icon

Jaké máte aktuální zkušenosti s kontrolou na hranicích s Anglií?

knuffel
Dnes v 07:14

Ahoj všem, chtěla bych zjistit vaše aktuální zkušenosti s kontrolou při přechodu hranic, chtěli bychom v létě autem, spoustu jídla zabalit s sebou a zajímají mě aktuální zkušenosti ohledně kontroly dovozu. Vím, že se nesmějí aktuálně do Anglie vozit mléčné výrobky, hovězí, vepřové, skopové, zvěřina. To všechno vím a budu respektovat. Spíš mě zajímá, jak moc budou celníci řešit zavařená jídla, chtěla bych zavařit kuřecí a krůtí maso, vývary a podobně. Opravdu nehodlám převážet nic zakázaného a je mi jasné, že když najdou zavařené maso, zabaví ho a nebudou zkoumat, jestli je to vepřové, nebo krůtí, otázka spíš zní, jaké jsou vaše aktuální zkušenosti - jestli neřeší vůbec, co vezu v kufru auta, nebo to naopak kontrolují pečlivě.

1pomnenka
Dnes v 07:46

Neriskovala bych ani domácí zavařené, protože nemůžeš dokázat, co je uvnitř. Bylo by mi líto, kdyby mi to vyhodili. Nebudou to zkoumat, nemají na to čas ani kapacitu.

adelka951
Dnes v 11:16

My jsme jeli před 3 lety s karavanem. Pluli jsme z Amsterodamu do Newcastelu. Jídlo jsme tam nevezli opravdu žádné a zpět jenom pár zbylých sušenek, které jsme byli připraveni vyhodit. Kontrolovali celý karavan včetně skříněk. Neriskovala bych to, jídlo je lepší koupit tam. Letos se chystáme do Irska, ale jídlo s sebou vezmeme jen na pár dní a dokoupíme tam.

knuffel
autor
Dnes v 19:08
@1pomnenka

Neriskovala bych ani domácí zavařené, protože nemůžeš dokázat, co je uvnitř. Bylo by mi líto, kdyby mi to vyhodili. Nebudou to zkoumat, nemají na to čas ani kapacitu.

@1pomnenka To jsem samozřejmě slyšet nechtěla. 😁 Ale moc díky.

knuffel
autor
Dnes v 19:11
@adelka951

My jsme jeli před 3 lety s karavanem. Pluli jsme z Amsterodamu do Newcastelu. Jídlo jsme tam nevezli opravdu žádné a zpět jenom pár zbylých sušenek, které jsme byli připraveni vyhodit. Kontrolovali celý karavan včetně skříněk. Neriskovala bych to, jídlo je lepší koupit tam. Letos se chystáme do Irska, ale jídlo s sebou vezmeme jen na pár dní a dokoupíme tam.

@adelka951 To je strašně dlouho na tom trajektu, ne? Já na to koukala taky, ale to bylo tááák děsně drahý, až jsem si říkala, jestli to fakt někdo využívá. Hustý, napíšeš, jak dloho to trvalo a co to stálo, prosím?
My pojedeme dost ekonomicky, na dovolenou si většinou zavařím dobroty, abych se pak neprděla s vařením dlouho, na restaurace opravdu nemáme.