Jak rychle jste zhubly po porodu?
Ahojky, chci se zeptat za jakou dobu jste se dostali po porodu na svoji původní váhu?
Já v těhotenství přibrala cca 14kg,rodila jsem s 82kg. Po porodu hned 10kg dolů,jenže poslední dobou přibírám zase na váze a moje postava se mi začíná nelíbit😀
Ale je to tím že jím dost blbostí,syn je dost náročné dítě,v noci moc nespí a proto abych měla energii se přes den cpu cukrama. Pohybu bych ale řekla že mám dost,nesedím celý den doma.
Vaše zkušenosti?😊
Zhruba po roce, dokud jsem hodne kojila, vaha se ani nehla.
U všech 3 dětí sem byla na původní váze do konce šestinedělí. U dcery sem přibrala dokonce 20 kilo. Ale mě šlo všechno dolů jen kojením a tím, že sem lítala kolem dětí. Ono si nevyberes, ja bych treba od pul roku dítěte byla za nejake kilo navic rada, me pak šla váha až nezdravě dolů, už sem byla jak chodící kostra, vubec sem nemela energii a to sem jedla za tri a nakonec sem musela ukončit kojení, jinak bych uz asi kolabovala. Užívej mimco a nejake kilo neřeš 🙂
@natalie1709 mám 2 měsíční holčičku. Nabrala jsem 16kg,ted mam asi 12kg dole, těch 10kg šlo během 10dni dolů,pak to 1kg trvalo asi měsíc 😄 Kojim,mam k ní ještě 2 predskolaky dvojčata,hybu se,ale stejně. S klukama, kteří byli kojeni a muselo se furt jezdit kocarkem,jsem začala hubnout az po 3 měsících, takže doufám, že to teprve přijde 👍
Ono na každí
Ono na každého funguje něco jiného. Pokud máš podezření, že je to z toho cukru, tak ho zkus postupně omezovat.
Já měla před otěhotněním 61 kg, před porodem 67 kg, tři měsíce po porodu 54 kg, což jsem měla možná naposled jako malá holka 😀 Bylo to hlavně kojením (tedy výdej), jedla jsem sladkého dost a celkem velké porce čehokoli. U druhého porodu jsem pak skončila na 61 kg a drželo se to celou rodičovskou. Pak jsem začala pracovat, tedy sedět u kompu místo běhat venku s dětmi, a najednou mám 67 :-/ Musím to teď taky vyřešit a zase trochu nastartovat to spalování. Jídlo už jsem taky dost omezila, ale cítím, že mě teď blokuje to horší spalování/výdej (a taky už asi začíná i vliv věku)...
Ono na každého funguje něco jiného. Pokud máš podezření, že je to z toho cukru, tak ho zkus postupně omezovat.
Já měla před otěhotněním 61 kg, před porodem 67 kg, tři měsíce po porodu 54 kg, což jsem měla možná naposled jako malá holka 😀 Bylo to hlavně kojením (tedy výdej), jedla jsem sladkého dost a celkem velké porce čehokoli. U druhého porodu jsem pak skončila na 61 kg a drželo se to celou rodičovskou. Pak jsem začala pracovat, tedy sedět u kompu místo běhat venku s dětmi, a najednou mám 67 :-/ Musím to teď taky vyřešit a zase trochu nastartovat to spalování. Jídlo už jsem taky dost omezila, ale cítím, že mě teď blokuje to horší spalování/výdej (a taky už asi začíná i vliv věku)...
@daasqua já mám určitě s cukru a bohužel nemám správnou životosprávu. U mě to bude určitě tím.
Jinak já kojila pouze 2 mesice,takže tam bych řekla že jsem zhubla část,ale potom vše nabrala. 67 kg je teda ještě fajn já jsem na 71kg.
@daasqua já mám určitě s cukru a bohužel nemám správnou životosprávu. U mě to bude určitě tím.
Jinak já kojila pouze 2 mesice,takže tam bych řekla že jsem zhubla část,ale potom vše nabrala. 67 kg je teda ještě fajn já jsem na 71kg.
@natalie1709 Tak upravit jídlo je ještě celkem jednoduché (najít čas, sílu a prostor na cvičení horší). U mě nejvíc funguje, když omezím cukry a naopak přidám bílkoviny, které navíc zasytí. Nejrychlejší je tvaroh, případně vajíčka (a pak samozřejmě jídla s masem, ale to už je vaření a ne "rychlovka" mezi staráním se o prcka). Pak to taky dost zhoršuje to ponocování, to se pak člověk taky cpe - tak zkus dát něco vysloveně nízkokalorického na zaplácnutí. A dost pít.
Já jsem se na původní váhu dostala až vlastním úsilím. V porodnici jsem nechala 7kg,během těhotenství nabráno 20kg. Až jsem si nechala udělat vyvážený jídelníček na míru,začala podle něj jíst,tak se to hlo...časem jsem měla i min než před těhotenstvím 🙂
1. dítě - před těhotenstvím 74,5 kg (děsná studijní a poststudijní životospráva), po 6n 76 kg, rok a půl po porodu 59 kg, pak 2. těhotenství, teď 2 roky po porodu a už měsíce a měsíce jsem na 64-65 kg a nehne se to. 🤷♀️ Nemyslím si, že bych jedla hůře než po prvním porodu. Uvidim co se stane po odstavu, ale spíš se budu muset zasnažit.
@natalie1709 ahoj, myslim, ze uz si tady odpověděla... chce to jist pravidelně a vyváženě... mit dostatek ovozelu, vlákniny a bílkovin a primerene tuku a sacharidů. Pak nebudeš mít chuť na sladké a pokud si das, tak se prd stane... taky existuji zdravejsi varianty, co chutnají a nejdou do fajdíků - chce to pátrat. Pohyb píšeš, že nechybí, ale zamyslela bych se, jaky to je pohyb... jestli třeba zatěžuješ jen nějakou část těla, tak tělo bude jinde ochabovat... a co Tvuj stred těla? Je pevný a uděláš v pohode holubicku? Kolik denně ujdes kroku? Jak zapojujes ruce, nohy, břicho při aktivitách?
S tím časem a akčním dítětem... kdyz se chce, tak to nějak jde. Znám ženy, co zhubly s více než jedním dítětem... našly si čas pro sebe, na jídlo... a pak je taky fajn, si to srovnat v hlavě... proč to chceš? Pro sebe, pro děti, pro dobrý pocit ze sebe?
Mela jsem dceru ve 21 letech. Šlo to samo. Teď jsem znova těhule a je mi 39. Jenže já jsem cvičila a pravidelně jedla už před těhotenstvím. Na pohyb se strašně těším po šestinedělí. Spousta pohybu jde dělat i s dětmi. Třeba moje známá vede v Litomyšli přímo kurz pro maminky s dětmi. Já zas jela před těhotenstvím podle Danči Hájkové a těším se, jak zase budu cvicit. Jo a dělám to pro sebe. Moje ségra je o 10 let starší a tim, že pohyb moc neřešila, tak má teď před 50 zdravotní problémy, kterým se dá předcházet pohybem a jidlem. A pro me je to teda příklad, co nedělat 😃
Jooo a jeste jedna věc. Buď k sobě hodna. Nejdřív třeba zmen snídaně nebo vůbec zacni snídat a přidej přes den kroky... kdyz si na to zvyknes, tak udělej další krok. A odměnuj se, i kdyby to byla třeba jen koupě nový kosmetiky nebo knížka... jo a zahod váhu a měř obvody... protože svaly jsou těžší než tuky, takže třeba můžeš mít o konfekční velikost min, ale vážit budeš pořád stejně.
Držím palce 🍀
Dvě těhotenství= dvakrát vždy +18kg. A to ta těhotenství byla naprosto odlišná: poprvé spousta času, nachodila jsem kilometry s hulkama, jóga, plavání... podruhé nebyl čas na nic. (Takže mě extrémně sere, když někde čtu, že těhotný ženský si za to můžou samy, že přiberou 20kg).
Po prvním porodu to šlo dolů docela rychle. Ale pozitivní TT jsem našla už 6 měsíců po porodu, to jsem měla navíc jen 2kg, a po druhém porodu už to nešlo ani za prase.
Bohužel já jsem člověk, co miluje jídlo: zdravé, nezdravé. Jakékoliv. A potřebuju hodně jíst (mám tak 2-3x větší porce než ostatní, i když je to zelenina). No i tři roky po druhém porodu jsem měla navíc furt 9-10kg. Pak jsem se konečně vrátila k běhání a za půl roku, bez sáhnutí na mé milované jídlo, jsem měla dole 8kg. Teď už mi dlouho váha stojí na 61kg (171cm) což je to, co jsem měla, když jsem otěhotněla podruhé.
Jo a kojením jsem nezhubla ani 💩. A to jsem se tak těšila. 😀

@natalie1709 brzy to bude 6 let od prvního porodu a nejsem tam kde jsem byla … a dva od druhého .. a nejsem tam kde jsem byla po prvním porodu 😎 jinak je to hlavně i jidle … pohybem to spíš vyladíš