icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

zavodnice
24. zář 2018

@priefi Díky za uklidnění 🙂, ale ne že by konec sestinedeli byla krátká doba. Já to tu prave celkem čtu, že s tím bývají problémy 😟. Nebudu ale predbihat.

sarkoc
24. zář 2018

Já to s těmi kily vidím podobně jako priefi...jsem poněkud jinak vysoká než naprostá většina žen asi :D, takže i počáteční váha byla jiná, ale pak jsem byla u dcery za každé kilo ráda...měřím 194 cm, začínala jsem s dcerou cca na 78 kg, kam se mi pracně podařilo vyšplhat z nějakých 65-70, které jsem měla stresem během VŠ atd a to už jsem sotv stála na nohou teda...během těhu jsem přibrala 14 kilo (ale nepotřebovala jsem ani těhu kalhoty, na mě se to rozloží :D) Z porodnice jsem šla o 8 kilo lehčí a nikdo by nepoznal, že jsem rodila, břicho pevný a plochý už druhý den...do cca měsíce jsem byla na 78 zpět, ty se jakž takž držely....a pak když bylo dcerce asi půl roku, zhubla jsem během měsíce o deset kilo, aniž bych změnila stravu, nezačala jsem běhat maratony :D, nic...takže mě nejspíš taky vysilovalo kojení...kojit jsem ale chtěla, tak jsem začala cvičit a jíst takový trochu nabírací program a dostala se zase na nějakých těch 77-78 (ne nijak rychle, za nějaký rok a půl), což je váha kdy jsem ještě dle některých až moc štíhlá, ale já už se cítím dobře a zvládám chodit běhat atd...na té jsem ted začínala, na poslední kontrole nahoře cca 5 kilo a upřímně doufám, že naberu celkem aspoň těch 10, za 15 bych byla radši....vím, že se to ted může shazovat úplně jinak, ale chci zase dlouho kojit, navíc lítat už budu okolo dvou dětí, tak se ty síly budou hodit.
Bříško mi teď poskočilo pěkně, ale pouze dopředu a mám ho tak nějak nahoře, takže kalhoty obyč ještě nosím v pohodě. A zrovna včera jsem dvěma sousedům říkala, že už tý práce neudělám na zahradě tolik, že přece jen 25.týden už je znát..a oni cože? Vy jste těhotná? :D

priefi
24. zář 2018

@bemo nemyslim si, ze to je o spatne technice, spis o precitlivelosti bradavek a prahu bolestivosti. Tajne doufam, ze ty moje jsou jeste obrnene diky synovi, ale kojeni jsem ukoncila o Vanocich, takze to bude rok rozestup. A ted me taky boli jak prsa, tak bradavky, ale prijde mi, ze kdyz jsem cekala syna, tak to bylo mnohem horsi.

malecek
24. zář 2018

Ahojte, jak po dnešní noci? Byl u vás vichr? Tady v Ostravě se to i dalo, ale malému teroristovi se to nelíbilo. Mlel se skoro celou noc a navíc mi tlačil na močák, takže jsem byla za noc snad 5x a tlačil mi i na žaludek či co a celou noc mi bylo soufl jak po flámu. Takže bomba noc.
Kojení se až tak nedesim ale bolet to určitě bude, bolelo to i kdysi, hodně mi pomohl pepanthen, tak se snad zadaří i tentokrát.
Ve středu jdu na kontrolu, tak jsem zvědavá kolik zas navíc, minule 3 kg.

bemo
24. zář 2018

@malecek to jsi měla skvělou noc. Já se naopak po dlouhé době konečně vyspala. Naše nejmladší, bude mít za dva týdny 2 roky, spala poprvé s dětmi v pokojíčku a jak se dalo čekat. Spala mnohem lépe než v ložnici se mnou. Sice k ránu přišla, ale hned lehla a spala dal. Navíc mě školáci zase ráno milé překvapili, když jsem vylezla z postele, už byla nachystaná snídaně 😀
@sarkoc Tady jde vidět jak jsme každá jiná. Já bych byla šťastná za každé kilo které nepriberu, i když přiznávám, po porodu a během kojení se nějake ty zásoby hodí a jdou rychle dolů.

semmi
24. zář 2018

@zetta01 přesně tak smyslim i já 😂🙈

krisatko
24. zář 2018

@malecek U nás foukalo dost už včera od cca 6 hodin, chlap byl od středy v Bzenci a přijeli včera v 9 a strašně se divili, že je u nás takový fičák 🙂 Do rána se nám převrátilo pár kyblíků na zahradě, ale jinak vše na svém místě...

Já jdu na kontrolu ve čtvrtek 🙂 asi fásnu žádanku na ten otřesný cukr...

zetta01
24. zář 2018

@krisatko ten cukr není žádná hrůza, dá se to je to fakt jak hoooodně přeslazený čaj 🙂 záleží, jaký máš taky žaludek mě se během hoď. trochu točila hlava a padla na mě únava, ale tak ta se mi točila už i ráno doma, takže asi jen blbý tlak

krisatko
24. zář 2018

@zetta01 No já pokud se nenasnídám do hodiny od probuzení tak jsem jasná. Bleju jak amina a to jsem měla i před těhu takhle.

tsasenka
autor
24. zář 2018

@malecek U nás trochu déšť a vítr, ale i teď je to počasí dost nepříjemné. Stále fouká a občas padá něco jako krystalky? Jsem ráda, že dneska můžu být doma a už nikam nemusím. Ráno jsem šla odvést dceru do školy, bylo 6°C a ta zima mi zalezla do uší. Asi příště vytáhnu čepici 🙂

priefi
24. zář 2018

@malecek syna probudil dest, co triskal do okna a spal s nama v posteli, jelikoz je nemocny, tak zadna slava to nebyla, ale noc pred byla horsi, to knoural a siboval s sebou a to jsem skoro nespala ja. Takze jsem mela deficit spanku a pocasi nepocasi, spala jsem. Vitr byl trochu slyset, ale mrnatko se nim ani bourkou nezabyvalo. Obcas se protahlo, tak jak obvykle 😊 V noci jsem byla na WC jen jednou, ale to me manzel probudil chrapanim 😂 Ale tu noc Ti nezavidim.

priefi
24. zář 2018

@krisatko ja jdu na kontrolu zitra a asi ve stredu na cukr, jsem zvedava, taky potrebuji jist chvili po probuzeni (i mimo tehu). U syna jsem prvni hodinu mela co delat to v sobe udrzet. Ono to nebylo tak hrozne, ale posledni lok byl navic a po nem mi bylo na zvraceni. Ja treba mam i problem pit po ranu cokoli jineho nez silny cerny caj, po vsem ostatnim je mi blivno (i mimo tehu), takze se na tom co tesim 😅 Horsi bude nejist sladke den pred. Ono jako se to da, ale kdyz manzel dela chute, je to o to tezsi... nechapu, jak jsem to zvladala u syna, on se cpal.necim dobrym.kazdou chvili a ja nesmela nic. Hm... materske pudy jsou materske pudy, jakmile odzvonilo kojeni a ja mohla jist bez omezeni, nedokazala jsem se stopnout, proste kdyz jedl on, tak i ja 😂 Manzel je hrozne na sladke a ted, kdyz prestal kourit (elektronickou) o to vic. Jsem rada, ze s tim seknul.

daskaaa1
24. zář 2018

Ahoj chtěla jsem se jen zeptat budete nektera rodit v Olomouci?😉

zetta01
24. zář 2018

@priefi no toho sladkého se taky děsím, pač já ho nikdy moc nemusela, ale co jsem těhu je to šílený a manžel přesně to samé je to šílený čokoholik, ten si den bez čokolády nedovede představit nosí si i oplatky do práce, pak dojede domů celý den něco dělá a dojde večer a on po večeři vždy vybalí nějakou tu milku teď jsem mu k narozkám dala dárkový čoko dort z lindor krabiček a ty já taky můžu no a nedej si ☹ ale je fakt, že v týdnu se jakž takž snažím hlídat, ale víkendy jsem jasná to kolikrát nevím co, když mě to chytne. Jsem říkala manželovi, že můžu říct, už teď že malý bude celý po něm s tím sladkým 🙂 Právě se bojím středeční kontroly u dr. kdy budou výsledky, abych neměla zákaz :-/ Jinak já se musím taky nasnídat hned jak vstanu, ted vstávám už o půl 6 pač mě budí hlad a navíc nesnáším sladké nápoje, já piji jen obyč. vodu a jinak nic nesladím tak jsem se toho cukru děsila

bemo
24. zář 2018

@priefi já se taky musím co nejdřív po probuzení najíst a to ještě pojedu půl hodiny autem. Ta glukóza je pro mě hrozný hnus. Je to šíleně sladké a já sladké vůbec nepiju, pijeme doma jen vodu a mléko, max čaj s medem, když jsme nemocní . Takže pro mě to je za trest.

Jinak s tím spaním, trochu doufám že se to nějak upraví a ustálí abych se do porodu trochu vyspala. Už mám tolik let spánkový deficit, že to není ani možné. Bylo by fajn kdyby to naše poslední miminko bylo trochu spavé, ale to bychom si asi přáli všechny 😀

malecek
24. zář 2018

@bemo jj já už jsem to někde psala, že si přeji jen aby prcek byl zdravý a po bráchovi. Honzík je spavec do dnes a nikdy moc neplakal.

bemo
24. zář 2018

@malecek no ten náš zatím jediný kluk byl hrozně hodné miminko. A taky spal moc hezky, všechny tři holky byly a jsou nespavé a věčně ubečené. Zrovna teď mi tady jedna řve, že nechce jít na zadní záchod, že se jí tam nelíbí 😀
Ten náš kluk už v 10 měsících se odebral po čtyřech do postýlky, lehl si a čekal na uspání. Z něho jsme byli v šoku, jaký byl pohodář. Holky jsou hold živější.

miryy
24. zář 2018
miryy
24. zář 2018

Ahoj dievčatá, tu vidíte , že priberanie je veľmi individuálne, moj BMI pred tehotenstvom bol 19,teraz v 24 týždni mám +12 kg, nebudem sa tým stresovať, až porodíme, zase všetko pôjde dole 👍👍👍

halasovci007
25. zář 2018

Ahoj všem.Chtěla jsem se zeptat máte některá problém s motáním se?Mě se už druhý den motá hlava.Teď jsem byla na wc a málem sebou sekla v koupelně.Naštěstí sem se chytila včas umyvadla a sedla na záchod.Nevím jestli je to tou rychlou změnou počasí či co.A musim se jít najíst začíná mi být špatně jako na začatku těhu což vymizelo a teď se to vrací 😨 a to mám jít zítra na krev do nemocnice na lačno tak to se asi fakt někde skácím 😣🤔😝😓

krisatko
25. zář 2018

@miryy a co když nevím to bmi? :D

zavodnice
25. zář 2018

Mně se motá hlava, když rychle vstanu, tak si to hlidam. Ale jinak mám migrénu, pátek, neděle, včera a ani dneska mi to nechce dat pokoj. Na to, že jsem byla nedávno u doktora, mi už dochází prášky 😟. Tohle je peklo.

halasovci007
25. zář 2018

@zavodnice tak to je teda taky prima..Taky vstavam pomalu pres bok do sedu ale proste ted dve rana se motam.Uz je to dobry.Akorat se bojim do vany umejt vlasy tak budu za mastaka dneska 😂 a pockam radsi az manzel vstane po nocni.A na ty migreny muzes taky jen paralen?To je teda hruza .

zetta01
25. zář 2018

@krisatko bmi spočítáš snadno. Zadej do googlu kalkulačka pro výpočet bmi a tam zadáš svou váhu a výšku

zavodnice
25. zář 2018

@halasovci007 Na migrénu mám sumatriptan a mám ho brát v kombinaci s paralenem (paralen proti bolesti vždy 2 tablety). Paralen se smí brát po 6-8 hodinách a spis nezabírá, beru to jako placebo, že si muzu vzít aspoň něco a doufám, že se mi uleví. Ten sumatriptan je v balení po 6 tabletach a doktor mi vždycky předepíše 3 krabky. No za poslední dobu jsem to už skoro dobrala 😟. Já mám vlasy asi 70 cm a to mytí je prekerka. To si radši vlezu do vany a myju vleze.

halasovci007
25. zář 2018

@zavodnice tak to je teda taky mazec. To tě lituji, já teda musím zaťukat na migrény moc netrpím, ale když mě to jednou za půl roku chytne tak to stojí za to. To mi pomůže jen úplná tma, ticho, hadr na hlavě a zkusit spát.. Jenže pokud na to trpíš často, tak to nejde pořád takhle to je jasný.. Jinak já si právě taky lezu do vany a myju v sedě (máme sedátko v rohové vaně) ale i tak se bojim, aby se mi nezamotala hlava a neupadla jsem tak počkám až manžel vstane a až budu chtít vstát raději ho zavolám..Mě se totiž stávalo i když jsem jen brala hormony, že jsem se motala a upadla v koupelně..Bylo to strašný. Manžela jsem slyšela z dálky a naštěstí jsem tak nějak cejtila, že to na mě jde a sedla si na kobereček a hlavou spadla na něj a manžel šel ze zahrady zrovna domu a slyšel prej ránu tak ke mě běžel, že jsem byla úplně mimo a já ho slyšela, že mě křísí, ale nešlo mi mu odpovědět, tak mě dotáhl na gauč a za chvíli to přešlo..Tak se bojím dvojnásob, že se mi to stalo i před těhu párkrát..Nějak na mě všechno moc působí asi jsem citlivka mno 🙂

miryy
25. zář 2018

@krisatko pozri na BMI kalkulačka 😉

malecek
25. zář 2018

Mě bývalo tak soufl hlavně u Honzíka kdysi, to jsem omdlela několikrát, teď zatím dobrý ( tuk ťuk).

Váhu taky neřeším , je mi celkem jedno kolik priberu, jim všechno, jediné co omezuju je sladké protože,pak ten malý terorista řádí ještě více .

priefi
25. zář 2018

@miryy jsem rada, ze nejsem jedina, co tady takto pribira 😅
@halasovci007 zkus horcik, muze Ti chybet. Hodne pij, muzes mit nizky tlak. A jak spis? Nespis na zadech nebo na pravem boku? Pokud ano, nauc se spat na levem boku, at si neucpavas nejakou hlavni tepnu, ci co to je.
@krisatko bmi se myslim prepocitava kg/cm pred.tehu

priefi
25. zář 2018

Holky, asi posouvam cukr, chytla jsem nachlazeni od syna, tak az za tyden na to pujdu. Dnes si o tom promluvim se sestrickou na gynekokogii, ale jelikoz se to ma delat od 24 do 28tt, tak nevidim v tom problem... a kdyz jsem chtela jit v 24tt, tak mi rekla, ze to je brzo,.ze az po 25tt.

Strana