Jak jste na tom s váhou Vy?
Dobrý den, tak nějak nevím, zda můžu být se svoji aktuální váhou spokojená. Je mi 24 let. Měřím 170 cm a vážím 69 kilo. Nutno podotknout že se mi podařilo za rok zhubnout skvělých 25 kilo, za které jsem opravdu vděčná, ale stejně. Mám za sebou dva porody, každý den pravidelně cvičím, stravuji se s mírou a hlavně zdravě. Snažím se hubnout dál, ale mám hroznou husí kůži z toho, když si na internetu přečtu názory lidi že holka se 70 kily je prostě neskutečná matrona. Chápu že záleží na spoustu okolností, výška, věk, poměr svalu, tuku, zadržena voda v těle, vše si svědomitě hlídám, ale stejně...Už teď mi je jasný, že na 50 kilo i s postelí to v životě nedotahnu :D. Jinak přítel je s mojí postavou plně spokojen, rodina asi taky. Jak jste na tom s váhou vy? Jinak přeji všem hezký zbytek dne ;)
@marie966 koukám, že máme podobný problém, ale jen jsem menší. Je mi 25, mám dvě děti a 6 měsíců po porodu, měřím 162cm a nyní vážím 58kg. Moje mamka mi říká, že jsem tlustá a chlap mi dneska ráno řekl, že už začínám vypadat dobře 🙈. Snažím se jíst zdravě, ale moc nemůžu cvičit, protože kojím a když si zacvičím, tak mi dcera po kojení řve a nechce spát 🤷♀️. Do dnešního dne jsem si myslela, že jsem dobrá, že jsem zhubla od porodu 14kg za půl roku, ale asi ne 😃. Jo a minulý týden se mě ptal soused, jestli nejsem zase těhotná, že tak vypadám. Takže asi fakt budu muset ještě pár kilo zhubnout 🙈. PS :bříško mám jen trochu, spíš mám velký zadek a stehna
@marie966 Mam na vysku 171 cm 81 kilo. Doouha leta jsem mela 90 a ted po dvou detech toto. Jsem za to neskutecne rada. Ovsem makam na sobe dal a rada bych se dostala na 70-75. Vahu nepovazuju za nejlepsi ukazatel zdravi ani kondice. Moje stihla a osvalena kanaradka ma 171 cm a vahu cca 73 kg. Vypada skvele. Ale mne se vzdycky libily postavy, ktere na sobe maji i svaly a trochu tuku. Nejsem priznivce vychrtlin
@klea81 jak píšu svou zkušenost - klidně ok být může. Mám kamarádku, která při 168 cm a 70 kg řešila, že musí naposilavat prsty, aby ji udržely na stěně, protože při hubnutí už ztrácí jen svaly. Prostě je přirozeně robustní. Tlustá fakt nikdy nebyla. Holt není křehká vila. Mám jinou kamarádku, která při 175 cm působí tlustá s 65 kg. Jenže ta má v ramenou půlku toho, co prvně zmiňovaná.
@martiniquest a proč myslíš, že každá žena pod 70 kg je vychrtla?
@klea81 bylo to akorát. Já jsem sportovní postavy a mám široká ramena. 10 let volejbalu udělalo své. 😁 Před těhotenstvím jsem měla 68 kilo a TEHDY jsem si myslela jak jsem nebyla vyzrana. Dneska zpětně vidím jakou jsem měla pěknou postavu. Prostě akorát
Jak říkám, hodně záleží na typu postavy.
@martiniquest tak být jako žena osvalena jak muž zase není každého šálek čaje 😉rozhodně váha není jediný ukazatel zdraví, to nikdo netvrdí.
Mně to přijde akorát. 🙂 A po dvou porodech? No jéje. 🙂 Mám 173 cm a budu moc ráda, pokud se dostanu po druhém porodu aspoň na 75 kg. A pak se chci spíš zaměřit na to, abych se cítila fit, abych nebyla rozteklá, mohla svému tělu tak nějak věřit.
Takže hlavně gratuluji k těm 25 kg dole. Za poslední rok se mi podařilo dát dolů také 25kg a vím, co za tím stojí. Takže super práce!!! Já mám 168cm a těch 70kg jsem si stanovila jako vysněnou váhu. Ještě stále mi fous zbývá. Po mnoho letech s obezitou je 70 kg jako sen. Vše je to o úhlu pohledu. Každopádně je třeba jednat tak, aby byl člověk spokojený sám se sebou.
Já jsem byla hloupá,když jsem se při 165 a 60 kg viděla jako tlustá. A to vážně. A když se vidím teď po porodu s 80 kg tak jsem teprv tlustá. Takže pokud se cítíš ty dobře a chlap je taky spokojený,tak to neřeš 👍 můj chlap je tedy spokojený,protože mi narostly prsa,ale já bojuji a snažím se dostat zpět na svou váhu,já se dobře necítím.
Jéžiš ženský 🤦♀️ buďte rádi že vypadáte normálně a je vás za co chytit.. já mám 173cm a 52 kg a fakt to nevypadá hezky.. samá kost, mám spíš chlapeckou postavu, široká ramena, žádný boky, prsa a prdel nula nula nic.. k porodu jsem šla se 78kg (a to jsem vypadala normálně) pak to šlo zase sešupem dolů.. a přibrat mi prostě nejde..
Já měla před porodem kolem 95 kg, tři měsíce po porodu kolem 75 a váha stojí a stojí.Mě tvá váha přijde fajn 🙂
Mně by předně bylo úplně putna, co si o mé váze váze myslí nějaké holky z mk,, které mě v životě neviděly. Váha je jedno z čísel, není úplně stěžejní. Z hlediska kardiovaskulárního riziko je lepší být fat a fit než být sice unfat (tedy štíhlý), ale taky unfit. Trochu mi vadí, že se v rámci body possitive skoro adoruje obezita, což rozhodně není kosmetický problém ale velmi závažné chronické onemocnení, postihujicí negativně prakticky všechny orgánové systémy. Ale zároveň bych se z pěti kilo nad z pohledu doktora nehroutila.
Důležité je být spokojený ve svém těle. A někdo se s pár kily navíc cítí dobře. Já se vykojila při 165cm na 50 kg a spokojená fakt nejsem, mám postavu židovské matrony a teď jsem vychrtlá a vlastně mi to moc nesluší. Protože jak říká můj muž, je hrozný ženský mýtus, že hubená ženská rovná se hezká ženská.
Mám 171 cm a 70 kilo a přijdu si úplně akorát... 😉
ja mam 180cm a jsem postavou slachovita po tátovi , takze pri 80 kg jsem se uz necitila dobre. ale zase se 69kg jsem byla uz prilis vyhubla. moje optimum je 72 az 75kg
Zdravím,jaký by byla optimální váha na výšku(zena)184cm.A chtěla bych se zeptat jak je to prosím s jídlem před cvičením a po cvičení-jak dlou před a po jíst.Diky
Důležitější než kila je spokojený pohled do zrcadla a schopnost doběhnout prchající dítě bez náběhu na infarkt....
@cuuza 😂😂😂😂
Já (41 let ) měřím 174 cm, a vážím 62 kg. ( takhle se cítím spokojená) Po 3 dítěti mi zbylo navrch 12 kg, které jsem musela vycvičit. Jako i v tomhle věku to dolů celkem šlo. Nejvíce se mi ale ukládá tuk na břiše, což mě štve 😒 Navíc mám trochu vyhřezlou ploténku, tak třeba sklapovačky které mě docela i bavily už nehrozí...
Já hlavně myslím, že je nesmysl řešit na fórech co je normální váha a co není. Zhubla jsi tolik kilo, muselo to stát strašné úsilí a pokud jsi takhle spokojená, tak co řešíš. Já mám třeba o 20kg méně než ty. Mám 50 kg už od 15, dnes je mi 33, mám dvě děti, nikdy jsem se neomezovala ani extra nesportovala, mám prostě kliku a proto je 50 kg pro mě normální váha. Obdivuju každého, kdo se dokáže omezit v jídle a něco se sebou udělat, tak nepřepočítávej kila, buď ráda, že jsi zdravá a neanalyzuj se. Tento týden jsem byla na pohřbu kamaráda, který v 38 letech zemřel na rakovinu plic, to je v prdeli, co nějaký kilčo navíc....

Mám stejnou výšku. Před děti jsem byla na 65 kg, v dospělosti jsem nikdy nešla pod 60... Teď po dětech jsem ráda za 75 kg. Je mi teda o deset let víc, ale myslím, že s tímhle víc hnou porody, než roky. Pod 70 se s ohledem na prsa a podobné mateřské vymoženosti ani moc dostat nechci.