Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
My jsme se před čtyřmi roky přestěhovali do řadovky 4+kk a už měnit nechceme. Máme pidi zahradu s terasou, pár bylinek a stačí.
Holky my to máme podobné. Bydlíme tedy v pidi baracku, ktery petri tchýni. Ona bydli cca o dve ulice dal s přítelem. Na tchyni si nemůžu stěžovat. Je to hodná ženská, ale obcas ma tendenci bsechno resit za ostatní. Například, když se v bytě něco rozbije, tak hned se angažuje, ze to se mnou opraví, ze ten barák zná tricet let, tak vi co a jak. Nebo když se narodila malá, byla tu každý den. Byla jsem uz mírně vytocena, protože člověk ma první dítě, je v nervech ze nevi co a jak,chce odpocoi... vsak to znáte. Navic baracek je opravdu malý. Mame jeden velky pokoj a obývák s kuchyní. Plus je tu půda, ze které by sla udelat ložnice a naprosto.nepotřebný dvorecek, ze kterého by byl dalsi pekny pokoj. Bohužel tchýně nam jej nechcete prodat. (Ma ještě dalsi dve deti. Přítel je ze dvojčat a jeste maji sestru.) Samozřejmě bychom je vyplatili rovným dílem, ale tchýně se na to netvari. Takze prosti léto budeme resit jine.bydlení. Na barák jeste nemáme finance. Ani hypo by nám nedali, protože přítel je kuchař a ti jak je známo mají priznany jen zlomek skutečné mzdy. Takze jsme bohužel nuceni setrvat tam, kde jsme. Ale s dvemi detmi tu nezůstaneme. Pokud nám maminka nepovolí přestavět, tak se bude muset smířit s tim, ze pujdeme pryc. I kdyz to taky nerada slyší, protože už by nas nemela tak po ruce 😕 Ale.jak říkám, je to hodná ženská. Nebýt jí, tak nemám nikdy hlídání, protože moje mamka žije prací a deti ji moc ani neříkají. Malou hlídala 2x.
To my teda máme taky velký dům, koupili jsme bývalou hospodu (před 150 lety) kterou průběžně majitele rekonstruovali. Takže jsme koupili kromě dvou místností, kde chci pokoje "pro hosty" kompletně zrekonstruovaný dům. Dispozice máme 2 pokoje, obrovský obývák ivkuchyn, komoru, pracovnu, dvě koupelny (v jedné jen sprchac a pračky a tak) .... A velký dvůr s parkováním pro dvě auta. Garáž, plno sop a dodelavali jsme teda stáje pro koně a střechu na seno. Zahradu máme cca 1200m ...... Můj sen všechno, mít koně na vlastním, velký dům aby si měly děti kde hrát a tak. Už chybí jen ten prcek
@priefi JJ, nabídka vzešla od nich, ale nám se líbí na tuto stranu města (jsme cca 20km od Hradce Králové směrem k Orlickým horám, řeka, louky a hlavně lesy)...oni mají dům cca 20 km na druhou stranu Hradce směrem na Jičín a v těch místech jsou jen pole a louky, les cca 2.5 km daleko atd...to není pro nás 🙂 Navíc my jsme sice u lesa, ale a kraji městečka, takže do dvou kilometrů mám obchody, poštu, polikliniku, mateřské centrum atd...oni jsou na vesnici, kde není nic...ale to bychom rozdýchali, ale spíš se nám líbí více tady jako místo k životu...a tam, ke máme pozemek se zahradou, tak tam je úžasně...nejdelší strana pozemku rovnou navazuje na les...v té malé vesxničce také nic není, ale líbí se nám tam, je to prostě naše, já bych se u nich asi necítila doma, i kdyby to bylo přepsané na nás a všechno...a to s nimi mám skvělý vztah, o tom to není, že bych to tam neměla ráda,ale doma bych tam asi prostě nebyla....
Na sekání jsme pořídili traktůrek a do dvou hodin je hotovo 🙂 U nás by to asi jinak ani nešlo, to by bylo na celý den minimálně :/
@priefi zatím to vůbec neřešíme, kdy...ani nevíme, jestli určitě...necháváme to otevřené...jak jsem psala, tady jsme spokojení, tam si děláme zahradu, dětské hřiště, pergolu a takové to zázemí, abychom tam mohli jezdit a jestli se nám někdy bude chtít do domu, to se uvidí...myslím, že nejdřív tak za 5 let, ale spíše později 🙂
Jsme teď zvyklí i na nějaký standrad života, který by hypotékou na dům asi dost razantně klesl a ani jeden se toho zatím nechceme vzdávat, těžko bychom mohli jet pak třeba na 3 dovolené za rok, kupovat maso, sýry a další produkty u farmářů, celá rodina chodíme v barefoot botech, což jen u dcery dělá zhruba 3-4 tisíce na sezónu atd...a momentálně to vidíme jako důležité věci, kterých se nechceme kvůli baráku vzdávat 🙂
Ahoj, jsem asi DIVNÁ. Celý život se těším na miminko, snažili jsme se 3 roky, teď když už konečně... tak mě to nějak ´´NEPUMPUJE´´ je mi asi jedno, že jsem těhotná.Takové ty mateřské pocity, mateřské pudy, nebo pocit hlídat se, něco nedělat... prostě nic ! Jako kdybych nebyla těhotná. MÁTE TO TAKY NĚKDO ?
Já někdy. Tím že mám už velkého syna a vždy jsem říkala že se svět neposere když už mít další nebudu a hlavně jsem už pohodlná, Honza vyžaduje hlavně plnou lednici a někdy pomazlit jinak už je samostatná jednotka, a my máme doma lembo. A zase začínat od znova. Na druhou stranu se o mimco mnohdy pořád bojím a stresuju.
@kreveta1 nejsi divná ja to tak taky měla u syna a ten byl vymodleny. Ale bylo tom tím, ze jsem si těhu nepoustela k tělu ptz sem si furt říkala ze se může stát ledasco a bude mi to pak lito. Začala jsem si to užívat až po screeningu ve 20 tt. A teď mám to samé, vůbec to neřeším. Ale tohle tehu si taky ještě nepouštím k tělu. Manžel už vymysli jména a je strašně rád a všem by to řekl a já ho jen okrikuju ze nic nebude říkat a ze jména nechci řešit 😂😂
@ester34 : škoda že to čtu až teď - neměla jsem kapacitu na to pročítat koníka ... zítra si hned pošlu manžela pro to homeo - že mně to nenapadlo že na to určitě něco bude ... zatím teda vyplachuju střídavě šalvějí na dezinfekci a heřmánkem na hojení, z venku mi na otok dělá dobře čerstvá šťáva z Aloe - chudinky moje rostlinky - maji už tolik lístků ostříhaných ... Bachovky nemám ale dávám si na polštář Spiron - mám ho moc ráda ,je to taky nějaká směs éterických olejů
@sarkoc taky to tak mame. =)Nekdy si povzdechnu, ze vlasni je preci jen vlastní. Muj sen je domeček někde na malém městě. Ale jak říkáš. Pak si uvědomím, ze bych uz nemohla kupovat vse, co chci. Kvalitní maso z farmy, sýry... Malé taky kupuji kdykoliv cokoli, co se mi zrovna líbí. S hypo už by to nešlo a museli by jsme se hodne uskrovnit.
my jsme take byli v byte v Praze a s prtouskem a se psem to bylo sileny..pro bezdetny to byl fajn zivot ale rychle se to s detma zmenilo:// jeste manzel pracuje z domova takze jsme tam byli vsichni nahnacany ve 2kk bez balkonu a clovek se nemohl ani nadechnout..rok jsme hledaly nejaky slusny barak(stavet jsme nechtely)a od brezna konecne bydlime..je tu teda prace jak na kostele barak 480m2 a 3tis pozemek😂😂ale diky bohu za to..zase zijeme,chodime do lesa,jsme porad v prirode..pro deticky neznam nic lepsiho a my jsme hrozne stastny
@semmi
@sarkoc To každopádně.... Hypo člověku zasáhne do života 🙂 Ale my ji máme a přesto zvládáme. Sice menší, než je potřeba na nový dům (přece jen jsme koupili zrekonstruovaný a tím pádem žádné velké výdaje nebyly) ale přesto. Ta představa že Vám měsíčně odletí 13tis. do banky ani člověk nemrkne, je drsná. A hlavně když začnu uvažovat, že kdybychom hypo neměli, klidně bychom mohli jet na dovolenou k moři a tak... Ale já jsem zas taková, že mi to až tak moc nevadí. Mám koně, na výlety jezdíme když nám zbyde, máme vlastní vajíčka, zeleninu..... 🙂
@kreveta1 neboj nejsi divna ja jeste pul roku po porodu mela pocit ze mame malou na hlidani,ze si ji vyzvedne maminka a my si reknem tvl to byl masakr co.... vlastni??? Nikdy!!😂😂😂😂ale u me to bylo take trochu dane tim ze jsem mela komplikovane tehu a snazila jsem se netesit se aby me to pak nezlomilo..mala se narodila ve 35tt akutni sekci a videla jsem ji po 36h poprve..tak se ten pocit ze jsem mama dostavil opravdu az za dlouho..nejak mi to neslo dohromady ze je opravdu nase a ze jsem jeji maminka..za to manzel ten ji miloval a miluje od prvni vteriny az mi to bylo lito kdyz jsem na nem videla jak ji bezmezne miluje a ja jsem vedela ze to takhle jako on uplne necitim..potrebovala jsem cas aby si vse sedlo..ted cekame druhe a zase si to snazim uplne nepripoustet jako vymyslime pokojicky bavime se o jmenach ale nikdo z rodiny to nevi a pokusime se to utajit co mozna nejdele
@krisatko my prave chtely velkej barak a velkej pozemek..a byl to musim rict docela problem..hledaly jsem na trase praha - hradec a nakonec zkoncily v ceskem raji😂😂😅ale jsme tu hrozne spokojeny.. nejvic to ocenuje nase 12leta boxerka ktera vyrustala v byte..tak si tu jeste hezky uzije stari drsticka jedna
@1nelinka to určitě 🙂 naše vlčanda, která vyrostla v bytě v posteli :D byla z domu nadšená. Stěhovali jsme se v lednu, a ona, jakožto byťák, absolutně nechtěla domů. Ležela venku přikrytá sněhem a byla spokojená jak želva. Teď už ji teda v zimě, když je mínus 15 třeba, zase schováváme domů, nebo ji aspon pořádně přikryjeme peřinou na jejím gauči, ale jinak je spoko 🙂 Její syn si vždycky když je zima zaleze do boudy, ale ona ne, potřebuje nám být pořád na blízku
@krisatko To je absolutně super. No me se chlap ptal, co bych delala na malem městě. Zrovna ja. Tak jsem mu rekla, ze to co jiné zeny. Pěstovala si vlastní zeleninku, chovala slepice... tak se tak na me podíval, jako jestli mi nehrablo. 😂 Protože kdyz jsme se seznámili, byla jsem prototyp klasické mestske mladé holky. Hadriky, kosmetika, zábava... mam to ráda pořád, jen uz to neni moje priorita. Uz mi neni tech 21let. Ale je mi o pet víc, čekám druhe dítě a popravdě, vzdy jsem milovala tu soudržnost malých mest, nebo vesnic. Jako mala sem většinu casu travila u babicky na pidi městečku a strasne se mi libilo, jak se vsichni znají a ráno po cestě do sàmošky, jak se vsichni srdecne zdraví... Jo ma to svoje kouzlo. Tak třeba nekdy se postesti. =D
Holky tak to já sem teda spokojena v byte v Praze 🙂 i když pochazim původně s malé vesnice. Občas mi ta chybi ten klid vesnice a lesy a hory. Ale bydlíme hned u přírody. 5 munit chůze z bytu a jsme v lesíku a mezi polem a potůčkem, hned pod bytem máme mini farmu tak chodíme na zvířátka. Byt máme velky 180m2 a 50m2 terasu s bazénem takže si nestěžuji. Na úklid super 🙂 a přes léto jsme pořád na chatě u řeky v přirodě, což je vlastně dům ze zahradou. Takže by takhle spokojenost. Já sem asi zhyckana z města a líbí se mi že můžu kdykoliv do obchoďáku a na farma trhy, do kina a všude možne. Ale je pravda ze a dětmi už člověk přemýšlí trosku jinak, svobodná a bezdetna sem chtěla bydlet jen v centru a teď jsme ráda za přírodu i když do centra je to dal.

@priefi my už měli koupený pozemek a projekt na stavbu domu je hotový...pak jsem zjistila, že jsem těhotná a řekla jsem, že než manžel postaví (chtěl si to hodně dělat sám), tak nebudu bydlet ještě minimálně tři roky u jeho rodičů s malým dítětem...i on celkem uznal, že by to byla hloupost, takže jsme koupili a zrekonstruovali byt a uvažujeme výhledově nad tou stavbou na pozemku, kde zatím máme zahradu...je to 9 km od nás a krásně velké (skoro 2500 m2), takže děti se tam vyřádí...a mě zatím zcela vyhovuje byt...manžel by asi časem do domu chtěl (vyrůstal ve velkém domě), ale pokud budeme stavět, tak rozhodně něco menšího než jsme měli navrženo, když vidím , jak malý prostor stačí 🙂 Máme ted nabídku vyměnit náš byt za velký dům se zahradou skoro 2000 metrů právě s manželovými rodiči, ale nejdeme do toho, momentálně jsme spokojení tady 🙂