icon

Jak začít hubnout z váhy nad 100 kg?

19. črc 2025

Dobrý den chtěla bych se zeptat je tu někdo kdo měl přes 100 kg a Hubl ? Nebo hubne ?
Jsem maminka 2 děti svoji váhu sem nechala zajít až příliš daleko ale jsme strašně na motivována abych něco začala s tím dělat hlavně jsem si to uspořádala v hlavě 😊🙏
Když vidím maminky jak hubnou z váhy 80 kg říkám jsi že jsem asi jediná která hubne z takovéhle váhy
Začínám úplně od nuly stáhla sem si aplikaci kalorické tabulky
Prosím o vaše rady či typy co vám pomohlo 😊♥️
Děkuju přeji hezký den 🍀🌺

Strana
z2
jana5382
19. črc 2025

@anonym_autor začínala jsem sice na 90, ale teď mám 67

cilkat
19. črc 2025

Srovnat si to v hlavě je asi nejdůležitější... Ale neboj se vyheldat pomoc odborníka - klidně jdi za obvoďákem, ať ti dá žádanku na diabetologii nebo obezitologii. To nejsou "služby" pro morbidně obézní osoby, co se nezvadnou samy z gauče. To jsou opravdu lékaři pro ty, co se rozhodli, že se svou životosprávou chtějí něco dělat a neví kudy do toho.
Kalorické tabulky samy o sobě jsou super, že víš složení toho, co jíš - máš přehled. Ale dodržení jejich zelených koleček, pokud fakt začínáš, je hrozně náročný a podle mě ne vždy rozumný (strašně nízko tuk, naopak hodně bílkovin při doporučeném nastavení. Jako hodně hodně. Pokud makáš ve fitku a buduješ svaly, tak to možná tak využiješ, jinak je to za mě i drahé a neekologické... ale hlavně mi to nesedí na trávení.)
Nepřepal to, nesnaz se váhu srazit rychle... A bacha na vliv jídla na psychiku.
Držm palce.

autor
19. črc 2025
@cilkat

Srovnat si to v hlavě je asi nejdůležitější... Ale neboj se vyheldat pomoc odborníka - klidně jdi za obvoďákem, ať ti dá žádanku na diabetologii nebo obezitologii. To nejsou "služby" pro morbidně obézní osoby, co se nezvadnou samy z gauče. To jsou opravdu lékaři pro ty, co se rozhodli, že se svou životosprávou chtějí něco dělat a neví kudy do toho.
Kalorické tabulky samy o sobě jsou super, že víš složení toho, co jíš - máš přehled. Ale dodržení jejich zelených koleček, pokud fakt začínáš, je hrozně náročný a podle mě ne vždy rozumný (strašně nízko tuk, naopak hodně bílkovin při doporučeném nastavení. Jako hodně hodně. Pokud makáš ve fitku a buduješ svaly, tak to možná tak využiješ, jinak je to za mě i drahé a neekologické... ale hlavně mi to nesedí na trávení.)
Nepřepal to, nesnaz se váhu srazit rychle... A bacha na vliv jídla na psychiku.
Držm palce.

@cilkat děkuju za váš komentář ☺️ určitě nic nechci uspěchat . Cvičím doma☺️
V těhotenství sem se léčila s těhotenskou cukrovkou teď čekám na další výsledky ohledně cukru 🙂
U nutriční poradkyně sem byla ale chtěli po mě 28 tisíc za jídelníček a za plán
Tak sem si řekla že to zkusím sama doma ☺️

autor
19. črc 2025
@jana5382

@anonym_autor začínala jsem sice na 90, ale teď mám 67

@jana5382 jee to je moc hezký ☺️a jak dlouho vám to trvalo ? ☺️

tama59
19. črc 2025

Já jsem kvůli ekzému podstoupila transplantaci stolice a jako příjemný vedlejší efekt jsem zhubla sedm kilo, protože moje dárkyně byla velmi štíhlá. Teď nedávno jsem tu i četla diskuzi nějaké paní, která přímo hubne tímto způsobem. Vypadá to, kromě diet a cvičení existuje mnoho dalších způsobu hubnutí, o kterých nemá mnoho lidí vůbec tušení.

nuninove
19. črc 2025

Ahoj..já mám dole aktuálně 26kg za dobu 2 roky..první rok jsem zhubla 20 a ted uz to placam pomalu a nedrzim to tak striktne a mela jsem i pauzu, aby si telo odpocinulo..jedine co ti pomuze je byt v kalorickem deficitu..ja jsem takto zhubla jen pomoci kalorickych tabulek a dodrzovani denniho prijmu kalorii..drzim palce 🙂 jde to ze zacatku rychle, jen to musis dodrzovat 🙂 a kolecka nemusis mit zelena..jen ten denni prijem si hlidej..ja se v nicem neomezovala..jedla jsem co mam rada, jen mi to muselo sedet v dennim prijmu 🙂

fire85
19. črc 2025
@tama59

Já jsem kvůli ekzému podstoupila transplantaci stolice a jako příjemný vedlejší efekt jsem zhubla sedm kilo, protože moje dárkyně byla velmi štíhlá. Teď nedávno jsem tu i četla diskuzi nějaké paní, která přímo hubne tímto způsobem. Vypadá to, kromě diet a cvičení existuje mnoho dalších způsobu hubnutí, o kterých nemá mnoho lidí vůbec tušení.

@tama59 a jaké to prosím jsou způsoby?

fire85
19. črc 2025

Zakladatelko, určitě na začátek doporučuji stahuti appky Kalor.tabulky, ať víš co a jak jis. Bílkoviny jsou velmi důležité, časem se dostaneš na zelená kolečka, jen si s tím trochu pohrát. Důležitý je taky kaloricky deficit, jak nebudeš v deficitu, hubnout nebudeš.
Nutriční poradce a jídelak za 28 000? Nebyl to Nutriadapt? Polovina těchto lidí jsou podvodnici.

Mě nejvíc pomohlo, aby to bylo vše udržitelné změnit věci postupně. Ne že od teď nebudu jist uz nikdy čokoládu, ale právě i díky plánování si každý den něco sladkého můžu dovolit. Nic není zakázaný.

klokanka31
19. črc 2025

Jestli chceš, napiš sz

petramana
19. črc 2025
@nuninove

Ahoj..já mám dole aktuálně 26kg za dobu 2 roky..první rok jsem zhubla 20 a ted uz to placam pomalu a nedrzim to tak striktne a mela jsem i pauzu, aby si telo odpocinulo..jedine co ti pomuze je byt v kalorickem deficitu..ja jsem takto zhubla jen pomoci kalorickych tabulek a dodrzovani denniho prijmu kalorii..drzim palce 🙂 jde to ze zacatku rychle, jen to musis dodrzovat 🙂 a kolecka nemusis mit zelena..jen ten denni prijem si hlidej..ja se v nicem neomezovala..jedla jsem co mam rada, jen mi to muselo sedet v dennim prijmu 🙂

@nuninove opravdu kolecka nemusela byt "zelena"? ja ten denni prijem pro hubnuti splnim, ale proste nedavam ta kolecka - bilkovina a vlaknina - obojiho mam malo, vim jake potraviny to obsahuji, ale casto se nedonutim to jist 🙈

petramana
19. črc 2025

@anonym_autor nejsi sama, taky 2 deti (6,5 a 3 roky) a 109 kg 🙈 taky jsem zacala zapisovat do tabulek, nezvladam plnit bilkoviny. Hubnuti pokus č. 1000.

pipi_puncocha
19. črc 2025

Já mám dobré zkušenosti s krabičkovou dietou, je to sice celkem pálka (cca 10tis za měsíc), ale za 2-3 měsíce člověk dost nacítí ty velikosti porcí, pravidelnost, kombinace a množství bílkovin (poměr příloh) a pak je to už jednodušší dodržovat sám.

fire85
19. črc 2025
@petramana

@nuninove opravdu kolecka nemusela byt "zelena"? ja ten denni prijem pro hubnuti splnim, ale proste nedavam ta kolecka - bilkovina a vlaknina - obojiho mam malo, vim jake potraviny to obsahuji, ale casto se nedonutim to jist 🙈

@petramana tak třeba konkrétně vláknina není povinný údaj , takže výrobce to třeba na zbozi ani nemusí uvádět. Třeba je vláknina splněna. Taky jsem měla problém s bílkovina, ale stačí kureci/kruti maso, tvaroh ,sýr, skyr a v pohodě plním. Kolečka mají být zelená.

miryp
19. črc 2025

Tak jediná určitě nejsi, sleduji řadu žen, které začaly hubnout až daleko za 100 kg. Já to tak daleko nenechala zajít, pro mě vždy ta stopka byla ve chvíli, kdy se váha přehoupla přes 90. Mně se osvědčilo ty návyky měnit postupně, aby to pro mě bylo udržitelné. Tj. první týdny jsem řešila pouze kalorické tabulky, postupně jsem začala chodit na procházky, z procházek se stal ranní okruh o 10000 krocích za každého počasí a od poloviny měsíce postupně přidávám i posilování. Zvládá to tělo i hlava, což pro mě bylo důležité.

petramana
19. črc 2025
@fire85

@petramana tak třeba konkrétně vláknina není povinný údaj , takže výrobce to třeba na zbozi ani nemusí uvádět. Třeba je vláknina splněna. Taky jsem měla problém s bílkovina, ale stačí kureci/kruti maso, tvaroh ,sýr, skyr a v pohodě plním. Kolečka mají být zelená.

@fire85 ano, ja mam prave ty bilkoviny zlute... treba jen 50 %... vim, ze "blbe" jim 🙄

neesii
19. črc 2025

Tady jsem. Pomalu hubnu z váhy přes 100 kg a devítka na začátku už se blíží 🙂

blondynka400
19. črc 2025
@petramana

@anonym_autor nejsi sama, taky 2 deti (6,5 a 3 roky) a 109 kg 🙈 taky jsem zacala zapisovat do tabulek, nezvladam plnit bilkoviny. Hubnuti pokus č. 1000.

@petramana ty bílkoviny jsou právě to nejdůležitější. Ty musí být vždy zelené. Tuky jsou variabilní, sacharidy jsou lepší, když zůstanou oranžové. Kalorické tabulku počítají deficit 15 procent, lepší je ale 20, takže o ano celkový příjem nemít na 100 procentech, ale pod.
Když nedáš bílkoviny stravou, doplň je přes proteinové koktejly. Chce to ale i změnit stravu, 50 procent plnění je děsně málo.

petramana
19. črc 2025
@blondynka400

@petramana ty bílkoviny jsou právě to nejdůležitější. Ty musí být vždy zelené. Tuky jsou variabilní, sacharidy jsou lepší, když zůstanou oranžové. Kalorické tabulku počítají deficit 15 procent, lepší je ale 20, takže o ano celkový příjem nemít na 100 procentech, ale pod.
Když nedáš bílkoviny stravou, doplň je přes proteinové koktejly. Chce to ale i změnit stravu, 50 procent plnění je děsně málo.

@blondynka400 ja to vsechno teoreticky vim 😥

blondynka400
19. črc 2025
@petramana

@blondynka400 ja to vsechno teoreticky vim 😥

@petramana a v čem se ti tedy v praxi nedaří?

petramana
19. črc 2025
@blondynka400

@petramana a v čem se ti tedy v praxi nedaří?

@blondynka400 proste to dodrzet a jist ty potraviny bohate na bilkoviny... radsi se zaplacnu chlebem s maslem 🙈

fire85
19. črc 2025
@petramana

@fire85 ano, ja mam prave ty bilkoviny zlute... treba jen 50 %... vim, ze "blbe" jim 🙄

@petramana to je málo, no je to o tom hraní si s kolečkama než to člověk dostane do ruky trochu, taky jsme se dřív zaplacla chleba s máslem a vysocinou, teď přidávám jak jdou kolečka tak podle toho a je to ok.
Koukni třeba na Ig , tam je už spousta příkladů jídelníčku. A kolečko zelené mám už třeba u 80 pr bilkovin. Ale to celkové jedno kolo by mělo být zelene.

blondynka400
19. črc 2025
@petramana

@blondynka400 proste to dodrzet a jist ty potraviny bohate na bilkoviny... radsi se zaplacnu chlebem s maslem 🙈

@petramana tak to uz je pak ale fakt o hlavě no. Ale stačí málo. Chleba si dej zitny, na to maličko másla a pořádnou vrstvu 20 procentního eidamu a nebo kuřecí šunky 🙂

blondynka400
19. črc 2025
@fire85

@petramana to je málo, no je to o tom hraní si s kolečkama než to člověk dostane do ruky trochu, taky jsme se dřív zaplacla chleba s máslem a vysocinou, teď přidávám jak jdou kolečka tak podle toho a je to ok.
Koukni třeba na Ig , tam je už spousta příkladů jídelníčku. A kolečko zelené mám už třeba u 80 pr bilkovin. Ale to celkové jedno kolo by mělo být zelene.

@fire85 bílkoviny a zelené u 80? Ja mam ještě třeba u 87 oranžové. Třeba tuky jsou zelené určitě uz od nižšího čísla 🙂

kelerub
19. črc 2025

@anonym_autor tady jsem 😀 Před pár dny jsem najela na nový životní styl. Jsem v péči obezitologa a vše co sním zapisuju do kalorických tabulek. Potřebuju shodit 60 kg, abych měla jen nadváhu ale na horní hranici 🫣. Tak snad to půjde. Odhodlání je veliké.

kikhulka
19. črc 2025

Ahoj jsem maminka 3 děti a nikdy jsem nebyla dokonale hubená a dokážu se vždy vyžrat přes 100kg :(
Nejhorší je že já si váhu neumím udržet a jedu pořád dokola. Dokážu za 3 měsíce dat dolů + - 12 kg a do roka to mám zpátky .jsem v tomto hrozná.
Já si koupila jídelníček od katchaby a cvičím 30denni výzvy na břicho a stehna.
Co mi hodně pomáhá píši si deník ,lepim si tam porovnávaci fotky,píši si co jsem každý jedla atd.
Láká mě šíleně moc začít běhat ale nejsem schopná začít :(
Držím ti palce ,určitě to dáš

hkosakova1984
19. črc 2025
@petramana

@petramana já nedávám ani vypočítaný denní příjem. Zvládnu sníst tak polovinu

dura175
20. črc 2025
@anonym_autor

@jana5382 jee to je moc hezký ☺️a jak dlouho vám to trvalo ? ☺️

@anonym_autor Ještě doporučuju si pročíst články na karolinfour a nehladu. Jsou tam velmi dobře zpracované informace o výživě a hubnutí, nehladu mají i vzorové jídelníčky na určitý počet kJ/kcal.

palja
20. črc 2025

Já taky. A hodně mi pomohly kalorické tabulky. Nejedu úplně zelená kolečka nadoraz, bílkoviny mám kolem 90%, protein v prášku mi vadí, mám po něm bolesti břicha, takže to doplním vejcem, tvaruzky, šunkou nebo si k večeři orestuju kuřecí prsa s kořením. Ani mi nevadí že jim to samé.
Nechci být tlustá a každé léto narvaná v šatech. Taky mě hodně bolely hlezenní klouby, protože ty nohy tu váhu prostě neuneslo.
Jde zhubnout krásně, ale musíš být v deficitu. Já jsem měla lehce pod 100kg. Piju neslazene aspoň 2,5l za den a dodržuji deficit. Moc necvicim. V práci nachodím přes 10 tisíc kroků, pak mě už bolí nohy. Zatím jsem zhubla 25kg.

martulka6188
20. črc 2025

@anonym_autor Ja hubnu od ledna z vahy vyrazne, vyrazne nad 100 kg. Morbidni obezita, kandidat na extremni promeny. Mam dole k dnesku 28 kg. Mam aplikaci Yazio, je to podobne jako kaloricke tabulky, ale vyhovuji mi vic, proroze mi ukazuji i rozlozeni na jednotliva jidla. Mne totiz nestacilo se u tabulek vlezt do denniho prijmu. S tim jsem problem nemela nikdy a porad jsem tloustla. Potrebuju si hlidat bilkoviny, jakmile jich mam dost, tak ostatni ziviny se tak nejak prirozene samy spravne doplni. A taky potrebuju dost jist od zacatku dne. S tabulkami jsem malo snidala, mela i obed mensi, nez bych mela mit a pak vecer jsem mela pocit,ze si muzu dat cokoli, protoze mam jeste rezervu v dennim prijmu. Musela jsem zacit poradne snidat (a ze prvni cca 3 tydny jsem nad tou spravne slozenou snidani sedela nestastna 40 minut a nemohla to snist). Ale kdyz se spravne nasnidam, v kazdem jidle mam dost bilkovin, nedela mi vubec zadny problem odolat susenkam, chipsum a vsem temto pochutinam.
Ruku v ruce s jidlem podle teto aplikace jsem zacala 3x tydne chodit na prochazky, jen 4 km, ale za kazdeho pocasi. Tak jsem si na to zvykla, ze ted uz to potrebuju k odreagovani a kdyz z nejakeho duvodu nemuzu jit, mam spatnou naladu. Chodim 4-5x tydne. Ted je to 3 tydny, co jsem jeste pridala domaci cviceni na 20 min. na horni polovinu tela (protoze letni saty odhalily ruce a ty mam fakt strasny, ty bohuzel chuzi moc dolu nesly).
Kazdopadne mam po letech neuspesnych pokusu pocit, ze nedrtim dietu, ale ucim se novy zivotni styl, ktery mi vyhovuje a citim, ze tak budu schopna fungovat uz porad.

sonaxoxo
20. črc 2025

A jak si na tom s pohybem, fyzickou prací denně? Třeba u mě ( teď 40), mi celý život funguje hodně pohybu, fyzická aktivita ( nesnáším posilku😁) na zahradě a jím naprosto všechno ( žádné počítání kalor.), jím všechno, ale né hodně a x hodin jsem bez jídla, protože nemám z fyzické aktivity hlad..poté se zas pořádně najím a vydržím zas x hodin bez jídla a do toho pohyb..a váha pod 70 kg..

Strana
z2