Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@semmi
@1nelinka já si myslím že je to o lékařích. Já rodila naposledy v říjnu 2016 a to už mě můj dr. na utz ve 20 tt neposlal. Udělal mi sám podrobnější utz a vše ok tak jsem žádanku nedostala, i když jsem o ní prosila. Jedna zdr. sestra mi říkala že jim to jde prý do nákladů. U předchozích třech dětí jsem měla jiného dr. a ten s vypsáním žádanky neměl nikdy problém.
Jak koukám tak všude je to jinak nám zase přímo doktorka na screeningu řekla že pojišťovna proplati screening a ale utz v 20tt už ne že musím 1300 platit sama. Mi to neva, půjdu tak jako tak.
@crazy_girl3 ja mam dole 4 kila skoncila.jsem na kapackach pak jeste tyden mi bylo zle a ted uz je to v pohode a mam zravou 😎 gulas se 4 neni problem 😅
@priefi to chapu protoze kdyz ti ho udela tak te to uklidi ze je vsechno tak jak ma byt
@malecek no jsem zvědavá. Mně sama doktorka v prenatalu rikala, že vzhledem k rodinné anamneze z pritelovi strany (jeho sestře bylo ukončené tehu po 20tt z důvodu srdeční vady u holčičky) bych si klinde nela vyzadat zadanku na kardio vyšetření u nich v centru. Takže jestli se doktorka bzde cukat, tak od ni odcházím. Mně nejde o fotecky z utz, ale ze ten ultratvuk v tom 20tt mi přijde hodne důležitý, vzhledem k tomu, že se zkoumají průtoky, srdíčko a orgány... Nechápu, ze takove důležité věci pojišťovny neproprlaci. 😶
nemáte prosím dokaz na nějaký cvíčo pro těhule, aby to nebylo jen samý protahování, ale i trochu posílení těla? jsem zvyklá se hejbat a nemůžu nic moc smysluplnýho najít. Děkuju ;)
@sarinka_nevesta já přestala jezdit na koni a po screeningu zařazují rotoped plus klasický posilovače na nohy kde nepouzivas břicho. Takové to jak klecis a zvedáš nohy nahoru a tak
@krisatko ja bych potrebovala neco asi "akcnejsiho" jezdim furt, ale pomalu prestavam behat.. Nejak nestacim s dechem, tak abych to mela jako nahradu... Nasla jsem akorat jogu a ta me nebavi 😢
@priefi mě to doktorka neřekla, kde je, ale vím jistě, že u dominička jsem ji neviděla na žádném utz a u tečky minule v tom 12+1 mi říkala "tohle je placenta, už roste" a bylo to jak obří houba hned nad prckem.... tak nevím co to znamená ☹ ale v úterý jdu do toho brna tak se tam zkusím zeptat
Ahoj, tak jsem si dnes trochu nečekaně udělala výlet na gyndu...jsem s Eliskou na táboře, kde toho samozřejmě člověk nenaodpociva tolik jako doma, občas nějaké dítě poponese atd...včera jsem začala spinit, v noci křeče a krvácení, k ránu teda už jen spineni. ..no byla jsem u ni snad 3/4 hodiny...říkala, ze vidi, ze se něco delo, ale vše se jeví úplně v pořádku a miminko prospívá, ufff...projela orgány, prstů ma akorát, páteř ok, mozek ok, snažila se kouknout na ten nosanek, jak se jim nelibil na screeningu,ale prcek pořád schovával obličej do placenty 😂 Tu mám akorát a vzadu nahoře. Říkala, ze krvácení je často zmenama na čípku, které se dějí mimojine, když se chystá potrat (porod), ale že to se určitě nechystá, ze cipek mám dlouhý...tak snad to bylo jen něco chvilkoveho...ale jsem ráda, ze jsem jela, do středy kdy jsem měla jít na kontrolu, bych zesilela strachy...

Ja pred 3,5 rokem byla tedy na zadanku i ve 20tt v prenatalu. Doktorka tehda říkala ze se na nej chodi a jeste nekdy ve 30tt a vzdy mi dala automaticky zadanku. Tak, ze by se to změnilo za ty tri roky? No moje doktorka ma utz z doby kamene, tak doufam, ze me tam opet posle =-D