Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
Dneska u nás asi první poslíčci, odpoledne jsem měla pocit jak kdybych to měla dostat a pořád takové divné tlaky, tak se teď s teroristou hrejeme ve vaně, tady nám je dobře.
Jo a lněné semínko doporučuju těm co mají teď v tehu problém chodit na velkou.
Hned jsem to naordinovala i mamce co tim trpí
A namočit stačilo jen na chvíli a nebylo tak tvrdé
U nás dneska taky poslíčci a celkem silné...hlavně to šlo do zad....a pak už jsem v tom viděla i jakýsi interval, tak jsem psala manželovi, at má mobil pořád u sebe, že se moooožná něco děje :D Asi by mě to ani nenapadlo, pořád mi to přijde ještě daleko ten termín, ale jak už je první Ledňátko odtud narozené, tak mám furt v hlavě, že to může být každou chvilku.
No, upřímně doufám, že to začne zase odtokem plodovky, abych měla jistotu, že máme jet, bojím se, že podle těch stahů to nepoznám :D
@halasovci007 hlavně nebrečet! Co už naděláme... a bude to i tak parádní. Princezna jako ze žurnálu! 🙂
Ahoj holky, tak mám za sebou poradnu 35+1 monitor prý ukázkový, vzali mi krev, za týden už stěry na streptokoka a poslední kontrola u svého dr. 4.1. zrovna na manželovy narozeniny. Holky, nějak rychle to letí, pořád se mi to vleklo a jak jsem překročila 30 tt, tak to neuvěřitelně letí.
No a teď vás jdu postupně dočíst, už nejsem tak fit, jak předtím, co jsem se vrátila od doktora, jen pospávám a honím manžela, ať se stará (jako, dost se mi to líbí, kéž by mu to vydrželo i po porodu 😀 )
@sarkoc 😂😂😂😂 no satek nemam zatim.me ho pujci kamaradka na vyzkouseni a uvidim jak se male bude libit a kdyztak odkoupim.Ale to jsou chuvicky,hadriky,monitor,knizka pro malou,do toho balicky z Alli a ze tech je 😂😇 a Vanoce a obden mame postu 😂😂
@zzuzzana1 me teda rikal,ze ten hmat existuhe,ale ze mi ho nedoporucuje.Ze mala vi proc se otocila.
@priefi me rikal ze mi reknou v pondeli v nemocnivi co a jak,ale ze se dela cisar tyden pred tp a vidi to v rozmezi mezi 4 a 7.1.akirat jsrm se v tom soku nezeptala jestli muzu pit malinik a jist to lneny seminko.. 🤔
@lindikova uz jsem v pohode jen jsem potrebovala to nejak vstrebat ten sok.Celou dobu jsme dobre a ted se madam otoci.Njn palice po tatinkovi 😂😂
Holky tak malá už je bez kyslíku i bez výživové hadičky do žaludku. Dokonce už mi ji zkusili nechat prisat. Ta dělá neskutečný pokroky, nazula si sedmimílové boty. V inkubátoru ještě zůstává kvůli termoregulaci a celkově kontrole klinického stavu, ale fakt je šikula
Tak sem dnes snad vybrala porodnici 😂😂😂😂
Holky, stala se mi taková věc. Dneska sem byla na monitoru a malá prostě spala. Všelijak si buduli, ale moc to nepomahalo. Každopádně pak prilitla sestra a že už jsem na monitoru dlouho, že se to nesmí a hned mě odpojila a poslala pro moč. No, vycurala sem se a na papíru krev. No já myslela že tam skolabuju. Tak sem běžela k ty sestře a říkám jí to a ona hned ze se to stává takhle ke konci. Ale mě se to nestalo nikdy a ani při první. Oni tak na sebe koukali a že tím monitorem to být nemůže. Co myslíte? Já sem přesvědčená, že to bylo tím.
@fly80 je divny,ze s tim nic nedelaly.Ja bych letela teda asi na gyndu nebo na pohotovost.Ale ja jsem straspytel.
@sarinka_nevesta sušák mám u dcerky v pokoji a manžel "už" uspává, tak by mě asi zabil, kdybych tam vlezla fotit :D Tady je foto z obchodu...
@halasovci007 no já ale byla v porodnici a hned mě vzala doktorka. Protože sem se klepala jak ratlik. Každopádně ona říkala, že se nic neděje. Jen mi jde o to, jestli tohle může vyvolat ten monitor. Já myslela že je to neškodné.
@fly80 jo tak to vubec netusim.Ja tam dneska byla taky na tech monitorech a byla jsem tam 20minut a mala naopak radila ten monitor houkal a blikal a krivka litala jak splasena.Tak jsem si lehla ze zad na bok a stejne to bylo divoky.Ale o tom spineni mi nikdo nerikal a to mi pak delal i kontrolu a ster na streptokoka.
@priefi jinak ta Manduca sice má jakousi novorozeneckou vložku, ale vhodná na nošení je prý nejdříve od čtyř měsíců...je to nosítko, ne šátek a má dost pevná záda například, což pro ty mrnouse není moc dobrý...a taky to, v čem neseš, by mimčo mělo mít od kolínka ke kolínku...šátek si nastavíš, ale Manduca to má jasně daný a na ty mrnousky je to dost velký rozsah, takže jim koukají skoro jen tapičky a to taky není dobře...jako takhle: "hraju si" tu na profíka, ale to mám jen vyčtené a zjištěné od kamarádek, co nosí...já měla Elišku v šátku jednou, když jsem to zkoušela a v Manduce až tak od půl roku a moc jsme nenosily...takže předávám dál zkšenosti jiných :D
@sarkoc s tou novo vlozkou zustavaj nozicky uvnitr manducy, aby nebyla latka moc siroka 😉 kazdopadne satek je satek 😍
@sarinka_nevesta aha, já mám Manducu starou 4 roky a víc jsem to neřešila, takže vůbec netusím, že je nějaký nový typ :D
@priefi asi se zeptam blbe,ale co kdyz by mi teda treba praskla voda nebo bych zacala mit kontrakce i bez maliniku nebo toho seminka?Prece ta maminka tady ve skupine co se ji narodila pred par dny holcicka to tak mela.To by me brali cisarem nebo co by se stalo?Za predpokladu,ze by mala byla i nadale poloha KP?No ja mam dva terminy 7.1. je dle ms a 12.1. je dle velikosti miminka a utz a dle toho se ridi gynekolog.Uvidime co reknou v pondeli v nemocnici..Kazdopadne mala se otocila 12.12. presne mesic pred tp dle utz.Asi to tak ma byt.Dneska jsem kupodivu i spala klidne a nejakym zazrakem srm se probudila na zadech 😊