Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@priefi myslím si, že v tom bude ten kámen úrazu, protože ten doma nemám a tak jsem použila nějaký masážní olejíček na zkoušku jen jestli to půjde...jako říkala jsem si, že to je asi blbost, ale nic vhodnějšího mě nenapadlo...takže když jsem pak nenašla ani svoje srdce, tak jsem byla v klidu a spíš mě to pobavilo :D
@arielka222 : já zas nechci plašit , ono se to asi úplně nedá ani říct že bych špinila ( krev), jen trošičku nahnědlý hlen - ale třeba jedenkrát denně a pak zas zbytek dne dobré , tak nevím no, nechci vyšilovat zbytečně
@ange_de_la_morte Ségra měla to samé, jela na pohotovost, nic jí nezjistili, jen to, že mimi moc kope do placenty a z toho trochu krvácí. Šla na neschopenku a bylo to v pořádku. Tak držím palečky, aby to nic nebylo 🙂
@priefi Víš, oni kolikrát "straší", něco jim nevyjde podle tabulek a hned potřebují další vyšetření. Stačí, aby byla maminka nad 30 let a pod. Znám případy, kdy řekli, že dítě má srdeční vadu neslučitelnou se životem. Maminka si miminko nechala, po porodu šlo na operaci a ten chlapeček už chodí do školy. Možná má nějaká omezení do tělocviku, ale jinak OK.
Další vyšetření ve 20 tt je přesnější a vidí se tam toho víc. Určitě to bude v pořádku, když vyšel utz dobře, uvidíš 🙂
Tak holky jedu domů se smíšenými pocity...jsem na datech a moc jich nemám, pisnu pak víc doma...výsledek celkově sice negativní, sijove projasneni super, všechno, co má mimi mít uz má, srdce ok, jen že nosní kustka by už prý měla být víc osifikovana, ale může to prý být tím, ze jsem teprve 12+1...a druhý "problém " hodně vysoké hcg...celkově ale 1:4000, takže budeme věřit...invazivni zkoumání jsem vyloučila hned, doma probereme tu krev za 12000, ale pro me asi jen další nervy...o genetické mi řekla, ale prý by mi to nedoporucovala...taky jen nervy a povídání o ničem...ale kupodivu jsem se tak nějak vnitřně dneska uklidnila, ze to bude dobrý ☺
zbytek zprávy uz jsou jen vysvetlivky a nepodstatné věci...no, asi jsem skoro rozhodnuta, ze to nijak víc řešit nebudeme...ten Edwardsuv a Patauv syndrom vyloucila, pry z toho hcg a nosu malilinkato hrozí ten Down, ze mi to nechce tajit...objednala si mě už někde v 17.tydnu, kdy jakoby udělá navíc jeden ten velký UZ srovnatelný s tím ve 20., kdy už omrkne orgány všechny, bude jasnější ten nosanek atd...abychom měli kdyžtak dost času to ukončit nějak před tím 22.týdnem (pak uz se to bere ze zákona jako porod a musí se dát jméno, má rodný list, musí se pohřbít atd...tomu bych se ráda vyhla určitě)...a do běžné poradny jdu cca za 3 týdny, 25.7., dřív by prý stejně z toho nosu nějaké další závěry nevyvodila...
Ale my věříme, ze tu malou vadu mimi dozene a to hcg, ze se taky nějak srovná (co to vlastně znamená, ze je vyšší? zapomněla jsem se zeptat v tom vsem)...jinak jsem si až pozdě všimla, ze tam zadali o 10cm menší výšku, ale to uz by zase až tolik asi výsledek neovlivnilo...
@tsasenka : volala jsem dneska kvůli tomu svoji doktorce říkala že pokud je to jen úplně občas a není to čistá krev že to bude dobré - nejspíše je to následek toho oblbováku při trhání zubů a antibiotik - dneska už je to dobré, prý bude stačit kontrola příští týden jak ji mám naplánovanou a kdybych začla špinit znovu nebo silněji tak rovnou na pohotovost, tak snad jsem nic nezanedbala , neschopenku mám ještě kvůli tomu zubu týden , uvidím jestli si ji pak rovnou nepřevedu ke gynekoložce - prý to jde
@ange_de_la_morte Ten zub Ti ale dává zabrat. Vidíš, vůbec by mě nenapadlo, že by to mohlo být z toho. Tak přeji, ať jsou příští týden jen dobré zprávy.
Holky, všem přeji jen dobré zprávy při kontrolách
@priefi ona právě říkala, ze kdyby to bylo jen to hcg, tak ji DS ani nenapadne, protože zároveň k tomu je potreba nižší to papp a to já mám prý krásné ...ale je tam ještě ta kustka no....12+1 dle MS, 12+2 dle UZ...jsem téměř rozhodnuta nikam uz nejit, jen na ten ultrazvuk navíc v tom cca 17 tydnu , který mi nabidla...beru to tak, ze mimima vše, co potřebuje, aby mohli prospivat,momentalne odpovídá až na ten nosanek stádiu tehu, tak nezbývá než věřit, ze to zvládne ☺
Holky já jdu zítra na screening a jsem čím dál více nervózní. Holky budu mít teď blbý dotaz ale ten utz se bude dělat přes břicho nebo spodem? U syna jsem na utz u prvního screeningu nedelali

Holky co už máte screening za sebou - chtějí nějaké podrobnější info o partnerovi? Myslím váha, týden narození atd.? Tohle totiž manžel rozhodně neví, tak jestli mám zjišťovat...?