icon

Cestování o samotě. Máte zkušenost?

mandarinka21
15. čer 2026

Ahoj holky, mate zkusenost s cestovanim o samote? Kamaradka nakonec musi jit na lekarsky zakrok, tak se budu muset prekonat. Tady jsem nasla par tipu, jak to prezit, ale budu rada i za vase poznatky. Dekuji 🙂) https://www.svetzeny.cz/psychologie/fenomen-sol...

izz76
16. čer 2026

Je tedy sama necestuji,ale jedna moje příbuzna ano a nemůže si to vynachválit. Pry nejlepsi dovolená 😃

levandule_k
16. čer 2026

Nemám zkušenost s cestováním o samotě, ale raději bych jela sama než to nechala propadnout. Kamarádka občas cestuje sama, šla cestu poutní cestu do Santiaga de Compostela - má za to můj obdiv.

Za mě to má přínos hlavně pro tebe, protože jsi sama se svými myšlenkami, nikdo tě neruší, máš prostor jen pro sebe, může ti to hodně přinést, něco si v sobě utřídit.

A také jedna cestovatelka psala, že když cestujete sami, vlastně sami nejste, že někoho potkáte a pokecáte a to bys jindy nezažila.

reeeza
16. čer 2026

Já jsem cestovala sama pravidelně. Dřív jsem různě dobrovolničila a spala na hostelech( přes wwoof, helpx atp) a vždy jsem na cestách potkala super lidi🙂

Před 3mi lety jsem ale jela sama, ve svých 35ti letech. Na hostelech jsem nepotkala nikoho cool, nikdo se nechtěl družit, všici na mobilech...připadala jsem si trapně. Jíst sama, chodit sama po městě atp...nic moc.