My tady alebert nemame a dm mi nejak neprirostlo k srdci, ani nevim proc a je celkem z ruky. Ale treba dada bych chtela zkusit, pri synovi jsem nezkousela, ale kamaradka je hodne chvalila, tak mozna zajdeme do polska, az budou v nejake fajn akci a zkusime. Syn mel spatnou pokozku, takze jsme utratili nemale penize za pampers premium, ale pak se nam trochu zocelil, tak tesco a lidl. Lidl jsou mekkci nez tesco a lidlovske jsou lepsi ty zelene nez fialove

krisatko
20. zář 2018

Kterou do porodnice? Mám dvě rychlo a jednu starou na šňůrky

semmi
20. zář 2018

@halasovci007 ano nejaky tyden se nechávají, ale už si nepamatuji jak dlouho. No upřímně, sel s ni chlap, ja mela strach. A pry nakonec ani neplakala. Akorat se pak nelekat, ty pecicky jdou těžko sundat. Me to nešlo,.musel tatínek a mela jsem hruzu, aby ji neutrhl ucho, ale zvladl to perfektně. Musi se ten sroubek zmáčknout a hodne zatáhnout. Což se většinou maminky bojí a prostě to jde na prd sundat, no. =(

priefi
20. zář 2018

@krisatko ja v porodnici nemela, mela jsem erarni z porodnice 😉

zetta01
20. zář 2018

@veselaopicka tak to máš fajn já už mám nahoře 6 néli víc 🙂 ale spíš to mám asi v břichu, kalhoty furt obleču ještě i ty co před těhu akorát v pase už trochu tlačí 🙂 tak uvidíme jak to půjde dál

zetta01
20. zář 2018

Jinak tedy hlásím, že mám cukr úspěšně za sebou a jako není to žádná hrůza. Přirovnala bych to k hooooodně přeslazenému čaji, ale dalo se to. Pěkně jsem to ustála s ostatníma maminama jsem tu dobu tam prokecaly akorát teda jsem se pak stavila ještě na nákup s tím, že se najím v klidu až doma a už bylo k 11 hod. a to se mi udělalo opravdu hodně zle myslela jsem, že tam sebou seknu. Ale tak je to za mnou, tak ted jsem zvědavá na středu na výsledky

krisatko
20. zář 2018

Holky dívejte co jsem našla ve věcech od mamky 🙂

halasovci007
20. zář 2018

@krisatko ju to je poklad. Já mám retro fusak..A je úplně boží 🙂

halasovci007
20. zář 2018

@priefi taky jsem slyšela, že v některých porodnicích dávají/půjčují erární věci. U nás bohužel musíme mít i vlastní vodu a toaletní papír..

priefi
20. zář 2018

@krisatko krasne 😍

journals
20. zář 2018

Holky, já vás normálně nestíhám. To už řešíte co s sebou do porodnice, plenky a naušničky? Eh... jako uuuuž? 😀
Neplánuje tu některá jít střední cestou mezi pamperskami a látkovkami? Na pampersky jsem toho moc kladného taky nečetla, látkovat nechci, tak bych ráda nějaké lepší - eko jednorázovky. Máte nějaký ozkoušený tip na co kouknout?
Nemáte třeba strach s těmi plenami že nakoupíte zásobu a pak nebudou vyhovovat? Já do začátku právě vůbec zásoby dělat nebudu, protože nevím, co mrňouskovi bude vyhovovat a co ne. To samé s kosmetikou. Objednala jsem tu dárkovou sadu od Weledy, ta si myslím bude do začátku bohatě stačit, nic jiného asi pořizovat nebudu. Mám strach, že něco nakoupím a pak to nebude vyhovovat. Na Weledu jsem nečetla snad nic negativního, takže tu vyzkouším, jinak uvidím podle situace. Jen doporučuju si na eshopu dobře spočítat co se opravdu vyplatí, moje zkušenost je, že vše ve slevě vycházelo značně dráž, než jinde bez slevy. Ten eshop je strašně předražený (třeba i o 1/3 ceny!)...

1nelinka
20. zář 2018

@krisatko ja nechavala nastrelit az nekdy ve 3/4 roce prislo mi hrozny nechavat pichat uplne male miminko..zaplatily jsme pani ktera dojela k nam domu aby nebyla mala stresovana..vybraly jsme nausnicky z lekarskeho plastu a nastreleni bylo tak rychle ze mala ani nestacila brecet a uz s ni manzel bezel pred zrcadlo aby se podivala co to ma noveho..ted je ji 1,5roku a ma je stale na ouskach

1nelinka
20. zář 2018

@tynka75 dada pleny jsou fakr super pouzivam je 1,5roku a jeste se mi nestalo ze by nekde protekly nebo ze by mala byla opruzena

bemo
20. zář 2018

@halasovci007 já jsem nechávala naušničky také nastřelit a je to mnohem pohodlnější, u první dcery, před 10 lety, jsem šla na ušní a tam mi řekli držte jí nohy ruce a nohy a vytáhli jehlu a to vám povím, to už bych nikdy nepodstoupila. Potom krve jak něco, no, s dalšíma holkama už jsem věděla co nechci.

Já plenky dopředu koupím jen pár balíků, zrovna ty sovickove naší třetí vůbec nedělaly dobře.

priefi
21. zář 2018

My plenky do zasoby nekupujeme vubec, mame jen ten jeden balik 1 a tim koncime. Pak budeme kupovat, az miminko bude doma.

Jen takovy technicky dotaz u tech nausnicek, co kdyz je alergie na kovy, chirurgicka ocel nevadi? Ja treba kdyz strcim do ucha cokoli jineho nez zlato, tak katastrofa je na svete, nekdy zvladnu i stribro, ale po nem me hrozne boli usi a nekdy se dostavi i reakce jako takova (tekouci hnis, napuchle a hrozne bolave usi). Mam tyto problemy od malicka.

halasovci007
21. zář 2018

@priefi ja sbiram nausnice(je fakt,ze ted v tehu je temer nestridam to uz musi byt prilezitost) - bizuterii,objednavam i z Alli z Ciny a kdyz mi obcas nejaky vetsi a tezsi kousek nesedne nasadim na par dni ty z chirurgicke oceli a je to zase ok.Na me to teda pusobi dobre.

halasovci007
21. zář 2018

@bemo ja jsem byla na nastreleni 2x,jedno v pohode a snesu tam taky bizu a druhe po cemkoliv hnisalo krom te nastrelovaci - bylo to jakoby vys na boltci,ne uplne v chrupavce..Tak jsem to vzdala a nechala to zase zarust.Proste te casti ucha se to nelibilo a ja to mela furt rude a opuchle.Myslim si,jestli se netrefil na nejaky nerv. Coz se asi dole u klasickych nausnicek stat nemuze.Ale musim rict,ze ta vrchni nausnice pekne bolela.Asi proto u toho nechci byt.To je udel nas zen,pro krasu trpime-jen doufam,ze to jednou ty princezny oceni,radeji to nechat udelat ve veku kdy si to nepamatuji..

halasovci007
21. zář 2018

@bemo
@priefi ja si prave nejsem jista nakupocat ty plinky.Jedna cast kamaradek me presvedcuje at nic nekupuji a druha,ze jejich dite sneslo vsechno at si v klidu nakoupim ve slevach,ze se usetri oproti beznym cenam.Tak ubrousky v nejhorsim vyuziju v domacnosti,ale tech plenek se taky bojim..A akce na to byvaji kazdou chvili co jsem vypozorovala je to tak?

krisatko
21. zář 2018

@halasovci007 no já třeba Pichle uši mám, ale náušnice nenosim. Ať jsou z jakéhokoliv materiálu tak mě po půl dní začnou svedete ty dírky, kolikrát i zčervená celé ucho.

halasovci007
21. zář 2018

@krisatko tak to me mrzi a ani tu ocel si nezkousela?Ja s tim mam super zkusenosti i kdyz miminku bych nic jineho nez zlato nebo ocel ani po zahojeni nedala.Ja jsem si z toho udelala takovou image.Kdykoliv je party na tema prvni co objednavam jsou nausnicky-mam na podzim listky,na Vanoce snehulaky,na Velikonoce kuratka apod.Nekdo sbira kebelky,boty,znamky nevim co ja ujizdim na nausnickach 😁😉 mam na to specialne vyrobenou skrinku od kamarada k narozkam je amatersky truhlar a vzdycky obleceni doplnim prave nausnickama.

tsasenka
autor
21. zář 2018

@krisatko Nám doktorka nastřelovala naušničky v půl roce, až byly holky naočkované. Dřív to nedělá, že i ty ouška jsou moc malé.
Jinak já si do porodnice vezu svoje oblečení pro mimi, protože nejsem na nadstandartu a schytám ty jejich staré košilky a holky mi do toho vůbec nešly obléct. Takže beru body, čepičku a ponožky.
@priefi Dcera má problémy taky s naušnicemi. Třeba půl roku má v uchu zlato a dobrý a pak to začne hnisat atd. Teď na Vánoce jí koupím plastové pecky do uší. Už je ve 4. třídě, tak si to může střídat.

Holky, tak dneska jsem se vážila a mám nahoře 6 kilo, jak jste na tom vy? Do porodu ještě 16 týdnů, tak nevím, jestli to není nějak moc.
Jo a kde se dají koupit ty plenky Dada? U nás jsem je nikde neviděla.

sarkoc
21. zář 2018

@krisatko Mám to úplně stejně...vyzkoušela jsem snad všechny materiály a nic, co by mi nevadilo, jsem nenašla...po promocich mi tatka koupil nádherný náušnice z bílého zlata, tak jsem mu chtěla udělat radost a že si je teda vezmu na svatbu...pretrpela jsem obřad a focení a pak šly dolů, jinak by mi zkazily den 😕

zavodnice
21. zář 2018

Já uši pichnute nemam a jsem za to rodičům vděčná, že mě nenechali mrzacit. Ani svému dítěti to dělat nebudu, o tom ať si rozhodne samo.

priefi
21. zář 2018

@halasovci007 kdyz jsem cekala syna, kolegyne mi hlasila, kde maji jake pleny ve sleve a za kolik a at si je uz nakoupime do predu, ze neskutecne usetrime, ze jeji kamaradka to taky tak delala a ze super. Ja jsem si tukala na hlavu a rikala ji, ze nekupuji nic, jsem desne poverciva 😂 ja nekoupila malemu nic krom potreb do porodnice, zaden oblecek nic, jen se koupila mesic pred porodem postylka, veci do postylky, prebalovak a vanicka. Zbyle veci se koupily az po porodu. Byla dokonce jedna hrozne komicka situace, kdy se me sestra ptala, zda jsem se uz koukala na oblecky po jejim synovi a zda se mi neco libi, ze co se mi nelibi, at vyhodim. A ja na ni, jake oblecky, ja nic nemam a ona zustala chudak totalne tuha, ze tolik oblecku po tatkovi poslala a ze mu vyslovene rekla, ze to je pro me a kam to jako dal a komu. Problem byl ten, ze vyrazovala veci po synovi, kdyz jsem zacinala VS a na dotaz, zda nechci mimi obleceni, moje odpoved byla jasna, ze nechci, ze zadne mimi necekam a nechci, abych pak mela oblecky a prineslo mi to smulu a miminko neprichazelo. Moje mamka (mame jine maminky) byla obezretna a oblecky vzala a schovala a mi nerekla ani pul slova. Takze sestra uplne vytocena, ze to tatka dal nekomu jinemu, mamka cekala, az zalezu a rekla ji, jak to je a pak to rekla teda i mi. A ja fakt byla za celou tu vybavu opravdu vdecna, protoze byt to na me, tak nemam nic 😂😂😂 ted bych asi jednala trosku jinak a nemit nic, tak uz pomalu neco koupim, ale tehdy jsem byla jak silena. Proste jsem se hrozne bala. Ale s temi plenami to vidim porad stejne, za a)poverciva b) na synovi jsem si vyzkousela, ze kazda plena nesedne. Jak byl malinky, tak nic krom pampers premium vubec nesnesl, tesco, lidl, huggies, zelene pampersky, proste nic, jen ty premiumky. Az po roce zacal zvladat tesco a lidl, zbyle mu proste nesedly. Takze pleny do zasoby za me urco ne. A co se ubrousku tyce, tak u novorozencu pozor na navonene, nektera novorozenata je nesnesou, doporucuje se sensitive, bez parfemace a dalsich zbytecnosti. Az je ditko starsi, muze snest vic. Ja synovi, ktery ma 2roky do dnes davam jen sensitive, ale tak my jsme si prosli svym, takze u nej je dulezita pece o pokozku. Jen jsem tim chtela rici, ze kdybych dala a kolegyni a nakoupila tunu plen a ubrousku, co byly ve sleve, tak bych akorat zbytecne vyhodila penize. Dokonce mi sestricka na gynekologii rikala at nekupuji ze startu velke baliky, pokud mozno, at si sezenu vzorecek nebo jen malinke baleni a az uvidim, ze ok, at si pak nakoupim ve velkem, ze maminky nakupuji drahe pleny ve velkem, kdyz jsou ve sleve a pak zjisti, ze dite je nesnese. A dokonce jedna znama svemu ditku kupovala zelene pampersky, 1 a 2 bez problemu a u 3 total opruzeniny, tak presla na tescove a dobre, ale tech 3 mela doma pozehnane, tak je pak darovala jinam.

priefi
21. zář 2018

@krisatko ani zlato nesneses? Ja mam ale ty dirky nejake divne, kdybych par dnu v nich nemela nausnice, tak je mam hned zarostle.

krisatko
21. zář 2018

@halasovci007 ani ocel ☹

Strana