Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@tsasenka aha tak já to špatně přečetla. Takže ti zasahuje. Tak to pak jo, i když porad je čas na spraveni 🙂
Ahoj holky tak ode dneska jsem na materske.Jsrm volna jako ptak tak hned letim do mesta..
@halasovci007 Za to já jsem v práci a na krku takovýho ocáska co tu má být za mě a po jednom dni ho mám úplně plný zuby. Myslí si, že ho tu budu asi tři týdny vodit za ručičku. Včera jsem přišla úplně vyzdimana. To nevím co budu dělat...Myslí si, že tady s ním budu objíždět jeho nové zakazniky a mluvit za něj atd. Jsem ráda, že vyjdu schody do kanclu a určitě nebudu jezdit po půl republice. Si tady pánové asi vůbec neuvědomují, že tu už zítra taky nemusím přijít. Tak, trochu sem si ulevila😤
Ahoj, určitě nebudu dočítat všechno, to nedám, nebyla jsem tu dlouho...:D jen jsem zachytila cosi, že řešíte placentu...a kde je tedy dobré, aby byla? Předpokládám, že spíše nahoře, ale vzadu nebo vepředu? S první dcerkou jsem ji měla na tom druhém velkém UZ vepředu, teď jí mám vzadu a ani jedno asi není problém, dle dr vše ukázkové...jinak je malá ještě otočená zadečkem dolů, ale prý je fúra času...(jsem 32.týden a myslím, že od kontroly se ještě neotočila, asi bych to poznala, že kope jinde a jinak)...
No a co se týče císaře, tak možná jsem blbá, ale půjdu proti doktorům jsem se rozhodla...gynekoložka mě podporuje, že z jejího hlediska vše naprosto v pořádku pro normální porod a pokud budu rodit v porodnici (ne sama doma, což by mě při mém zdr.stavu ani nenapadlo) pod dohledem odborníků, tak by se taky nebála...kardiolog, hematolog a obvodák mi doporučují císaře...nedokážu se s ním psychicky smířit zatím (ne, že bych se bála, on si člověk asi nevybere, ale prostě se s tím v hlavě vůbec neumím srovnat, už jsem to i několikrát obrečela)...na přirozený porod se tentokrát těším a prostě věřím, že to vyjde. Teď mám jen za úkol od gynekoložky přesvědčit kardiologa, aby mi 19.12. nenapsal do průkazky, že doporučuje rodit císařem, protože proti tomu prý žádný lékař nepůjde, jak to tam jednou bude napsané, že to nikdo neriskne...tak musím ještě vymyslet, čím ho podplatím :D (ne, to si dělám srandu)
@tsasenka Jde o to, že kardiolog se bojí, že to nezvládne mé srdce, resp. pochybuju, že by hrozilo, že to nepřežiju, spíše by se to mohlo asi zhrošit, ale to jsou vše jen hypotézy...po něj je jednodušší radši napsat císaře než se pak zodpovídat z toho, proč ho nenapsal, kdyby se něco šustlo...jako já ho svým způsobem chápu (on je to super doktor, já k němu chodila kdysi, pak odešel z ordinace, tak jsem šla jinam a vrqacela jsem se k němu, jsem s ním spokojená), ale pořád je to naše dítě a "můj" porod
@sarkoc pokud se na to citis (a ty vis nejlip na co tve telo ma) a jsi v hlave presvedcena o tom, ze prirozeny porod je pro tebe a mrnouse lepsi, nemech si do toho mluvit. Drzim palce 😉♥️ a souhlasim s tim, ze je to jen nas porod a nase deti, nejvetsi odbornik na porod je nase telo a rodici se miminko. Ostatni mohou poradit, v pripade zajmu pomoci, ale to nejdulezitejsi slovo opravdu nemaji!
@kikika87 pracovni cesty dle ZP muzes jako tehule odmitnout, tak at si panacek jezdi sam,.nebo at s nim jezdi nekdo jiny. Urcite nikam nejezdi, douhe cestovani v tomhle pokrocilem tydnu se uz nedoporucuje
@sarkoc je jedno, zda je placenta na predni nebo zadni stene, zda je nahore nebo nize, ale nesmi byt v porodnich cestach nebo hodne blizko nich 😉 A chces rodit prirozene i kdyby mala byla koncem panevnim, nebo to bys uz do cisare sla? Jinak jasne, porod je na Tobe. Ale jak to vidi Tvuj manzel? Podporuje Te v prirozenem porodu taky? Nevim, jaky je Tvuj presny zdravotni stav, ale po porodu budes muset taky pro sve deti fungovat 😉 Pro me by to byl hrozny strasak, ze je tam moznost, ze to muze dopadnout hodne spatne. Ale z druhe strany, pokud citis, ze na to mas, tak na to mas. A vzdy pak v prubehu muzou zasahnout. Teta mela mit cisare kvuli ocim, ze by mohla uplne oslepnout. 2x porodila prirozene, ackoli byla na pozorovani v nemocnici, nejak to neodhadli a vzdy na cisare pak uz bylo pozde. A svete div se, porad vidi
@sarkoc Tak ti budu držet palce, aby vše klaplo a aby jste hlavně byli zdraví a šťastní.
Ta naše malá se točí jak čamrda pořád, nechápu, jak některý miminka můžou být tak hodný a od teď až do konce už zůstávat hlavičkou dolů... ta naše ďáblice je každý den jinak a dokonce i během dne mění polohy :D
@kikika87 To u nás jsem se zase přesvědčila o tom, že pomlouvat a plivat na mě se může, ale jak je něco slotižejšího na řešení, tak jsem jim dobrá. Už tolikrát jsem si říkala, že se budu tvářit, že nevím co odpovědět, nebo že nevím jak problém vyřešit, jenže mě to nedá prostě no :-/ 😀 jsem hold asi fakt takovej blbec naivní a obětavej.
@priefi asi bych o tom uvažovala i KP, ale věřím, ze se otočí ☺ Manžel to nechává na me a chápe mě, proč chci rodit přirozeně ☺ Jako kdyby tam byla nějaká jasná hrozba pro mě nebo pro dítě, tak toho císaře skousnu, ale podle me se fakt chce jen krýt...kdyz se zeptam, co konkretne tedy hrozi, tak mi vlastne jeste neodpovedel...jen reci, jak srdce uz ted jede na maximum atd...Ještě ze začátku těhotenství jsem běhala, před tehu jsem běhala v kuse 12 km několikrát týdně, tak verim, ze něco vydržím, i když je mi jasný, ze to se nedá srovnávat...ale prostě jsem schopna nějakou zátěž zvládnout...Manželova maminka ma též špatné srdce, ještě víc asi, plus další zdr .pr.. ..a když ji bylo cca 17, lékaři ji řekli, ze ji vůbec nedoporučuji mít děti...a ma 4, všechny porodila přirozeně. Samozřejmě, ze je to jiný člověk, u me může vše dopadnout jinak, ale cítím se na to...chci se s ním domluvit, ze kdyby začaly nějaké komplikace nebo bych se cítila nepřiměřeně slabe, busilo mi moc srdce nebo tak, tak hned přejdou na císaře, když to ještě půjde...☺
@priefi
Jsem mu to řekla, že nikam jezdit nebudu, že už se na to necítím. Max po Praze. Řekla jsem, že už to tam chci v klidu doklepat a ne se honit, že už bych taky nemusela přijít hned zítra. A nemám to problém říct šéfovi a komu koliv dalšímu. I tak chodím zmordovana domů. Holt je to na nich, já už tam nikoho nespasim.
@krisatko To zamrzí, že? Nebyla bych na ne tak hodná kdyby se ke mě teda takhle chovali..ale každý má jinou povahu, takže tě chapu☹
@sarkoc vidis, tim jsi mi pripomnela mamcinu sesrenku z tzv.desateho kopyta. V puberte ji zjistili, ze ma vadu srdce, tehu ji vubec nedoporucovali. Otehotnela a cekala dvojcata. To ale dopadlo tehdy blbe... porodnice si ji prehazovaly jako horkou bramboru kvuli tomu srdci a nakonec skoncila ve fakultce. Jenze tam ji dali neco na uklidneni a ona usnula a nikdo ji nekontroloval, proste byla spici a diky tomu se netlacilo, kdyz se melo a jedno z dvojcatek to neprezilo, pridusilo se. Byla to vina lekaru (uz to je hrozne davno, v dobe komunistu, takze neco jako zaloba nepadlo, proste se stalo), rodila prirozene, i kdyz s ohledem na srdce to dr.nedoporucoval. A pak jeste 2x porodila prirozene, ale to uz dr.nic nenamital. Ale zase je vada srdce a vada srdce. Urcite jednej podle sveho nejlepsiho vedomi a svedomi. Pokud vis, ze na to mas, tak bude to pro Tebe urco lepsi, nez jit vydeptana na cisare a nest to spatne. Nektere rodicky, to tak maji, ze cisare berou jake svoje selhani, a to jak planovaneho, tak i akutniho. Nektere naopak cisare berou jako vysvobozeni a prirozeny porod odmitaji a nektere to berou tak, jak to vyjde. Budu drzet pesti, at muzes rodit prirozene a at vse dopadne dobre.
@halasovci007 Neboj😉 ale hrozně mi leze na nervy...Už jen 11x si musím pořád opakovat😏
@kikika87 taky jsem odpocitavala dny kdyz jsem mela koncit.Ale spis z toho duvodu,ze mi bylo zle a fakt jsem prezivala.Nemela jsem wc musela jsem pres zabrany do hospody a kdyz jsem bezela zvracet,malem jsem hodila savli v cestou v ty hospode 😨😵 tak to uz das tech 11 dni.Ja dneska litala skoro 8 hodin po meste..Musim vyuzit te volnosti 😂😂 vybrala jsem si botky a pojedem je koupit v patek az budou slevicky 😁 uz se tesim
Můžu mák v těhotentví?Nenašla jsem nic,že bych ho nemohla,ale radeji se ptam.Prece jen mak je opiat..Ja ze sem snedla nudle s makem..A nedoslo mi,ze vlastne nevim-jestli ho muzu 😯😨
@halasovci007 No tak taky už sem unavená z ty práce. Přijdu a sem zralá si jit tak leda lehnout. Což zrovna dělám. Třeba bude mimi na 3.UTZ větší než bylo doposud a posune mi termín porodu a ještě se mi to zkrati😁 celou dobu jedeme podle termínu MS. Máš to taky podle MS ?
Ja jim mák normálně celé těhotenství.
@journals No prý ne. Dneska jsem byla u své obvodní, sem z Neratovic. Ptali se mě kde budu rodit, říkala jsem že na Mělníku. A sestra, moje jakože teta říkala, že sem dobře vybrala. Ze tady v nemocnici není neonatologie a tím pádem dětský doktor. Ze kdyby se cokoliv stalo tak se musí do Prahy. Ja jsem tedy vůbec neuvazovala, že bych do Neratovic šla, nemyslím si tam o nich nic dobrého. Tim te nechci nějak ovlivňovat či cokoliv. Jen říkám co vím.
počkej, počkej... motáš dvě věci dohromady!
Pediatr tam samozřejmě je, bez něj by porod nemohl proběhnout. Každé miminko je v péči pediatra. To, že tam není dětská JIP vím. To není nic tajného 🙂