Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
Holky ted jsem nekde narazila na diskuzi, že prý pojišťovny nehradí screening v 20 tt ??? Víte o tom něco?
@krisatko no nehradí ptz ten ve 20tt se neplati. Aspoň by neměl, proplaci ten ve 12 tt když předložit účtenku.
@arielka222 no právěže v té diskuzi řešili, že od letoška je to jinak. Že pokud nemáte žádanku od gyndaře na screening v II. trimestru, hradíte si ho samy...
@priefi Ti ti teda naložili :-/ Nevím co na to říct, no snad to bude dobré. Máte k downu dispozice v rodině? Třeba i širší? Podle toho bych se rozhodovala, jestli tu genetiku podstoupit nebo ne. Když říkala, že jde jen o šedou zonu. Vím o mamince, které řekli že miminko bude určitě downík, podle výsledků, a doporučovali jí interupci. Nešla tam a miminko bylo nakonec uplně zdravé.
@krisatko opravdu? Ale však každý gyndar vypisuje žádanky na oba screeningy ne? Aspon já loni nesla zadanku na první i na druhý screening.
@arielka222 já ji mám teď taky, takže bych teoreticky neměla platit ani ten u vlašína v 13tt, ale holky tam psaly, že jejich doktoři jim žádanky nedali a musely platit....
@krisatko no já mám teď zadanku do Gennetu, ale stejně budu platit 1100czk za ten utz. Ale potom mi to pojišťovna proplati na účet. A ten ve 20tt už jsem pak naplatila nic.
Jako já bych ty peníze za to dala i kdyby mi to neproplatili. Přemysleli jsme ze bychom si zaplatili ty drahé krevní testy cca 10 000czk ale máš 99% přesnost jestli bude mimi zdravé i pohlaví hned vis na 100% v tom 12tt. Ale nemáme v rodině žádné indispozice tak si nechám udělat jen ten utz.
@kreveta1 Děkuju za tvůj příspěvek! Mám to úplně stejně - jsem 12 tt, fyzicky vím moc dobře, že jsem těhotná, ale psychicky ani náhodou. A to jsme na miminko taky nějakou dobu museli čekat a o jedno přišli. O to víc jsem si myslela, že až konečně otěhotním znovu, tak to budu prožívat hodně silně, ale opak je pravdou. Jsem trochu vyděšená sama ze sebe, ale mě to prostě vůbec nedochází. Asi je to způsobeno tím, že jsem se snažila celou dobu ze snažení nebláznit a pak se na těhotenství neupínat, protože tím, že dvě čárky na tt nic neznamenají, ale stejně je to divné... Doufám, že to přijde, hlavně po screeningu a po zveřejnění, ale zatím mě cokoliv miminkovského nechává zcela chladnou (a to jsem před pár měsíci slintala úplně nad vším)... :-/
@priefi Při první kontrole poslali moč do laborky. V první poradně taky zkoušela moč papírkem a bylo to OK, ale ta laborka vyšla blbě. Takže novou moč a znovu do laborky. Nikdy mi takové rozbory nedělali, až teď
@priefi Ty výsledky mě mrzí, snad to bude dobré. Nenabídli Ti, že to udělají znovu? Vím, že v Brně to tak dělají, když to vyjde divně, udělají všechno znovu.
@arielka222 tak kdyz bydlis takhle v praze tak to je super..my bydlely ve vysocanech sice hned u obchodaku kde jsem byla drive pecena varena ale ted s malou je to uplne jine😂😂 porad jsem utikaly do prirody na nejake vylety..takze kdykoliv bylo hezky byli jsme nekde na cestach coz pak s malou bylo hrozne narocny..chalupu nebo tak nemame..a nemeli jsme ani balkon..tak jsme ted za baracek hrozne radi a kdyz chci na nejaky velky nakupiky tak si dojedu(liberec,hradec 40min a na cernak do prahy 50) takze jednou za cas na poradny nakupy neni problem

Ahoj holky, tak dneska konečně vím výsledky z laborky. Bohužel mám streptokoka v moči, takže musím brát ATB. Ale byla to kovbojka. Laboratoř neposlala výsledky. Dva dny jsem volala na výsledky, hledala sestřička i doktor. No a dneska volal sám doktor. Tak snad to bude dobré