Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@priefi : u nás se celkově prostě jí jinak než je zvykem v českých zemích - s rodiči jsme několik let žili ve Francii takže prostě jejich způsob stravování se u nás zakořenil a já si to přenesla i do své rodiny - neumím si to bez ryb představit 😀 ... zase se u nás nejí vepřové - za mně je to velmi nezdravé maso, pokud není z biochovu
@jollisek : jo včera byl horší den - blila jsem 2x a žaludek na vodě jsem měla celý den, dneska jedeme odpoledne přes půl repupliky k mamce takže doufám že cestu nějak zvládnu - vůbec se mi nechce
@cerlada : moje Dr.si bere za fotku 50Kč
@danyseq : chuďátko, a jak to s tou ručičkou vypadá ? víš už něco nového ? je to blbé, zvláště před prázdninama, aspoň že těm dětem se všechno hojí rychleji a bez problémů ... si to vybíráš všechno najednou :(
@krisatko : a já si říkala že na prvotrimestrální půjdu do toho Olmíku - tak tedy ne , a kam teda jdeš jestli se můžu zeptat ? ... ty bys to měla mít ale zdarma ne ? po těch problémech s Dominičkem i když jsi myslím říkala že genetika vám vyšla dobře
@krisatko To je samozřejmě pochopitelné, ale na druhou stranu - děti se smějí i za takové věci jako je například výška...a to rodičům dopředu jen tak někdo neřekne a pak už se s tím také nedá nic dělat...mě šikana kvůli výšce (fakt jen kvůli tomu, nic jiného na mě divného není) dohnala k šílenému sebepoškozování, které trvalo zhruba 10 let až cca do 21 let, nebýt bývalého přítele a pak tedy ještě nynějšího manžela, tak už tu na 99% nejsem...teď mě nejvíc děsí, že to nejspíš čeká i Elišku, taky už teď dost vyčnívá z řady, co se výšky týče...ale zatím si to ty děti, s nimiž se stýkáme (okolo 3 let), neuvědomují a slýchá blbý kecy jen od dospělých, ale pak školka škola...no, budu muset hodně hlídat, aby to u ní nedošlo tak daleko to trápení z toho :(
@ange_de_la_morte tak dnes mě už pouští domů a Malej má mnohocetnou zlomeninu předloktí tady v nemocnici mu to zasadrovaly ale dnes jely s tátou do Prahy na konzultaci jestli s tím bude muset na operaci tak sem jak na trní naštěstí to Malej bere spíš jako dobrodruzo na nic si nestěžuje a zvládá to úžasne
Hlasim se do klubu. TP koncem ledna. Jsem z Olomouce a cekam 2.dite (starsi ma 22m). Musim rict, ze oproti prvnimu tehotenstvi je toto peklo. Je mi neustale spatne, nastesti nezvracim, ale zaludek mam permanentne na vode a mota se mi hlava z nizkeho tlaku. Minuly tyden se mi dokonce zastavila laktace ☹ Toz tak. Nicmene vcera jsem na utz videla srdce, tak me to trochu nakoplo. Jen me mrzi, ze jsem ted hrozne podrazdena a utocna, coz bohuzel casto odnasi syn, i kdyz se snazim byt laskava co to jde.
A jen takove podpultove info. Nevim, zda to tu probehlo, ale olomoucky Fertimed dela NT screening zdarma - tedy u pojistencu 205 pojistovny 🙂
@danyseq : ony ty děti to kolikrát prožívají lépe než rodiče - když si syn rozsekl obličej pod okem, tak manžel byl hysterický, já vyklepaná (i když mám zdravotní vzdělání a měla bych to vidět objektivně),a syn ? ten ještě v autě po cestě na pohotovost přestal brečet kvůli sekanci a začal brečet že jsme nestihli koupit tu krabičku na pokady co jsme v Obi zrovna vybírali když havaroval o regál - celou dobu byl naprosto statečný a pak se všem chlubil že má 4 mašličky ( rozuměj stehy) ... a když o rok později si rozsekl hlavu na zátylku - všude krve jak na jatkách tak brečel jen proto že nechtěl aby tatínek jel autem rychle ( manžel zase v amoku) ... děti jsou vpohodě ... držím palečky ať kontrola dopadne dobře a ručička se rychle hojí
@ange_de_la_morte děkujeme no u nás to je první zranění staršímu bude 8 a nikdy nic a mladší až teď bude mu 6 a to byl před měsíce na vyndání mandlí a čištění ušních bubínku to byl pod narkózou a zvládl to uzasne a teď tohle. První zranění a hned zlámaná ruka. A ještě já v nemocnici ... Já to taky snáším hůř jak Malej a táta se kterým se mu to stalo mi to oznamoval úplně bledej a je z toho taky v háji že ho neuhlidal
@danyseq : neuhlídáš, můžeš být sebeopatrnější ale některým věcem prostě nezabráníš ... manžel si taky vyčítal že ten druhý úraz byl tak trochu jeho chyba - dělali s malým hlouposti a on spadnul hlavou na hranu konferáku .. ono nemá cenu se v tom pitvat jak se to stalo a jestli se to muselo stát - děti se z toho rychle oklepou a ručka se určitě brzy zahojí
@martiniquest ahoj, taky jsem olomoucká, termín taky konec ledna, syn 20 měsíců a taktéž permanentně nasraná a podrážděná, mám pocit že na malého jen řvu, blbě je mi taky fest. Srdíčko sem ještě neviděla, jdu příští týden. Snad bude brzo líp. Se synem mi bylo zle i s blitím až do 5. měsíce 😒
@krisatko Je to IVF klinika. Nikdy jsem tam nebyla, nemuzu soudit. Predpokladam, ze NT screening zvladaji. Kdo tam dela, najdes na webu.
@hawah A kam chodis na gyndu? Ja konecne utekla z G centra a nasla si super doktora, ktery se me pta, co mi muze a nemuze udelat, tak jsem dost rada 🙂
@priefi u mě už je to pár let pryč 🙂 Teď jen nezbývá věřit, že Eliška bude psychicky odolnější než já...a ono obecně populace roste, tak třeba nebude až tak vyčnívat 🙂 Naším úkolem bude dodávat jí (a případně další holčičce, kluci to mají v tomhle jednodušší) co nejvíc sebevědomí, aby si věřila.
@martiniquest tam jsem chodila taky, ke Skřivánkovi, byla jsem spokojená, ale když jsem se objednala při prvním tehu na kontrolu, sestřička mě chtěla hodit k někomu jinému a to se mi nelíbilo. Tak jsem šla rovnou jinam
@priefi ty výsledky měli cca za 20 minut.
Jinak malej toho měl fakt moc, konzultovalo se to ještě i s plastickým chirurgem, zda by to šlo "opravit", ten se vyjádřil prakticky jako jediný z celé fnol na rovinu. Že pokud by měl vadu jednu izolovanou, tak by toho šel. Ale takhle doporučil ukončení. S těmito operacemi se začíná až třeba v 18 měsících, takže dítě se naučí používat ruky a nohy jak má a pak musí od začátku, navíc říkal, že pokud toho má tolik, není vyloučena i mentální vada nebo třeba další bujení kosti a tkání během celého života. Takže jsme měli jasno
@priefi Diky. Ja vim, ze to ma nejaky duvod, dost mozna nitsi hodnotu hemoglobinu. Jen me zarazilo, ze to prislo tak brzo. Neda se nic delat.
@krisatko Ja tam vystridala skoro vsechny a je mi to tam hrozne nesympaticke. Jako masokombinat. Respekt vuci prani tehotne skoro nulovy. Kdyz jsem odmitla vnitrni vysetreni, mela jsem to na taliri kazdou dalsi navstevu. Stejne tak kvuli ogtt. Mela jsem fyziologicke tehotenstvi a sledovana jsem byla jako bych byla na smrt nemocna. Mam i vlastni porodni asistentku, coz vypovida, ze to mam cele trochu jinak nez vetsina zen 🙂
@hawah Me docela stve, ze je Max ted tak popularni. My ho vybrali podle numerologickeho vypoctu a podle naseho vkusu a ted je to vsude samy Max, resp.Maxim, coz se mi nelibi vubec 🙂

No holky můžu vám t říct, že to rozhodnutí je na jednu stranu těžké, ale na druhou lehké. U nás to byl Greigcephalopolysyndactyly (strašně sprostý slovo :D ) syndrom. Fyzicky se projevil 6 prsty na obou nohách, srostlými prsty na obou rukách, zvětšenou jednou mozkovou komorou (prý nezměnitelné). Rozhodnutí jsme byli prakticky hned, i když jsme si nechali pár dnů než jsme podepsali genetiku k ukončení. Nedokážu si představit, kdyby to byly opravdu jen ty fyzické vady, jak by se k němu ostatní děti chovaly. Dnes jsou děti zle a sprosté už ve školce. Takový život jsme našemu prvnímu miláčkovi nemohli připravit ☹