Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@pe_tu_ss_ka tu práci ti závidím. Já bych strašně chtěla mezi lidi... Jenže optika má do pěti a to bych tak akorát přijížděla kvůli tomu že není přes den žádná babička poblíž
@krisatko hele já se těšila, i když mezi dospělé moc nepřijdu 😂😂😂 jdu od malého ke 2 holkám, kterým jsem dělala chůvu před porodem 🙊 ale aspoň si pokecáme - 12 a 8 let 🙂) šla bych dělat i pár lekcí, jako lektorka Playwisely.. Ale tam se mi zatím nelíbí, že bych malého musela odložit (sice kamarádce, která vede to centrum, ale stejně).. Pořád mi přijde na to malinkej 🙂 ale tam bych šla taky z bláta do louže 😆
@semmi teda dort krásný. Malá je celý tatínek že? Alespoň, že starší si to užila, oni ti prcci z toho ještě nemají rozum. Mě manžel řekl, že je to stejné oslava spíš pro maminky když vyzdobuji 😅☝️
@halasovci007 Ano. Máme je rozdělené. Starší je na mě, mladší tatínek. 🙏🤣 Ale starší byla taky jako malá celá taťka, tak uvidíme. To je pravda, já se vyžívala v chystání a manžel jen chudák protáčel oči, protože musel všechno objíždět. Já nemám řidičák. Nějak se k tomu propad nemůžu odhodlat si jej udělat, ale asi budu muset. Je to opravdu velká pomoc. Nasednout do auta a jet.
@semmi jo to já sice papíry mám ale neridim, když jsem dostala papíry nebylo co a pak už jsem se v bala. Ale štve mě to čím dál víc, to auto je prostě velký pomocník. Jinak mě teda manžel nic extra zařizovat nemusel, ale stačilo věset balónky a málem jsme se pohádali. Oni ti chlapi na tohle nemaji cit, jsou to parezove 😅🤦♀️
@priefi potrrbovLa sem jak je to se zdr a soc u osvc na vedlejsi cinnost pri zamestnani. Ale uz jsme vypatrali ale dekuji.
@halasovci007
@semmi mě chlap řekl, že taková slezina (já jsem z rodinu Hujeru totiž 😂) byla naposledy.. 🙈 Jen moji rodiče, ségry s partnery a jedna se synem my dva a malej to dělalo 12 lidí plus jeho rodiče.. Takže u nás bylo 14 lidí 🙊 a to pozvat ještě kámošky s dětmi, tak kdyby jsme byli sezdaní, tak snad záda i rozvod 😂😂😂 on na tyhle sleziny vůbec není..
Ahoj holky, vidím že máte také skoro všichni oslaveno. My už to máme taky za sebou, kluci jsou od sebe dva dny, tak samozřejmě slavili spolu. Čekali jsme na kontrolu u našeho neurochirurga a pak jsme mohli v klidu slavit. Měli jsme samozřejmě pooperační režim, něco jako s novorozencem 😀
A tak se nad tím naším broučkem rozplývám a říkám si, tak jako u všech dětí, že mi tak rychle rostou. Šesté dítě samozřejmě neplánujeme, ale tak mě napadlo, jestli tady už některá neplánujete další miminko?
Jinak už chodíme pár dní bez obvazu a jizva se krásně hojí.
Ahoj holky Tak nevím, jestli jsem nějaká přecitlivělá, nebo co. U nás ve školce je to tento rok fakt výživné. Chodí tam vícero problémových děti, které ubližují jiným. Synovi od kamarádky zlomil jiný chlapec ruku, kousl do ramena atd. Mou dceru v pátek jiný kluk píchl prstem (nehtem) do oka. Koukala se co říká učitelka a on k ni přišel a píchl ji. Ještěže ucukla a je z toho "jen" pohmozdena bulva. Vím, že učitelky mají těžkou práci a že nemohou být u všeho, ale zklamal mě ten přístup. Dcera měla oko krvavé,. Plakala, že vidí rozmazaně a nikdo mi nezavolal! Jak jsem pro ni šla po obědě, tak mi jen učitelka v letu řekla, že má Nina trošku něco s okem, že u toho nebyla a že asi jí někdo omylem něčím praštil. Myslela jsem, že zipem od bundy, jak se oblikali. Může se stát. Tak jsem si Ninu posadila v šatně na klín a začala plakat. A řekla mi jak to bylo. Tak jsem šla znova za učitelkou a ona opět, že u toho nebyla. Zavolala toho kluka, začala na něj dělat tyty a říká mi: ,,Víte on je z Rumunska, oni neumí česky." A co, že neumí česky? Jako co já si z toho vezmu, kdyby dcera na oko špatně viděla, že neumí česky? Takže jsem dnes psala mail zástupkyni a jsem zvědavá, zda to bude se mnou řešit. . Jinak jsem odhodlaná jít za reditelkou.
@pe_tu_ss_ka Tyyy brďo, tak to by můj chlap nepřežil 🙏🤣 To byla solidní party. 🙏👌😁
@semmi chudinka.. Asi bych psala rovnou ředitelce. To že neumí česky není žádná omluva, když někomu ublíží. 🙄
@semmi no on měl na mále 😂 sám má jen jednu sestru, a nemají nijak valné vztahy mezi sebou, a když se scházeli kdysi u babičky se stranou jeho mamky, tak on i jeho táta z toho měli pupínky týden dopředu, takže moc nechápe, že mi máme normální vztahy, a že se scházíme 😆
@pe_tu_ss_ka takové oslavy máme 6x do roka, vždy se nás doma sejde 24 a je to mazec, především ta příprava. Všechny zveme i na oběd, tak to stojí za to. Já si na to musela zvyknout, my jsme nikdy neměli kdoví jaké velké oslavy. Manželova rodina tak slaví celý život a já už si jinak oslavu představit ani neumím a děti taky ne. Vloni, když už jsme přenášela Šimonka, tak jsme synovi oslavu nedělali a bylo to pro mě hrozně zvláštní, ale v tom stavu v jakém jsem byla bych stejně oslavu proležela na sedačce jak vorvaň.
Jinak taky často proběhne hádka. Manžel má na vše spoustu času a mě to znervózňuje, ale už se zapojuje víc a víc, ještě před dvěma lety to všechno bylo jen na mě a postupně jsem přestala dělat některé věci, tak je začal dělat on.
On by slavil a zval rodinu a přátelé pořád při každé příležitosti i jen tak. Ale to je zase si užiju tu oslavu a pak chci mít zase chvíli klid.
@semmi to bych taky nenechala jen tak. Stačilo píchnout o trochu víc a malá by mohla být slepá, to nemůže učitelka jen tak nechat být. Minimálně by měla zavolat do školky maminku toho kluka a řešit to i s ní. U nás se tedy řeší hodně když nějaké dítě na někoho zaútočí, nebo něco provede, i kdyby omylem. To se prostě nemůže stát. Paní učitelka za děti zodpovídá, tak by se měla trochu víc snažit. I když je jasné, že nemůže být u všeho, ale asi by si takové děti měli víc ohlídat.
@priefi Ahoj, naštěstí ne, měla pouze jen hodně velký nedostatek železa, tak doplňujeme...ona celkem hezky přibrala mezi desátým měsícem a rokem, v roce měla na 79 cm 8,6 kg, ale teď jí jde váha zase dolů...pravdou je, že kromě sem tam ovoce nebo lžičky jogurtu přestala jíst, takže je víceméně jen kojená, nevím, co zase blbne...lezou z ní žebra, když leží na zádech, má modřiny na páteři, jak jí vystupuje, stehno jí v pohodě obejmu palcem a ukazováčkem...no je to prostě taková dlouhá vyžle...ale je čilá, čůrá, kaká, tak snad dobrý no 🙂 Jdeme navíc na kontrolu v 15ti měsících na převážení, přeměření a odběry...
@priefi
@bemo odpoledne jsem to řešila se zástupkyni. Tak se mi strašně omlouvala a vše mi samozřejmě odkyvala. Malou mi přeřadí do dolní třídy kde má většinu kamarádek. Najednou to jde. V září to nešlo, že není místo. Nechala jí jako jedinou nahoře s malýma, že jí má ráda a aby ji tam zůstala nějaká holčička. Nina z toho byla nešťastná, že má všechny kamarády dole. Tak aspoň Jendo pozitivum. Taky sem si vydupal, že promluví s rodičema. Protože tohle může udělat kdykoliv někomu dalšímu. A ještě sem ji řekla ,že jestli mi bude malá chodit s brekem ze školky, že jí dávám okamžitě jinam, že mě dost zklamali. Tak uvidíme. Vše mám uložené a jestli uvidím, že se nic neděje, nebo nedej bože zase bude nějaký problém, tak jdu přímo za ředitelkou. Tady bylo úplně evidentní, že zástupkyně má strach, aby se to nerozmazlo po tom všem, co se tam teď děje. Kousání, zlomená ruka apod. Nechaou, že takové děti nemůžou vyřadit. Vždyť každé dítě má adaptační období, ve kterém se ukáže, zda je připraveno na školní, nebo ne. Ona tvrdila mé kamarádce, že dítě vyřadit jen tak nemůžou, že by muselo vícero rodičů seslat stížnost k ředitelce. No myslím si, že tímto stylem to nebude mít dlouhého trvání. Fakt nechápu. Dřív pohodová školka. Co udělá pár jedinců s kolektivem. 🤔
@pe_tu_ss_ka jo manželovi strana je taky jak Hujerovi je jich 7 dětí! Fotografka na vítáni občanku nám tak říkala 🤣 takže rodina z jeho strany 11lidi a z mojí 9lidi včetně babičky atd. plus my tři no bylo nás tu jako dost a odpo se rodina vyměnila s kamaradama a s kamarády malé to bylo zvlášť v pondělí. Ptz bysme se prostě neposkladali 🤦♀️
@bemo nádherné dorty. Hlavně, že už je malému Simonkovi líp brouček 🥰
@semmi chudinka ať má ocicko brzo v pořádku. To je strašný teda. Dej ji na kurz sebeobrany a pak se bude umět bránit. Já to časem v plánu mám, ptz u nás ve městě je to taky samej cizinec a v dnešní době je potřeba se umět bránit i u dětí. Nehledě na to, že jestli to chápu dobře, tak učitelka zatajila skutečnost, že tam došlo k incidentu i přes to, že tvrdila, že to neviděla, tak věděla, že se něco stalo, sakra přece si to dcera neudělala sama že?
@semmi Jejda chudinka, tak to je mazec, myslím, že stát se to u nás a vlítnout na ně muj chlap, všichni by se až do vánoc klepali....
Jinak holky zdravím po delší odmlce, byla jsem pracovně (fotit) na soukromé akci jedné firmy v Jeseníkách. Musím říct, pecka. Měli pozvané vertigo (byli v talentu), železného zekona (trochu jednoduchej člověk), barmanská show, nějací mistři ve skákání na trampolíně ale především, pan Miloš Knor s manželkou (to je super baba, s tou jsme pokecaly o dětech a zahrádce), Vašut (tak u toho jsem byla překvapená, jak si hraje na důležitou celebritu a jak se chová k ostatním povýšeně, včetně pana Knora...), Olga Lounová (ta si hned se všema potykala, nakonec protože nebylo místo v hotelu spala venku v autě :D ) a na závěr přijel ještě Zdeněk Polreich .... zážitek to byl, ale holky.... Fotila jsem asi 4,5 dne v podstatě v kuse, na místě jsem musela fotky probrat, upravit a rovnou některé vytisknout, protože to chtěli dávat klientům na památku.... Doma jsem pak seděla den a půl v kuse upravovala zbytek (asi 3000 fotek) abych jim mohla co nejdřív vše poslat úschovnou .... 7,2GB dat.... uf! Malá byla doma s chlapem a po dobu mé nepřítomnosti se naučila vylízt na odrážedlo, z odrážedla na papasan nebo na konferák, taky umí vylízt na houpacího koníka a spoustu nových slov :D

Ahojky, tak u nás se sice samostatně nechodí ale za to vymýšlí slušný ptákoviny. Lítá po gauči jak smyslu zbavená, lozi na postel a teď vlezla do bedny s hrackama