Cvičení a diety po porodu císařským řezem
Ahoj holky, chci se zeptat. Jsem teprve 2týdny po porodu císařským řezem. Chtěla bych mít do jara zpátky svou postavu. Kdy mohu začít s cvičením a popřípadě jakým. Cítím se dobře, ale vím že musím ještě vydržet. Ale jak dlouho?
Děkuji moc
Není zač, jen jsem teď mimo, takže ti to pošlu večer v klidu z domova, tak vydrž🙂
Přesně tak hlavně pomalu, nic se nemůže přehánět🙂 Hlavně ne nic přes bolest a nebo aby vám to bylo nepříjemný🙂 držím palce
Jakmile bude vše zahojeno, tak doporučuji cvičit s hlubokými svaly a zapracovat na držení těla. Rozhodně žádná prkna, sklapovačky atd. vstávat a lehat přes bok. Bude to dost náročné dostat zpět svalovou aktivitu do hlubokých vrstev svalů. Rozhodně pracovat i s pánevním dnem. Takže dechové cvičení, cviky na držení těla, pánevní dno a aktivaci hlubokých svalů. A samozřejmě vnímat tělo.

@tereza1995 Ahoj, já jsem též rodila císařem a cvičit začít můžeš až po šestinedělí, ale rozhodně néééé žádná posilovna, ale musí se začít postupně a pomalu, rozhodně do konce šestinedělí bys neměla zvedat nic těžkého max. 3-4kg. V porodnici ti neřekli, jak máš posupovat a cvičit? Já mám přímo instrukce co a jak, tak ti to nafotím a pošlu ti to do interní pošty, je tam vše co potřebuješ vědět🙂
Bára