icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

journals
13. srp 2018

@misak48 Ale to by pan obě nekončily 40. tt ne? Já nevím, jsem v tom fakt ztracená, vůbec se v tom neorientuju, ale fakt je mi to celkem jedno, jen jsem se nad tím dnes tak pozastavila

misak48
13. srp 2018

@journals těhotenství je pořád 40 týdnu, ale lunární měsíc má 28 dní, takže je 40 týdnu 10 měsíců. Kalendářní měsíc má 30/31 dnů, takže 40 týdnu je pak jen 9 měsíců 🙂

journals
13. srp 2018

@misak48 Ok, děkuju za vysvětlení 🙂

veselaopicka
13. srp 2018

@havajanka asi je to normalni takze muzeme byt snad v klidu😎😎

kikika87
13. srp 2018

@journals Já beru ten lunarni. Taky sem to nechápala než mi to kámoška vysvetlila😁

priefi
13. srp 2018

@cerlada to bude miminkem a tim, jak se zvetsuje a dela kopovite poradky. Tvrdnuti je, kdyz to brisko je tvrde jako kamen a je to jakoby krec.
@tsasenka to by me taky zajimalo 😅 asi nejaky chlap 😂

Jinak ja jsem u syna rikala mesice, ted rikam tydny, tehotne, maminy a jejich partneri to chapou, Ti, co je to teprve ceka, tak to nechapou a chteji mesic, tak to vzdy na rychlonprepocitavam 😂
@kikika87 my jsme ted mimo domov, tak si budu muset nejake poridit i tady, udelala jsi mi chute 😂

havajanka
13. srp 2018

@veselaopicka teď jsem se v tom ztratila a nevím na co si mi odpovídala ?promiň můžeš mi to napsat 👍😊

bemo
13. srp 2018

@tsasenka teda zvracet celé těhotenství. To si nedovedu představit. To musí být strašné. Já počítám tak max měsíc a věřím že bude klid. Pak jsem teda zvracela ještě při porodu.

Holky, bolí vás některou kosti? Znám to od kamarádek, sama jsem to zažila u třetího dítěte, ale teda myslím že o dost později. Teď mě kosti dost bolí a mám pocit že se mi ty pánevní kosti snad rozjedou.

semmi
13. srp 2018

@bemo včera jsem nemohla ani chodit. Bolela mě kyčel až po stehno. Kulhala jsem jak pako 🙈😁

halasovci007
13. srp 2018

@bemo mě dneska celej den bolel pravej bok. V některých polohách i při nádechu. A to piju magnezii a beru magne B6 2x denně. Pak jsem si kejchnula a myslela jsem, že vyskočim až na lustr jak mnou projela ostrá bolest. Ale v některých polohách mě to tak nebolí asi už se připravuje tělo pomalu na porod..

myskaq
13. srp 2018

Holky prosím vás, pracuje tady některá na zdravotní pojistovne??nebo soc??

bemo
13. srp 2018

@semmi
@halasovci007 tak to jste mě uklidnili. Mě tohle trápilo myslím až těsně před tím třetím porodem a vím že i po tom ty procházky nebyly za začátku nic moc.
Já jsem před týdnem přestala kojit, tak možná i to těm kostem úplně nepomáhalo.

cerlada
Autor odpověď smazal
halasovci007
14. srp 2018

@cerlada mě bylo porazeno ohýbat se do dřepu a ne přes břicho jak jsem byla zvyklá a pomohlo to.Dlouhá jízda v autě je strašná i když mám ten těhu pás a jsem jen spolujezdec. 😣🤔 taky mám břicho jako pytel kamení a z boku a nebo vpředu mám jako tvrdou bouli po námaze i třeba menší.

isousek
14. srp 2018

Holky psala jsem už předtím ale zajímá mě cítíte už pohyby?jsem v 19tt a zatím nic:(a to je druhatko.

zetta01
14. srp 2018

@isousek No já tedy čekám první a už něco málo jsem začala cítit 17+5 ale pořádně jsem nevěděla jestli jo či ne. 18+0 jsem byla na kontrole a dr. říkala, že to být může, ale že těžko říct, že u prvorodiček to bývá spíš, až po tom 20tt. Ale cítila jsem to třeba od den k večeru spíš takové tak prasknutí bublinky a cítil to i manžel. Min. týden to jsem začínala 19tt a to bylo sem tam, ale už jsem je cítila i bez toho, abych si dala ruku na břicho,ale třeba i 1-2 dny nic z čehož jsem byla nervozní. Cítím je hlavně z rána po snídani, jak lehnu na gauč a záda trochu i přes den a hlavně teda večer u TV vždy kolem té 19hod. Ale včera večer to už teda byly kopance, bylo to úplně vidět na břichu, jak mi poskakovalo jsem se s manželem smály a teda na všech stranách a docela dlouho, ráno opět docela aktivní a teď se zase ozývá 🙂 takže doufám, že už to bude cítit čím dál víc, abych věděla, že je vše OK. Já budu zítra 20+0

priefi
14. srp 2018

@cerlada takove pocity ted mivam taky, ale s ohledem na to, ze u syna jsem si tvrdnuti uzila az az, tak podle srovnani tohle neni tvrdnuti, spise sprimeni se miminka. Ale urco konzultuj s lekarem.

priefi
14. srp 2018

@isousek a kde mas placentu?

sarkoc
14. srp 2018

@isousek já čekám druhé, jsem také v 19tt a nic necítím...ve čtvrtek jsem byla na velkém UZ a dle mudr vše v pořádku, na pohyby se ještě ani neptala...jako asi 2x jsem měla pocit, že kopla, ale ruku do ohně bych za to teda nedala...dám tomu ještě tak 10 až 14 dní a pak bych asi volala doktorce, zatím jsem v klidu 🙂

kikika87
14. srp 2018

@zetta01 Ty se máš 😉 Mě se max hýbe břicho i když nedycham, ale to asi nic neznamená. Ale já jsem teprve 16+2 tak je jasné, že zatím nic nemůžu cítit. Ale dneska ráno jsem zvracela, tak dobrý...něco se přeje jen deje😂

zetta01
14. srp 2018

@kikika87 tak 16+2 je opravdu ještě brzo, neboj šak se taky brzy dočkáš 🙂 je to fakt krásný pocit, ale včera, jak už toho bylo moc a to břicho m furt vyskakovalo a každou chvilku na jiném místě, tak to bylo chvilkama takové hodně zvláštní, až nepříjemné, asi než si na to zvyknu, ale jsem za to ráda. Ještě abych tu př. středu dopadla dobře na tom velkém UTZ 🙂 začínám z toho být docela nervozní hlavně i z toho k jakému dr.půjdeme, jelikož jsem na to Brno a některé dr. nečetla moc dobré recenze a tak se bojím, aby jsme nechytli nějakého morouse :-/

krisatko
14. srp 2018

No holky a když už jsme zase u tech pohybů... Já dneska 16+6 celý minulý týden jsem cítila pohyby, kopanečky a tak, od včerejška chodím zase do práce a necítím nic ani v hodinách kdy jsem neco cítila.... To je taky v poho? 🙂

semmi
14. srp 2018

@isousek zřetelně jsen začala cítit az v den 20tta to též čekám druhé. 😕

halasovci007
14. srp 2018

taky jsem teď nic moc necítila jsem dneska 19+1 a byla jsem na UTZ a vše v pořádku, možná po tom náročném období mají drobečci klidové období. Hlavně mi řekl, že mám placentu vepředu takže to asi ucítím slaběji než ostatní..

myskaq
14. srp 2018

@isousek ja taky druhe a zatim nic moc, sem tam mi prislo ze se ozvalo ale ted dlouho nic ☹️☹️🤷🏻‍♀️

isousek
14. srp 2018

@priefi no to právě nevím:(

kikika87
14. srp 2018

@zetta01 Už jdeš na 2.screening? Držím palečky 🤗 to já si ještě měsíc počkám. Ale příští týden konečně kontrola. V noci se mi zdálo, že se nám narodila holčička...tak sem byla ráno taková nahlodana, jestli si nakonec nenechat říct pohlaví. Chtěla bych raději kluka, ale teď mám zase takový pocit jestli to není holka🤔

krisatko
14. srp 2018

@kikika87 většinou se říká, že co vidíš ve snu je opak... Platí to teda aspon na to, když vidíš nevěru - znamená spokojený vztah apod.

kikika87
14. srp 2018

@krisatko Fakt ? To by bylo fajn 😂 protože v tom snu to dítě nevím s kým jsem měla, ale s manželem ne😁😁😁

krisatko
14. srp 2018

@kikika87 mě se taky věčně zdá o cizích chlapech :D :D :D :D

Strana