Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@zetta01 jojo, naprosto přesně vím o čem mluvíš, já rodila loni v lednu v 22tt ☹ takže si říkám že možná i kvůli tomu tohle tehu beru jaksi jinak. Andílka jsem milovala od první chvíle a těšila se na něj, teď mi přijde, že na tyhle všechny emoce čekám, až tu s námi opravdu bude.
Jinak holky já se teda hlásím z dvoudenního výletu přes celou českou republiku, tedy od Přerova (Olomoucký kraj) až po Teplice (Ústecký kraj) ... byl to masakr, ještě že máme v autě klimatizaci. Dálnice šílené - na co se platí známka nechápu, když se stejně od Brna až po Prahu jede 80, protože "musíme to opravit" ... Přespali jsme kousek od Teplic na nějaké louce, v noci bouřka jako blázen, takže při návratu na normální asfaltovou silnici se z mého malého Opelu stal terréní vůz. Ale zmáknul to. Byli jsme nakoupit v Albertu, řeknu Vám, že já bych tam prostě nemohla pracovat, bydlet ani nic jinýho. Už ten průchod obchodem a okolím mě natolik vyděsil, že jsme odtud utíkali, že se za námi i prášilo. Obdivuji lidi, kteří v Teplicích a jejich okolí bydlí a zvládají to bez zbraně za pasem. Tolik zahalených hlav, fousatých obličejů, černých hadrů kterým čouhaj jenom ručičky a táhnou nákup zatímco milostpán si vykračuje s pivkem v ruce...... Ne, vážně bych tam bydlet nemohla.
Nicméně cíl cesty splněn a nakonec jsme si od Znojma dovezli krásné "nové" BMW x5 🙂
@kamcaajirka tak to ti věřím, je to opravdu dlouhá doba. Já jsem zatím vždy chodila po 3 týdnech a to jsem měla pocit, že je to strašně dlouho. Teď jdu až po měsíci na kontrolu, ale týden před kontrolou nás čeká velký UTZ, takže to bude opět po 3 týdnech. Ale určitě bude vše dobré, jak nejsou žádné problémy a občasné bolesti k tomu patří,přeci jen jak se to všechno natahuje a roste, tak to cítit bude 🙂
@zetta01 já jsem taky z dvojčat. A nikdy dvojčata nebyla. Teď, při tom našem úplně neplánovaném pátém dítěti jsem se bála snad úplně nejvíc. Říkala jsem si, když už to tak vyšlo a byly by to jako dvojčata, tak bych šla asi z mateřské rovnou do plného invalidního důchodu. Ani do toho manželova auta bychom se nevešli. Moje auto už je v lednu taky odepsané. Mám normálně pětimístné.
@zetta01 s prstýnkem jsme to také zkoušeli a už na začátku manželství nám ukázal hooodně dětí a vůbec jsem tomu nevěřila. Teď se tomu fakt smějeme. A opravdu přesné pořadí, holka, kluk, holka, holka a teď ukázal kluka. Tak jsem fakt hodně zvědavá a necháme si to u říct. Z čistě praktických důvodů. Jinak jsme to nikdy nevěděli.
@bemo je to fakt strašně zajímavé s tím prstýnkem, ale říkám v mém okolí to zkoušelo hodně lidí a nevím o nikom, že by mu to nevyšlo. Bráchovi taky vyšel 1 kluk a chlapečka čekají a jelikož má přítelkyni co, už má z 1.manželství holčičku, tak ona říkala, že do 3.dítěte, už by nešla. Takže to tak asi opravdu bude 1 chlapeček a dost. Jen jedné mojí kamarádce se prstýnek vůbec nepohnul a neukázal vůbec nic ☹ úplně jsem z toho měla hrozný pocit, takže obzvláště na ni jsem fakt zvědavá, jak to u ní bude
@zetta01 no ja Ti nevim... cekam, co cekame. Pred x lety se mi delal tento test a vyslo chlapec, devce a myslim,.ze chlapec. Ted pred nedavnem mi vyslo ale chlapec,.chlapec, devce. Nicmene, sestrenici, ktera mi delala prvni test, vyslo, ze bude mit chlapce, devce, devce. O posledni holcicku se snazila a chtela ji. Nebylo ji prano, bohuzel zemrela. Takze tezko rici, jak to s tim je. Jinak u toho salatu si over zdroj tatarky nebo majonezy, vim ze jedina helmanska ma pasterizovana vejce 😉
@krisatko no... mas to stejne jako ja 😂 ja mela hooodne veci od sestry po jejim ted uz 12ti letem chlapeckovi 😊 neskutecna pomoc 😊 pred narozenim prcka nam mamka koupila krasny bily set c.56, ze do porodnice, aby syn mel neco noveho, me naprosto hrabalo a nechtela jsem kupivat nic, dokud neporodim 😂 no a stejne to bylo pak treba, syn mel 49 cm a 50 ve vybavicce bylo malicko,.hlavne 56, takze hned druhy den, co jsme se vratili z porodnice jsem zjistila, ze toho je malicko, jelo se do obchodu a kupovalo 50. Nezapomenu jak mamka koupila prekrasne dupacky c.50, ale z takoveho toho teplejsiho materialu a ja brecela, ze je hyc a ze to neni treba, ze meli koupit neco netepleho (no hormony no....), nakonec v chladnych dnech se pridaly nescetne krat, ale.hlavne,.ze jsem delala nepochopitelne placlive sceny 😂😂😂 ale vuci mamce je mi lito, jak jsem.se nepochopitelne chovala
Já jsem si všechno oblečení musela nakoupit sama, jen klasické pleny jsem dostala od švagrové a jak je stále využívám, mám jich skoro 60 🙂 Jinak já nejsem maminka co si miminko moc fintí a cpe ho do pidi rifliček atd. Myslím si že to pro malé mimčo není nic příjemného. Děti byly většinou v body a dupačkách, prostě pohodlí. Navíc dnes jsou dupačky tak krásné a mnohdy i dost drahé. Ale mě se v tom ty mimča líbí nejvíc. Na ten začátek toho máme doma hodně a s kamarádkama si to jen prohazujeme, podle toho kdo co má.
@zetta01 my jsme to zkoušeli i u kamarádek s prstýnkem a fakt jim to vyšlo, tak jak to doma mají. Jedné, co se teď bude vdávat vyšla holka a kluk. Tak budu čekat, ale hodně lidem to vyšlo. U mojí sestry se také nepohnul a oni teda s manželem děti fakt nechcou. Hodně cestují a dítě by jim to nedovolilo, alespoň ne tam kam chtějí oni a ani nejsou prostě takový rodičovský typy.
@priefi a ohledně toho prstýnku je to spíš jen pro zajímavost, nikde není řečeno, že to 100% vyjde. Já jsem psala jen vlastní zkušenost, že to zkoušelo hodně lidí v mém okolí a vyšlo jim to. Bratranec také měl holku, kluka, holku. Holčička má 3 roky, ala min. rok jim chlapeček umřel ve 3 měs. na syndrom náhlého úmrtí a letos se narodila holčička. Ono to údajně řekne jen pohlaví, ale nikdo nezaručí nikdy, že vše bude v pořádku. Je to spíš jen pro zajímavost a že si to každý pak může ověřit. Někdo na to věří někdo ne
@kikika87 Na konec vlasu uvážeš prstýnek a rozevřeš dlaň. Prstýnek dáš nad prostředek dlaně a držíš ho a čekáš co začne dělat, pokud se točí dokola je to holka, pokud se kývá ze strany na stranu je to kluk. Jak ti to ukáže prstýnek musíš zastavit, aby se zase nehýbal a děláš vše znova, vždy když ukáže, tak ho musíš zastavit no a pokračuješ v tom tak dlouho, dokud když ho zastavíš, už se zkrátka nepohne a zůstane stát.
Holky, jak jsme tu řešili to přibírání, tak dneska jsem se hecla a poprvé cvičila, tady to https://uloz.to/!Y1yBihk8/summer-sanders-prenat... Jsou tam ke stažení 3 různá videa...A potvrdila jsem si, že jsem úplnej chcípák a úplně zkrácená 😀 Každopádně hodlám v cvičení pokračovat, záda občas cítím už teď...
@zetta01 jj, to je mi jasne. K tomu prstynku se jeste zkouma ryhy na ruce pod dlani, jak je zapesti. Melo by to odpovidat poctu deti podle poctu, co ukaze prsten a delka ryhy pry odpovida i delce zivota. Ryhy jsou videt i normalne, ale ruka se ma tusim trosku v dlani ohnout a vytvori ryhy trosku jinak a to je pry teda pocet a delka zivota. Jinak toho maluckeho je mi lito 😔
Ahoj holky jen mám takový menší dotaz jsem na začátku 16+3 tt a teď za poslední dva dny se mi stává že při chůzi mě strašně začne pnout a cítím tlak v oblasti močáku a třísel mám už celkem velké břicho a hodně dopředu,nezažila jste to taky některá mám teda i placentu přes vnitřní branku na zadní strane,když si lehnu nebo sednu tak to za chvíli prejde,myslíte že je to tím že je prcek ještě hodně nízko?díky za jakékoliv odpovědi
@veselaopicka pro tohle si byla v lekarne a pani mi to neprodala ze je to pro tehotne absolutne nevhodne:/ ze je ten extrakt strasne silnej a zpusobuje ohromne prokrveni
@ester34 Já cvičím kalanetiku, jen tu zkrácenou verzi, hlavně ty cviky, co mi nevadí. Hodně jsem toho musela vynechat, protože mi to nedělalo dobře. Takže cvičím hlavně nohy a pánev. Prý to pomáhá při porodu, tak jsem teda zvědavá. Prý je po kalanetice neuvěřitelně lehký porod, psali v knížce 😀
@isousek já bych řekla, že už ano. Min. týden mi dr. na kontrole říkala, že je ještě asi brzo u prvorodiček to bývá později, až tak kolem toho 20tt ale já zase přeci jen znám svoje střeva a tohle jsem nikdy nezažila. Cítím je hodně z rána a pak večer, jak sednu k TV a někdy, když sedím v autě. Je to takové ťupání, bublotání, přirovnala bych to k prasklé bublině. Vždycky pár takových zabublání, někdy i z každé strany břicha a pak je zase klid.

Ahojky, no od pondělí za týden mám kontrolu, už se nemohu dočkat... I když mám krapet strach, protože poslední utz byl 4.7. To je už hrozně dávno, ale vidím, že břicho roste, občas asi cítím nějaký ten malý pohyb a žádné obtíže nemám, krom menších bolesti, ale to jsem měla i u prvního.