Termín porodu v srpnu 2018
Ahoj holky, je tu někdo s termínem v srpnu?
@snahnah Jojo, ona je šikovná, když chce.. ale třeba ten záchod fakt od začátku naprosta pohoda, fakt neznám to co lidi občas pisou, ze se kocka naštve a pocura se na podlahu/sedacku/postel... naštěstí.. Ja jsem na bakterie a tak hakliva, to bych asi kupovala novou sedačku.. stačí když vidím jak na tom sedí :D
Včera jsem pohrbivala krysu.. resp dve, ale jedna už tam zjevně ležela dyl.. No a pak se s tím mazli :D
Morcata pěkná 🙂 ale na tyhle zvířata (krecci, morcata) jsem nikdy nějak nebyla.. na ZS jsme měli 2 a já s kamarádkou jsme je měli hlídat když se vypoustely na trávu.. A já ho tenkrát nechtěla ani vzít do ruky :D
Ahoj holky, tak my včera měli veselo, Vr přijel a záda se mu blokly tak, ze se nemohl hýbat.. takže jsme řešili ze teda zavoláme houkacku ať ho vezmou na kapacky.. nakonec jsme sehnali tady doktorku, která mu to opichla, takže zatím je doma.. Ale teda des... orvala jsem to samozřejmě..
Jinak co vy a strie? Večer jsem ležela a sáhla si na břicho a cítila ryhu.. natiram dost nepravidelně.. Tak jsem si říkala, že mě to dohnalo.. No a když jsem rozsvítila, tak jsem zjistila, že je to otlacenina od prosteradla :D :D
Ahoj holky,tak jak se mají miminka? ☺
Já byla včera v poradně,Máťa má 1535g a zatím vše ok.Jen je ten ňouma furt KP 😩A tak přemlouvám a přemlouvám a nic.Včera jsem mu dala jednu ruku na prdku a druhou na hlavu (dr.ukázal,kde vše má) a tak nějak se mi natulil do dlaní❤
Jen se tedy zkracuje čípek,ale u třetího těhotenství prý nic nenormálního😄
@veronikanel Ahojky, mám radost že u Vás vše v pořádku..
Mě čeká další kontrola až za 14 dní.. vahovy odhad zatím nemáme ani jeden..Tak to se snad dozvím na tom UTZ.
Včera byl prcek dost aktivní, taky se mi "choulil" do rukou.. Já to teda nemám potvrzené, ale myslím si že vím kde je hlava a kde prdka/nohy.. a pokud se nepletu, tak je zpet napříč..
Pořád mě trápí ten silnejsi vytok, občas mám myšlenky zda nemůže prosakovat plodovka (už jsem to tu psala).. koupila jsem si lakmusove papírky, ale jako ono toho nikdy není dost aby se trochu nasakly.. navíc mi přijde že i hodně pomáhá jak je vedro a potim se, tím větší pocit mokra pak asi mám.. :( Furt si říkám, že kdyby se něco dělo, tak se to snad projeví ještě jinak..
@viki999 Neboj,litry výtoku mám také😕
Denně troje kalhotky😄
Napříč?Ty jo...To musí být pohodlí😕Mě bohatě stačí jak mi dupe po močáku a čípku.Kolikrát mi to až doslova podlomí kolena...Všichni tedy říkají,že máme čas.Asi jo,ale znervózňuje mě,že děti už jsem touhle dobou měla normálně hlavou dolů.
Pardon za dotaz,ta příčná poloha se nějak řeší?
@veronikanel Ten už je velký 🙂
Ta moje byla hlavou dolů, ale mám pocit, že se otočila zpátky. A jak jsem včera ohmatávala něco tvrdého kulatého, doufám, že jsem ji nevypíchla oko :D a jak mě kope do spodku, nadskakuju na židli.
Včera si Junior všiml, že mám už fakt velké břicho, prý už dokonce větší než prsa 🤣
Byla jsem se podívat na látkové plínky a asi do toho půjdu, jinak bych musela přikupovat další popelnici 🙈
Ahoj holky, tak se přidávám, jsem ve 31.tt.. 🙂 Doma budu mít v termínu porodu už dvouletou dcerku 🙂 takže není to vždy jednoduché, ale aspoň nesedím doma, nutí mě to pořád chodit s malou ven 😀 Příští týden mám 3.screening, tak jsem zvědavá 🙂
@veronikanel Tak to jsi mě uklidnila! Přesně tak 3 kalhotky na den mi to taky vychází :D :D
No, dupani po mocaku a čípku jsem měla asi týden, než se pretocil z5, to byl taky zážitek..
No já právě zatím nevim, zda by se to nějak řešilo.. moje Dr nedělá UTZ v průběhu, takže poslední kdy někdo viděl jak je bylo na 2. screeningu a to to ještě nikdo neřešil.. uvidím co mi řekne za těch 14 dní, jestli se do ty doby neotoci..
Jinak přesně to slyším, jak ti říkají že máš čas.. jako jo, oni se můžou otočit v 38tt i až.. ale čím později, tím menší pravděpodobnost no..
@snahnah Jsem se fakt zasmála, tak snad nebudeš mít Quasimoda nebo piratku :D
Vr mi zas furt říká - to jsou kozy :D :D
já mám nakoupeny latkovy plus nějakou menší výbavu latkovaci od ségry.. ale mám v plánu to kombinovat.. ale teda je to drahý.. Já kupovala denní sadu a noční sadu.. tedy na 1 den a asi 2-3 noci a stalo mě to 5ku a to bylo v tom týdnu latkovani se slevama..
Jinak jsem dneska začala 30tt a furt nemáme jméno :D
@viki999 Přesně tak!Pak už jsou velcí a jde to stěží.
Tak čistě teoreticky,z takové polohy by ho mohli otočit přes bříško si myslím.Uvidíš na kontrole.Já budu dál ukecávat,ať se jde taky podívat dolů,že je to rozhodně zajímavější než moje plíce😂
@snahnah Chudák😂Ale taky mám občas strach,když ho poplácam po zadku,jestli mu netřesu s hlavou😂Nejhorší je identifikace čehosi malého a kulatého - pak hádáme,zda jde o koleno,rameno nebo loket😄
@veronikanel Já i koukala na různý ty metody jak ho přesvědčit.. jako sviceni skrz břicho apod.. ale zase jsem pak četla, že někdy je důvod proč je prostě nahoru, jako krátká šňůra a tak..No a pak riskuj že se na ni obesi..
@viki999 Na tom něco bude...Je pravda,že syn měl hodně kraťounkou :( Stejně to bude tak,jak to být má.I když se CS děsím,můžu být po všech těch peripetiích ráda,že je ve mě zdravý človíček...ať si jde ven jak chce 😊
Tak holky já byla na kontrole v úterý. Váhový odhad a vše ostatní nevím. UTZ kdy bude dr. měřit bude až po 30tt. Malá je teda už hlavou dolů, ale za to sebou začíná pořád mlít. Navíc mi čím dál častěji tvrdne břicho a k tomu se přidaly i křížové bolesti a včera dokonce začala bolet kostrč.
Díky těm bolestem jdu na kontrolu už za 2 týdny. A dokonce mi dr. měřil čípek pro jistotu i UTZ a zatím vše OK.
Jinak já už mám v plenkách jasno. Budeme látkovat. Mám už nakoupené svrchňáky od Bambooliku a teď je plenky. Ale nějaké koupím už bazarové. Vše nové opravdu už mít nemusím.
@veronikanel Já mám hrůzu z přirozeného porodu i CS takže já se tím nestresuju :D bude to jak to má být.. :D
@zofinecka Já mám koupené ty sady právě taky od Bambooliku.. ale třeba teď jsem postřehla, že se někdo Bamboolika zbavoval že má tucnejsi mimco a že nesedí.. proto hodně kupuji mixy..
Mě zas irituje, že jsem od té ségry dostala vnitřní kalhotky novorozenecky, ale svrchnaky k tomu Bamb nejsou :D
Taky jsem koukala po bambooliku, a novorozenecke snad ani kupovat nebudu, prvni dite melo 4,2 kg a ty uni jsou od 4 kg. V mesici mel 5 kg. Spoluzacka si hodne chvali popolini, dneska pred zkouskou mi i nazorne predvedla, jak prebalit vestoje batole 😆
@zofinecka Ja se tohohle mixování bála, tak jsem radši brala tu komplet sadu ať mám jistotu že to sedí.. do porodnice beru taky jednoraz..
@snahnah Já jsem novorozenecky taky neměla v plánu kupovat, akorát že mi je přivezla ta ségra tak nevím zda k tomu nedokoupit schvrnaky.. Tak tam byly nejak AIO, tak třeba vystačíme s těma..
Tak jak se vede? Já byla dneska na kontrole a tak trochu jsem asi pobavila doktora. Dneska mi totiž dr. dělal UTZ a měřil. A chudák se zase natrápil,jelikož nemohl pořádně změřit. Hlavička sice v poho, ale bříško bylo menší. Nakonec mu z toho vyšlo že je o 4 týdny menší. Tak mi to říkal a nechtěl mě moc strašit, ale asi ho dostala má odpověď, jelikož jsem mu řekla, že tohle už jsem si zažila u prvního těhu a že nakonec vše bylo ok. Ale stejně musím zítra na fakultku na UTZ. Jsem zvědavá co mi tam řeknou a hlavně jak dlouho tam budu muset čekat.
Ahoj dámy,tak se nám to krátí ☺
Mě zbývá sice 7týdnů,ale tak nějak pochybuji,že bych rodila až v termínu,takže si dávám týdnů 5😄
A jak se cítíte?Já teda dost přeplněně...Stále nevím polohu(naposledy KP),štouchance jsou všude,škytka jednou dole,podruhé nahoře...
@veronikanel Ahoj, preplnene se cítím už taky, sezení je nepříjemné, tlačí mě žebra..
Ve čtvrtek jsem byla na velkém ultrazvuku, nad očekávání je hlavou dolů (zřejmě se při posledním veletoci otocil), odhad váhy 1656g, takže standard..
Perlička.. gyndu mám v 5.patře a nejel výtah.. :D
@viki999 Tak to bych nevyšla😄Strašně mě bolí stydká kost,takže i po rovině chodim jak když jsem si kákla do gatí😂
Mě čeká posl.screening v pátek,tak jsem zvědavá.Podle mě musí mít prostě dvě hlavy a asi 6končetin😕😂
Ano,ano...ty žebra...vyrvala bych si je!A když už konečně najdu polohu,kdy mě nebolí,zase nemůžu dýchat😕Joo,těhotenství je prostě nejkrásnější období v životě ženy😂
Tak nafouknutá se cítím nejvíce večer. 😋 A jinak žebra mě teda nebolí. Akorát občas břicho, kříže a kostrč. 😁😁 Já naposledy na gyndě akorát zjistila že je o 4 týdny menší, tak musím na UTZ na fakultu na konsiliární UTZ. Jdu tam v pondělí, tak jsem zvědavá co mi řeknou. Váhový odhad nevím. Mě už zbývají poslední dva týdny v práci.😀😀😀
Taky vás tak nepříjemně "dloubou" do spodku?Někdy mi to vystřelí až u "vchodu" 😱😆Jako by se mě snažil prošťouchnout...Je to fakt hnus...

@viki999 Atb na toxo beru uz teď 🙂 (stejný typ jak na můj atypický zápal plic) a budu muset dávat bacha a dodržovat zvýšenou hygienu. To máš moc šikovnou kočičku 🙂 Můžem přidal černobílá morčata 😂