Hubnutí, dieta bez cvičení. Jak na to?

nnikola24
30. čer 2021

Ahojte

Chtela bych se zeptat zda ma nekdo nejakou zkuset. A rady co funguje

Pred tehu jsem cvicela hubla drzela stravu a vypada konecne dobre z 80 kg na 64 a mela jsem to i pevny ty nohy bricho
No jenze jsem otehotnela a chute byli silne kdyz jsem predtim zadne sladke nemela tak si rikam jsem tehotna jen jednou tak si dam pauzu a po porodu se do toho zase vratim. Jo zlaty oci 🙈
Zase jsem se vratila ke sve zavislosti na sladke a zrala zrala . Muzu rict ze kortikoidy v tom hraji roli protoze bez nich jsem nikdy takhle rychle nepribirala a to jsem cpala . No po porodu jsem v nemocnici zhubla z 71 na 58 kg
No a behem roku jsem se vyzrala zpet na 80kg a je mi ze sebe spatne protoze kdybych po prichodu domu nezrala mohla jsem mit krasnou postavu a nejlepsi co jsem kdy mela .
Muzu rict ze vinu nesou i kortikoidy ze jsem pribrala takhle rychle ale ty za me do obchodu nechodily a nekupovaly to ze jo .

No jenze ted me brni nohy a nevim zda se nekdy ke cviceni budu schopna vratit . Mam Roztrousenou sklerozu proto me brni nohy . A jeste pred 3 tydny jsem nemohla skoro chodit bolelo me to mela jsem je ztuhle jak kdyz mi je nekdo láme ty nohy pocit a brnely

Tak se ptam zhubl nekdo nejakou dietou ,? Nebo jaka rada jak zhubnout

Chtela jsem bezeci pas ale tam bych stejne byla schopna jen rychle chodit chvili . Nebo keto dieta ale dat 5 tisic i vic na 4 tydny si nemuzu dovolit .

katy166
30. čer 2021

@nnikola24 Ahoj. Já jsem si stáhla aplikaci Kalorické tabulky, na FB jsem se přidala do jejich skupiny, kde mi ostatní pomohli tabulky nastavit. Jedná se o dodržování jednotlivých maker, jako jsou sacharidy, tuky, bílkoviny a vláknina a především doporučený denní příjem kcal. Není to vysloveně žádná dieta, jíš co máš ráda, jen se musíš vejít do určitého množství. Já k tomu vysadila úplně bílý cukr, omezila výrazně bílé pečiv, dodržuji pitný režim a váha jde pomalu dolu 😊

lachtanice86
30. čer 2021

@nnikola24 sama vis ze je to hlavně o jídle. Sladké je mor. Zkus ho odbourat, nebo výrazně omezit. Low carb se da jíst i bez krabiček.

luhana
30. čer 2021

@nnikola24
Co zkusit prerusovany pust..? Jist naposledy napr. v 17 hodin a dalsi jidlo az dalsi den dopoledne. Strava pestra a zaradit vice bilkovin. Take mam hodne rada sladke, co si poridit proteinovy prasek a mixovat si ho treba s bananem, avokadem na svacinku misto sladkosti 😉

margriet
30. čer 2021

@nnikola24 Zkus se zamyslet, proč máš chutě na sladké. Může to být proto, že jíš málo a nepravidelně, máš ve stravě málo bílkovin a/nebo vlákniny,… Taky to může být prostě zlozvyk (po obědě/večeři si musím dát sladkou tečku), případně reakce na stres (někdo si zapálí cigaretu, jiný si dá čokoládu). Závislost na cukru znám sama u sebe a určit, kde je jádro pudla, mi hodně pomohlo se jí zbavit 😉

barmil
30. čer 2021

@nnikola24 na RS a léčbu bych to nesvadela. Mám kamarádku, ma RS od 15, ma dvě děti, kvůli tehotenstvi musela léčbu přerušit a po porodu nesměla kojit a musela hned nasadit léky, a nadváhu neměla nikdy.
Výmluvy člověk najde vždy. A kamarádka s RS chodila normalne na prochazky, chodí s manželem každý podzim do tanečních, jezdí na hory, vede kroužek v Sokolu..
Zkus alespoň prochazky, počítej si kroky a počítej si kalorie, holt i s omezeným pohybem musí být výdej vyšší než příjem, jinak nezhubnes, takže musíš jídla upravit dle sedaveho stylu života. Kalorie ber z bílkovin a tuků, cukry z chytrých potravin, ne z pečiva, ovoce a zpracovaných polotovarů. Pokud máš malé děti, je to jednoduché, var jim a sobě dohromady. Dušená zelenina, maso, k svačině cottage, vajíčka, kvalitní sunka, maso krůtí, hovězí. Hodně vody, žádné slazené sračky, zeleninové saláty, polévky, vývary..

betysch
30. čer 2021

@nnikola24 u kortikoidů je to celkem častý nežádoucí účinek.A co jsem tak viděla pacienty(muže i ženy)tak se to těžko shazuje.Každopádně úprava jídelníčku je na místě.Kalorické tabulky určitě dost pomůžou.A chce se to hýbat co to jen půjde.

betysch
30. čer 2021

@barmil to záleží co za léčbu měla.Kortikoidy jsou opravdu takové, že přiberou i holky které váží 45kg i s postelí a hlídají se.Je to prostě jejich nežádoucí účinek.Většinou se zakulatí dost v obličeji +plus se ještě vyskytuje akné.Takže jestli uživatelka bere třeba Prednison tak to nemusí být výmluva.

jjasmina
30. čer 2021

@nnikola24 app kaloricke tabulky je top