icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

zetta01
25. črc 2018

@kikika87 tak já mám zatím nahoře jen 2,5kg docela se mi váha drží a to jím celkem pořád, ale je fakt, že je v těch jídlech hodně ovoce a zeleniny, snažím se hlídat, ale taky né pořád a někdy pěkně ujedu a to pak stojí za to 🙂 No jinak to máš naprostou pravdu, já jsem bohužel byla těhotná, už v lednu, ale v 6-7tt jsem potratila, tak to bylo docela blbé pač jsme se o miminko pokoušeli od svatby, jenže jsem měla docela problémy po vysazení HA a nevrátil se mi cyklus, takže jsem po všech možných vyšetřeních skončila v centru, takže toho bylo opravdu moc hlavně na psych. A po tom co jsem potratila došel bratr s tím, že čekají to byla hodně velká rána, pač měl novou přítelkyni i s dítětem byli spolu něco málo přes půl roku a nikomu ani neřekli, že by malé chtěli, takže další rána. Takže je fakt, že sem byla ted celou dobu vystrašená, aby bylo vše ok dnes jsem 17+0 a tak doufám, že to bude vše už jen v pořádku. Takže po tom všem otázky jak je ti, jak se cítíš apod. jsem se nevyhla od začátku, jak od mamky , tak i od babičky, která to semnou celé prožívala a je fakt, že na tuhle otázku jsem, už hodně moc alergická :-/

priefi
Autor odpověď smazal
zavodnice
25. črc 2018

@priefi Protože jsem divná, chlap v sukni. Cele dětství jsem nesnasela růžovou, sponecky, culicky, saticky, cokoliv holciciho. Z panenek mám fobii, hrozne se jich stitim a děsí mě (trauma z dětství). Mám cely život spíše mužské záliby, pak i zaměstnání. Vůbec nevím, jak bych měla holčičku vychovávat 🙂, s holkama to neumím a nemam se s nima o čem bavit. Takže když to bude holka, bude po mně - divná.

hana141994
25. črc 2018

Ahoj holky tak ted jsem přijela z genetické konzultace hodinu jsme tam čekali než nás vzali pak jsme dělali rodokmen a co měl kdo za nemoce pak nás nechali zase hodinu sedět a čekat a pak jsme šli na ultrazvuk jinak řekli že je to všechno v pořádku, ale pak jsem se rozbrečela co nám doktor řekl. Řekl nám že budeme mít na 100% chlapečka :D :D. Manžel se vedle mě taky rozbrečel protože na tuhle novinu jsme hodně dlouho čekali. Jméno bude mít po tátovi Ronny, ale jsem hrozně šťastná že aspon napotřetí se to povedlo, protože pak už při týhle sekci mě budou podvazovat takže to bylo tak akorát.

kikika87
25. črc 2018

@zetta01 Já zatím taky moc nenabrala, spíš nic. Ale jsem hrozně nafoukla a navíc jsem přibrala za poslední dva roky nějaký kila, které jsem nestihla shodit. A my jsme na tohohle prcka čekali nějaký ten rok, umělé se v zime nepovedlo, prostě vymodlene. Máma mi i tak furt volá a píše a teď až to řekneme, no jejej😂👍 To už se neboj, to bude v pořádku. Já se taky už neboj im a to jsem teprve ve 14.týdnu. Jako mám ještě respekt před tím druhým screeningem ve 20.týdnu, ale ono prostě nemá cenu se stresovat.

zetta01
Autor odpověď smazal
zetta01
Autor odpověď smazal
kikika87
25. črc 2018

@zetta01 Já když jsem byla v únoru na IVF tak jsem si slíbila, že pokud se to nepodaří tak dávám v praci okamžitě výpověď. Byla jsem tam na na nervy už několik let, hrozný stres, odpor k řediteli a náročné dojíždění...IVF se nepovedlo, tak jsem prostě dala výpověď a začala hledat práci novou. Našla jsem hned a měsíc a půl na to jsem otehotnela přirozeně? Teď spíš nevím jak to mám říct v té nové práci. Sotva mi skončila zkušebka🙄
Ty se máš, já jdu na další kontrolu asi až za 4 týdny. Jo tak s tou váhou jsme na tom podobně, já mám 175 a měla jsem před dvěma lety do 60kg. Teď mám 70. Na jednu stranu si říkám, že už se teď aspoň nemusím stresovat, že sem neshodila a na druhou se bojím, abych po porodu shodila ještě víc než s kolika sem zacinala😂 ale musím, necítím se dobře v tomto těle. 40kg snad ani nabrat nemůžeš, to sem ještě neslyšela😁
Naštěstí v těch cokoladach nejedu až tolik, ale jako hlidej se když mám prostě pořád hlad. A jak se nenajím, je mi zle...To je začarovaný kruh😂
Věkově jsme na tom podobně, jsem jen o rok mladší.
A

bemo
25. črc 2018

@tsasenka
@priefi já jezdím na kontroly většinou sama s dětmi a je to pro mě někdy očistec. Minule jsem tam měla jen dvě holky, zbytek byli u babičky která měla volno a co tam stropili, no, odcházela jsem opravdu se sklopenou hlavou. Tak jsem řekla manželovi že u poslední dcery jsem jezdila až do porodu všude sama a když má měsíc na to si zřídit 1 hodinu volna tak to udělá. Stejně má pracovní doba od rána do večera soboty neděle nevyjímaje. Tak už na to odmítám být sama a konečně si užiju klidnou kontrolu.

priefi
Autor odpověď smazal
sarkoc
25. črc 2018

@priefi To máme podobně...dcerka má z doktorů kvůli jednomu hodně nepříjemnému zážitku panickou hrůzu, takže v ordinaci většinou ani nedutá, aby si jí asi náhodou doktorka nevšimla a nezačala se věnovat jí :D

Jinak váha mi ted nějak skočila nahoru, ale zatím to teda skoro není vidět, ani na oblečení (krom pasu), tak to neřeším...měřím 194 cm, kdysi jsem byla opravdu šíleně vychrtlá, cca 62 kilo, pak se mi naštěstí povedlo přibrat a s dcerkou jsem začínala na 80 kilech, přibrala jsem na 93.5 kg, do konce šestinedělí měla 79 kg aniž bych se nějak snažila...a pak když bylo dcerce cca půl roku, shodila jsem během měsíce nevím proč na 70 kilo, sotva jsem stála na nohou při tom lítání okolo ní, kojení atd...dva roky jsem postupně nabírala, ted jsem začínala na 78 kg a už mám 81.5 kg...nerada bych překročila stovku, ale když to tak dopadne, tak se hroutit nebudu...tusím, že s mou konstitucí a spalováním to bude zase hodně rychle dole aniž bych se snažila...

A dle toho, že obecně jsem mega milovniík sladkého a ted mi to vůbec nejede poslední dobou...třeba před chvílí mě tak nějak napadlo jít si dát Lindt bonbon, který jsem dřív milovala, v kuchyni na ně koukám ve skříni, chut mě přešla a popadla jsem radši v ledničce řízeček :D no, z tohohle bych tušila chlapečka...uvidíme, asi si to říct necháme, ale ráda bych to udržela v tajnosti...nehodlám furt řešit co plánujeme za jméno, co má kdo koupit atd, prostě je to naše věc a nazdar

bemo
25. črc 2018

@priefi no u nás jsou teda všechny děti těžcí mamánci. Kam jdu já, tam jsou všechny moje housata. Manželovi to strašně vadí, že se vrátí po dvou týdnech domů a děti mu řeknou ahoj a já odjedu na půl hodiny do obchodu a skáčou mi do náruče a mami kde jsi byla a co jsi tam dělala. Mě to taky mrzí, ale je to prostě tím že je málo doma a velmi málo s nimi. Ale letos po 10 letech mám naplánovaný víkend s kamarádkama, všechny jsme téhotne 😀 tak to bude kalba. A budou to muset spolu ty dva dny nějak přežít. Potřebuji si od nich odpočinout. Jinak na velké utz se snaží taky přijet aby něco viděl. Naše děti už budou znáš komplet anatomii plod a kde co je 🙂

tsasenka
autor
25. črc 2018

@priefi No, fakt mi nadala, že jsem promluvila a dítě od té doby nespolupracuje, takže nevím, co by říkala na 2leťačku, co má pořád něco na jazyku 😀

@bemo No, já s tím hlídáním mám taky problém. Manžel si to domluvil v práci, že může být na propustku a teď na mě vybalil, že v pátek hlídá tchýně a on si místo jede kdo ví kam. Tak jsem naštvaná. S tchýní se pokud možno nestýkám, protože mě ráda ponižuje, pomlouvá a tak. A děckám cpe čokoládu, i když ví, že malá má po tom hroznou zácpu a chudinka tím trpí. Ale tím, že mě nemá ráda, tak já jsem blbka a ona ví všechno nejlíp. Problém pohlídat 4 hodiny dceru

tsasenka
autor
25. črc 2018

@sarkoc Já mám s tou váhou problém. Při druhém těhotenství jsem přibrala 22 kg a dolů dala porodem jen 15 a pak ani kojením ani gram. Takže bohužel jsem začínala 3. těhotenství na 79,5 kg. Nahoře mám necelé kilo a hrozně se bojím, kolik zase přiberu.
Tak tlustá jsem nikdy nebyla a popravdě, v květnu po porodu jsem se hrozně styděla jít mezi lidi. No, v lednu se budu muset snažit, chci se vrátit ke své původní váze

bemo
25. črc 2018

@tsasenka tak já nikdy moc nepribrala, ale pupek jsem měla neuvěřitelně veliký. Pořád se mě ptali jestli čekám dvojčata. Vloni jsem šla do sebe a za půl roku shodila 25 kg, že až se budu vracet do práce, tak at trochu vypadám a za měsíc zjistila že jsem těhotná 🙂 Ale nějak se toho nebojím, protože mě ta zdravá výživa dost pohltila. Teď bohužel z těch svých jídel zvracím, tak pockam pár týdnů a snad se k tomu ještě před porodem vrátím a když ne, tak po porodu určitě. Teď mám myslím 2 kg nahoře a že jsem těhotná není pochyb.

krisatko
25. črc 2018

Holky tak já už dělám první testovací hnízdo .... Jelikož nepočítám že se mi to povede hned na poprvé 😀

krisatko
25. črc 2018

😂😂 tak už pářu.... 😀 samozřejmě jsem si všechno zasila na rubové straně q ejhle, ono to nejde otočit 😂😂😂

myskaq
25. črc 2018

Ahoj Holky, tady nebyt vzdycky par dni tak ma clovek pak co delat :D tolik prispevku. Vidim ze se resi jmena, kluci-holky, obleceni, apod. Hlavne teda ja popravde vubec nejsem nekde premyslenim nekde nad miminkem :D teda jsem nechci aby to vyznelo zle, ale jsem porad v jednom kole. Prace, pak domacnost + ted neresim nic jineho nez jak to teda v CR bude az se vratime, Mam z toho celkem stihy. Kolik tech formularu bude treba. Dela se mi z toho husina,no doufejme ze vse vyjde dobre. jeste to musim vydrzet nejakou dobu v praci a pak uz snad zacne to lepsi obdobi ( zase mozna na druhou stranu vic stresove) jen co mi kamaradka psala co vse musela vyrizovat ohledne vraceni se tak premyslim zda vubec vse stiham :( ja teda musim rict ze uz se mam lepe nevolnosti uz ustoupili sice jeste sem tam se stane, ze je mi trosku zle ale jinak krom unavy se to da. Jsem teda extremne lina ale nemuzu si dovolit nic nedelat :D uz tak to mame doma jako po vybuchu atomovky. k tomu jeste ta hora krabic, no co vam budu povidat. Ted prave laduju koblihu a vubec nejake kila neresim. Pred otehotenim jsem asi zhruba 3 roky makala na postave ale zase pokud to bude kluk a ja doufam ze ano :D tak si hodlam tohle tehotenstvi uzit!! A to se vsim vsudy ..including pizza a podobne lahudecky :Dno a kdyz to kluk nebude tak to stejne budu muset shodit :D takze co. Stastna matka, stastne dite :D a me jidlo dela stastnou a klidnou :D No nic trosku jsem se na vecer rozepsala, mam zitra volno tak se mi to trosku jinak machruje. Jedeme se podivat na jih Anglie v patek a budem tam cely vikend. Tak se mejte hezky a ja zase prijdu s nejakou slohovkou o tom co prave pojidam a se svymi pocity :D

myskaq
25. črc 2018

@krisatko no i tak se dá 😀

malecek
25. črc 2018

@priefi umi neboj😂😂😂 samozřejmě že má přízvuk, ale mluví krásně

bemo
25. črc 2018

Holky, bojíte se porodu? Já teda ne že bych se úplně bála, spíš když si vzpomenu, tak se mi hrozně sevře žaludek a mám pocit že mi snad i tvrdne břicho, tak si musím zakázat na to takhle myslet. Přitom jsem měla poslední a vlastně všechny porody krásné, přirozené a rychlé. A až u toho posledního jsem se tak uzavřela do sebe a snažila se tak úspěšně vytěsnit myšlenky na bolesti, a jen myslet na to miminko a i na úplně jiné věci, že mě z těch myšlenek vytrhlo až když asistentka zahlasila, tak můžete tlačit. Máme doma i pěkné video kde manžel natáčí jen moji ruku jak mu ji držím při kontrakci a jak mi zbělají prsty 🙂

malecek
25. črc 2018

@bemo no já se tedy bojím dost, Při synovi mě hodně nastrihli a tak se desim ať se to neopakuje. Uvažuju o anibalu.

bemo
25. črc 2018

@malecek já měla nástřih vždycky, poprvé to bylo dost strašné a ještě měsíc po porodu si neuměla pořádně sednout. U dalších dětí už to šlo.

malecek
25. črc 2018

@bemo no tak snad to bude lepší než kdysi

1nelinka
26. črc 2018

@bemo ja se nebojim..jdu na 2cisar tak uz vim co a jak jen se snazim pripravit na tu hroznou pooperacni bolest😂😂..to bylo fakt sileny ale porad se drzim myslenky jak jsem uz 4den normalne fungovala..tak proste preziju ty prvni 2dny a pak se musi zase porad hybat abych to co nejdriv rozchodila a sly jsme brzo domu..😍

zetta01
26. črc 2018

@kikika87 Jéé tak s tou prácí tě naprosto chápu, je to docela blbé a co má člověk říct, že? To bych asi taky nevěděla. Já jsem měla bohužel hodně problémy s tlakem, co jsem nastoupila do nové práce po 1,5roce mě zjistili vysoký tlak, tak jsem vyfasovala 1prášek denně, po dalším asi roce mě začalo bývat zle opět kontrola, testy a prášek nestačil, tak místo 1 jsem dostala 3 denně, takže jako fakt blbé těhotenství jsem se děsila kor když se říká, že v těhu jde spíš nahoru. Takže mě bylo doporučeno zůstat doma a světe div se asi po 2 měs. mě začalo být zle na omdlení a prášky jsem vysadila, takže to byl fakt stres z práce, jelikož jsem každý den vstávala v 3:30 a když jsem se domů dostala kolikrát ve 14-15hod, zázrak, v práci hodně problémů, lidi odcházeli a šéf tu práci za ostatní házel všechnu na mě a nakonec i svou práci, takže se to odrazilo na tom tlaku. Jak říkám práce se mi pak hodně zprotivila, tlak opět zlobí, ale opačně mám v průměru 90/55 je to hrůza, takže práci mi nedoporučila, jak dr. tak i manžel zatrhl a je fakt, že miminko máme také vymodlené a neriskovala bych kvůli němu nic, takže já jsem doma a už doma zůstanu. Je fakt, že jsem i dost unavená a takže se celý den vpodstatě jen válím, vyrazím na procházku at je nějaký pohyb, ale díky tlaku je mi fakt zle a úplně na omdlení, takže to ani na dlouhé cesty není. Jinak mě vůbec špatně nebylo jen z kraje chvilku z rána jsem se cítila, jak po flámu, ale jak říkáš pokud se nenajím, tak je mi teď taky zle, takže se snažím jíst mín., ale pravidelně co ty 3 hod.

priefi
Autor odpověď smazal
priefi
Autor odpověď smazal
priefi
Autor odpověď smazal
kikika87
26. črc 2018

@zetta01 Tak to máš fajn, že jsi doma. Taky si to umím představit, že bych byla doma. Od začátku mám žaludek na vodě, po práci rovnou hazim sipku do postele jak jsem unavená 😏Ale zase si rikam, že když už jsem zvládla první trimestr, tak druhý musí být brnkacka. Je mi líto sefa, je hodnej a dlouho nemohl nikoho sehnat. Naopak vedení v ČB se spíš bojím, máme hrozně drsnyho ředitele. Radši už tam ani na žádnou poradu nejedu. Se na něco vymluvim snad. A faktem je, že zas tak náročnou práci teď nemám. Chodím si skoro na osmou a kolem 16 jsem doma. Já mám zrovna k snídani hermelin který bych nemela😂 jenže lednice opět zeje prázdnotou...potřebovala bych někoho na nakupování a uklid👍

Strana