icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

priefi
25. zář 2018

@malecek dnes v noci jsem si na Tebe vzpomnela 😅 nemohla jsem spat, malicky se prevaloval a asi mi kopal do zaludku a musela jsem se v noci najist, protoze jsem byla hladova. Krom toho mi od spanku pomahal kasel syna a skrabani v mem krku diky zacinajici ryme 😥

sarkoc
25. zář 2018

@priefi Myslím, ze klidně můžeš posunout, jsem 25.týden a o cukru ještě nikdo nemluvil...ja teda stejně ještě nejsem rozhodnuta, ze půjdu, ale času nejspíš dost 😀

Jinak nakonec uz máme objednany kočárek...manžel říkal, at už ho objednam,nebo u toho prosedim hodiny (hledáním ještě vhodnejsiho pro nás 😁) a stejne nakonec koupime tenhle 😂😂😂 Az ditko vyroste, jsem rozhodnuta ho prodat (kočárek, ne ditko 😂) a koupit si na běhání nějakou trojkolku (klidne bazarovou, třeba to tfk) tam se vejdou i velké děti.
A paní v prodejně nám ho uskladni az do Vánoc, tak nám nebude strašit doma...říkala, at pro něj manžel klidně dojede až budu v porodnici, ale to bych si tam zas nestihla nachystat podložku, fusak, hračku, rukavnik atd, tak myslím, ze před těma vanocema to bude akorát. A kdyby se prý náhodou něco stalo a nepotřebovali jsme ho nakonec, tak ho prodá, nemusíme ho vzít...no, pěkná služba zákazníkům, kterou doufám nevyzkousime ☺

tsasenka
autor
25. zář 2018

@sarkoc A který kočárek nakonec vyhrál? 🙂

tsasenka
autor
25. zář 2018

@priefi Já jdu na cukr příští týden. Minule jsem byla dost nachlazená a vlastně to trvalo skoro až do porodu. Měla jsem šílený kašel a rýmu a nikdo mi na to nic pořádného dát nemohl. Samá přírodní léčba, jen to trochu zmírnilo, ale v podstatě jsem byla 3 měsíce šíleně nachlazená a až se venku oteplilo, tak jsem se chvilku před porodem uzdravila. Doufám, že toto těhotenství to bude bez nachlazení. Cukr by mi dělali až tak 36 tt 😀

bemo
25. zář 2018

@tsasenka to dobře znám. Já čekám, že v osmém měsíci taky lehnu. Normálně jsem to tak měla u všech čtyřech dětí, což mi přijde neuvěřitelná náhoda.

@priefi já jsem se taky dnes točila ze strany na stranu. A v půl šesté jsem to vzdala a byla definitivně vzhůru, samozřejmě mi k tomu ta naše malá dvouletá lupa dost pomohla.
Jinak se často v noci vzbudím, tím že ležím na zádech. Máte to taky tak někdo? Vždycky se leknu aby se nezamotal pupečník.

priefi
25. zář 2018

@bemo nezamotal pupecnik? To slysim prvne, ja jsem slysela, ze kdyz se lezi na zadech tak se priskripava nejaka dulezita tepna a tehulkam muze byt pak soufl

sarkoc
25. zář 2018

@tsasenka Nakonec ten Dalga Lift sedo-bílý s hnědou kozenkou ☺ Ze strany vzhledu je to ode me trochu kompromis, resp. je krasny, ale na me trochu moc bile...ale jednak i manžel, ktery původně nový kocarek kupovat nechtěl, z něj byl v obchodě celkem nadšený, rozebral jim ho tam a studoval součástky 😂 a nic hrozného snad neshledal (ten mnou dříve vybraný Firkon se mu třeba moc nezdal)...ale hlavně ta úžasná výška, prostornost a houpavost vyhraly ☺ Naštěstí ja ten vzhled těším většinou az na druhém místě u všeho...první koukam na funkčnost atd...

https://www.vip-baby.cz/www-vip-baby-cz/eshop/1...

lindikova
25. zář 2018

@priefi a to by me taky zajímalo. Bojim se spat jinak než na levém boku. Na druhé strane je ta dolní dutá zila.

sarkoc
25. zář 2018

Ty jo, asi bych měla taky kouknout, jak můžu/nemůžu ležet, spím na všechny způsoby, i na břiše...

sarinka_nevesta
25. zář 2018

@sarkoc spi a lež jak ti to je příjemný..tělo si samo řekne. kdyby měl člověk zkoumat co smí a co ne, tak se z toho zblázní, nic nedělá, nic nejí a ještě spí v udaný poloze....

malecek
25. zář 2018

@priefi já dnes naopak spala jak mrtvola, buď jsem byla tak unavená ze včera nebo se terorista uvolil nechat matku vyspat 😀

spím jak to jde, neřeším který bok, to bych se nevyspala vůbec, včera večer jsem mu vyhrožovala, že jestli se nevyspím, tak budu spát na břiše 😀

priefi
25. zář 2018

@tsasenka no ja doufam,.ze to bude jen klasicka tydenni zalezitost 😅
@lindikova neni to u kazde, pozna se to tak, ze tehulce je pak slabo a citi nekomfort, nektere muzou spat, jak se jim zlibi a je to ok 😊 kdyby Ti to vadilo, tak to asi poznas 😊 neboj
@sarkoc na brise? Tak to ja uz nezvladam 😂😂😂

krisatko
25. zář 2018

@sarkoc Já taky spím prostě tak, jak je to pro mě pohodlné.... tak snad tím něco nepokazím... ale... lovci mamůtů přece taky spali všelijak :D :D

halasovci007
25. zář 2018

@bemo je tak já taky dnes od 5:30 vzhůru, holky to je děs, místo, abychom si naspaly dopředu, tak vstáváme za tmy 😀 ☹

halasovci007
25. zář 2018

@priefi já jsem zase slyšela, že se nemá ležet na pravém boku, dokonce mi tu ráno někdo psal, že to může být příčina mého motání..Ale to ve spánku člověk moc neovlivní jak se otočí..

bemo
25. zář 2018

@malecek
@priefi mě kdysi můj předchozí dr řekl že nejlepší poloha je na levém boku, kvůli proudění tepen a že když někdo spává často na zádech a má u toho roztažené ruce, jak já říkám, poloha - mrtvola. Tak já se probudím často v noci. Tak tam má mimčo ještě dost místa v tomto období a navíc se touto polohou udělá ještě víc místa a že se tam může víc točit a pak by se mohl zamotal do pupečníku.

bemo
25. zář 2018

Jinak se snažím spát na boku, ale na jednom či druhém. Občas se překulím i na břicho, ale už ne úplně, to už by mi asi nebylo příjemné s tím mým pupkem.
@halasovci007 s tím spaním mě to pěkně štve. Já bych spala kdyby mě děti nechali, ale jediný den kdy se trochu vyspím je sobota, pokud je totiž manžel doma, tak s dětmi vstane on. Jinak mi hlavně chybí spát celou noc v kuse. Mě bohatě stačí 6 hodin spánku, to jsem pak nejvíc použitelná. Ale velmi málo se stane, že mě někdo neprobudí.

kikika87
25. zář 2018

Já vždy začínám na levém boku a vždy se vzbudím na zádech. To prostě nejde ovlivnit. Ale už se mi 2x stalo, že sem se právě vzbudila na tech zadech a nebylo mi vůbec dobře. Jinak já jak vstávám do práce tak sem ráda, že vstanu v sedm...hlavně teď jak už je tma a chladno😁 ještě se mi nestalo, že bych vstavala takhle brzy rano kvůli hladu či čemukoliv jinému krom curani.

tsasenka
autor
25. zář 2018

Holky, já když si lehnu na záda a dám ruce na břicho, tak si vzbudím Mikuláška a krásně kope. Takže na zádech je to pro mě komunikace s bříškem 🙂 jinak se mi nejlíp spí na boku (jedno na jakém) a zatím spím i trochu na břiše. Už hledám polohy, aby se mi dobře spalo. Co budu dělat za 10 týdnů, to teda nevím 😀

tsasenka
autor
25. zář 2018

@bemo Myslíš, že to nachlazení vždycky souviselo s těhotenstvím? Možná, že je tělo trochu oslabené, jak se stará "o dva"

journals
25. zář 2018

@priefi Taky jsem měla jít na cukr zítra a radši jsem to posunula o 2 týdny, jsem nachcípaná. Mě tyhle šílený změny teplot vždycky dostanou ☹ je to sice jen taková rýmička, nic vážného, ale nechtěla jsem tam v čekárně prskat 3 hodiny. Jinak jsem měla jít ve 25. tt a půjdu až ve 27. To je pořád ok. Jinak s tím přibíráním - nepřibíráš sama, taky jsem strašně nabrala ☹

lindikova
25. zář 2018

Ad to spaní... Jako jenom na levým boku se prostě až do ledna vydržet nedá🙂)) Někdo radil spát na boku na kojícím polštáři, tak ho od začátku mám, jakože na podepření - a překřtili jsme ho Záhoř, jakože Záhořovo lože.

priefi
25. zář 2018

@halasovci007 ja posledni mesic tehu u syna nespala skoro vubec, chodila jsem co hodinu curat, bohuzel neprehanim, nejdele jsem pospala nad ranem, jak manzel odesel do prace, to jsem vydrzela dokonce spat i 2 hodky 😅 takze ten posledni mesic byl vazne dlouhy jako rok 😂 plne souhlasim, ze tehu trva 8 mesicu a rok 😂
@halasovci007 to jsem Ti psala ja 😂 pravy bok a na zadech, ulevova poloha je na levem boku. Osobne se snazim na nem spat, ale co chvili se probudim na zadech 😅 pravy bok mi nesedi vubec, neulezim na nem. Ale je to individualni, nekomu nevadi nic 😊
@bemo aha, to jsem nevedela. Ale to asi moc ovlivnit nejde, jak ve spanku se clovek toci, ja nejradeji spim na brise a na levem boku, bricho uz padlo no 😅 jinak ja se taky vyspim dobre jen o vikendu, kdy manzel se synem odcestuji do obyvaku 😅 ale mam prozatim jen jedno ditko, takze ten deficit neni tak velky, jako u Tebe 😊
@journals ja taky pujdu ve 27tt 😊 ale uz pristi tyden 😊 tak uz mam nahore teda tech 13kg od vychozi vahy 😅

zuzekk
25. zář 2018

Pro takové to nespací ležení na zádech je pro nás i mimino ideální dát si ke zdi pod zadek něco (složený polštář/deku/válec) cca 7-10cm a nohy nahoru. Pohodlnější je něčím si je zpevnit (špagát) aby se nerozjidely. Mohlo by to pomoct i proti tomu motani, ležení při migrene,... duta žila se tak uvolňuje. Zkusím najít obrázek.

lindikova
25. zář 2018

@zuzekk to zní zajímavě! Hlavně ty svázaný nohy🙂

zuzekk
25. zář 2018
zuzekk
25. zář 2018

Návod jak se uprdelit, s břichem to nejde úplně samo 😁

zuzekk
25. zář 2018

@lindikova nohy 😉

lindikova
25. zář 2018

@zuzekk to se bude doma líbit!;)

priefi
25. zář 2018

Ahoj holky, tak po dnesni kontrole ma mrnatko 776g (na fotecce mam napsano 771g, tak nevim, co je spravne 😅) a odpovida svoji vahou na 25+1 (dle ms ma 25+0), takze tabulkovy 😊ptala jsem se, zda je to porad chlapecek, ale dr.se soustredila na to, aby se povedla fotecka a zapomnela se mrknout, tak budeme verit velkemu utz. Za mesic dalsi kontrola a zeptam se znovu 😊

Strana