icon

Jak se připravit na první let letadlem?

24. kvě 2026

Za pár týdnů letím poprvé letadlem s Ryanair z Prahy do Říma a jsem z toho docela nervózní. Nevím přesně, jak to chodí na letišti, odbavení, kontrola, boarding. Četla jsem si nějaké návody, ale pořád v tom nemám jasno. Nechci něco pokazit nebo zdržovat. Můžete mi někdo popsat jak to probíhá krok za krokem, ať se necítím úplně marná? Díky za trpělivost.

nanyh
25. kvě 2026

@anonym_autor Ono ti to připadá jako složité, ale nezvládne to jen fakt tatar. Přijedeš na terminál 2. Na tabuli si vyhledáš tvůj let (na koupené letence je napsaný). Vyhledáš si číslo přepážky, kde se necháš odbavit a vystavit si palubní lístek. Na palubním lístku máš GATE, ze kterého letíš např. B7. A všude jsou ukazatelé. Jen měj po ruce pas na kontroly. Budou dvě. Jedna co se kontroly jako osoby týče a druhá, jestli nemáš výbušninu apod. Tam pas nepotřebuješ, ale sundavají se pásky nebo hodinky, abys nepípala v kontrolní bráně. Až to zažiješ, tak uvidíš, že na tom není nic složitého.🙂 Krásný let přeji a ještě hezčí pobyt v Římě🍀

babka
25. kvě 2026

@anonym_autor Ryanair jede uz jenom digitalne. Odbavit online, palubni listek budes mit taky jen digitalni. Asi nejlepsi je poridit si jejich aplikaci 🙂 Ale jinak je to jako na nadrazi, to zvladnes!

dvorakova15
25. kvě 2026

Jak píše @nanyh, neboj se toho, není to nic složitého. Hlavně je všude plno lidí, tak když něco nevíš, máš se vždycky koho zeptat.