Let v těhotenstvá

andreajkab
12. črc 2019

Zdravím všechny, prosím o zkušenost nejake tehulky, ktera v posledni dobe letěla letadlem.
Příští pátek letíme na dovcu, jsem ve 13 tt, cestovka manzelovi doporučila, at si vezmu na letiště potvrzení o tehotenstvi a tam ho předložit, aby nás usadili blízko exitu.
A mě teď zajima, kdy potvrzení ukazat.
Jestli uz před odbavenim, nebo az pri vstupu na palubu.
Predem děkuji za odpověď 🙂

drep
12. črc 2019

Letěla jsem v prvním i ve druhém trimestru, ale žádné potvrzení jsem neměla. Není to jedno, jestli sedíš blíž nebo dalk od exitu?

johan7
12. črc 2019

@andreajkab Dobrý den, nahlašuje se již při odbavení. Požádejte spíše o sedadla v první řadě, pokud nebudou obsazena (jsou za příplatek), je tam více místa na nohy než ve standardních sedadlech a také blíže k WC 😉

johan7
12. črc 2019

@andreajkab Stačí těhotenská průkazka či jiný doklad, kterým budete moct na požádání potvrdit v kolikátém týdnu těhotenství jste.

andreajkab
autor
12. črc 2019

@drep no ja si to taky myslela, ale manželovi todle rekli v cestovce, tak právě zjistuji co a jak.

lenatko91
12. črc 2019

Podle mě při check-in, tam se přece dávají sedadla, ne? 🙂

andreajkab
autor
12. črc 2019

@johan7 děkuji moc.
Takže teoreticky mi stačí těhotenská průkazka?
Popřípadě, nechat potvrzení přeložit i do angličtiny pro let zpět?

johan7
12. črc 2019

@andreajkab Stačí průkazka, nemusíte překládat, na letišti by s Vámi měla být na letu zpět delegátka, která Vám případně pomůže s překladem. Pokud nemáte v těhotenství žádné jiné potíže, které by podléhaly vyplnění dokumentu Fit to Fly (trombózy, arytmie atd.), pak toto stačí. Se kterou leteckou společností letíte?

andreajkab
autor
12. črc 2019

@johan7 děkuji moc.
Těhotenství je v naprostém pořádku, a já taky.
Letíme z Ostravy, s leteckou společnosti Smartwings.

johan7
12. črc 2019

@andreajkab Tak to bude v pohodě 😉 Přikládám i printscreen přepravních podmínek letecké společnosti SW.

andreajkab
autor
12. črc 2019

@johan7 strašně moc děkuji za odpověď a taky vaší ochotu 🙂

johan7
12. črc 2019

@andreajkab Rádo se stalo 🙂

malanoha
12. črc 2019

Ve 13tt to jeste neni ani videt ne? S zadnym dokumentem bych si nelamala hlavu..

gruyerre
12. črc 2019

@andreajkab letěla jsem v 19.tt a žádný speciální dokument jsem s sebou nebrala, ani nevím, k čemu by to bylo dobré. Tehotenskou prukazku jsem s sebou měla, protože jsem ji nosila s ostatními doklady, ale na nic jsem ji nepotřebovala. Těhotenství jsem na letišti nikde nehlásila, protože mně to nepripadalo důležité.

andreajkab
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
andreajkab
autor
12. črc 2019

@gruyerre děkuji za odpověď. Taky jsem nepochopila proč mit nějake specialni potvrzení. Proto jsem sem zadala dotaz, at se dozvím pravdu 😉

andreajkab
autor
12. črc 2019

@malanoha ano přesně to samé si říkám i já. Upřímně jsem na manžela hleděla jak puk, když přišel z cestovky a řekl mi o tom dokumentu 😀

johan7
12. črc 2019

Je to samozřejmě na uvážení každého, jen tlumočím to, co je dané. Automaticky to neznamená, že se to hlásit musí, nemusí, jen je to lepší a průkazku u sebe mít v každém případě. Jak je uvedeno v dokumentu, pokud nebude cestující schopna prokázat v jakék týdnu je, nepřepraví ji. Opravdu to není jen nějaký výmysl, ale jako vše v letecké přepravě tak i tohle má svá pravidla a je lepší se jimi řídit.

somalicats
12. črc 2019

Letela jsem pred 14 dny se Smartwings do Dubrovniku, bohuzel tam jina letecka spolecnost neleta. Zadny papir jsem s sebou nevezla, oni stejne neresili nejake prednostni nastupy do letadla (jsem zvykla od jinych spolecnosti, ze nechavaji nejdriv nastoupit krome tech, co maji zaplaceny prednostni vstup do letadla, i rodiny s detmi, tihle nic). Letela jsem v 11.tydnu.

andreajkab
autor
12. črc 2019

Tehotenskou průkazku jsem měla samozřejmě v plánu vzít, ale to potvrzení mě zarazilo. Proto jsenm zadávala dotaz, ať vím co a jak.
Chápu, pokud žena je ve vyšším stadiu těhotenství, nebo pokud má nějaké komplikace, tak určitě potvrzení o tom, že je schopna letu být musí.
Taky beru v potaz, že i letecké společnosti mají určitá pravidla, která se musí dodržovat.
Všem děkuji za nazory, rady a zkušenosti 🙂

johan7
12. črc 2019

@andreajkab Hezkou dovču 🙂

andreajkab
autor
12. črc 2019

@johan7 děkuji moc 🙂

laka_lacenda
12. črc 2019

Letěla jsem dvakrát kolem 10tt, pak kolem 15tt a teď akorát čekám na letadlo jsem 23tt. Už naštěstí s litanim končím, nemám to ráda.😀 Opravdu nepotřebuješ žádný potvrzeni, min do 27tt a pak to má každá společnost jinak. 🙂 Minulej týden se mě ptali akorát kolik jsem a to bylo vše. 🙂 Jinak těhotná nesmí sedět u nouzového východu. Potvrzení od dr. ale mám kdyby náhodou. Protože ve FR. nejsou prukazky a tak bych neměla jak dokázat, že jsem min než 27tt kdyby náhodou (Volotea, se kterou lítám, má 28tt myslím, pak musí být potvrzení).
Takže žádnej stres a užij si dovcu. 🙂

andreajkab
autor
12. črc 2019

@laka_lacenda děkuji ☺️

nazka
12. črc 2019

@andreajkab já letěla minulý týden v prvním trimestru a v minulým těhu ve druhým. Nikdy jsem žádné potvrzení nedávala. Letěla jsem teda jen kolem 2hodin,ale bylo to v pohodě vždycky. Kdybys něco potřebovala vědět, napiš 😊

brookmichaela
13. črc 2019

Ja toho mam naletano v tehotenstvi docela dost a i kdyz neni povine mit potvrzeni, nektere spolecnosti ho chteji videt, ze jsi schopna letet. Kazda spolecnost na to ma svuj formular, ktery potvrzuje lekar. Tehotenstvi na Tobe urcite jeste neni videt tak by si ho teoreticky ani nepotrebovala ale chces lepsi mista tak bude stacit asi ta prukazka ale kdyby nahodou mela bych u sebe i ten formular.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru