icon

Jak začít hubnout z váhy nad 100 kg?

19. črc 2025

Dobrý den chtěla bych se zeptat je tu někdo kdo měl přes 100 kg a Hubl ? Nebo hubne ?
Jsem maminka 2 děti svoji váhu sem nechala zajít až příliš daleko ale jsme strašně na motivována abych něco začala s tím dělat hlavně jsem si to uspořádala v hlavě 😊🙏
Když vidím maminky jak hubnou z váhy 80 kg říkám jsi že jsem asi jediná která hubne z takovéhle váhy
Začínám úplně od nuly stáhla sem si aplikaci kalorické tabulky
Prosím o vaše rady či typy co vám pomohlo 😊♥️
Děkuju přeji hezký den 🍀🌺

Strana
z2
fire85
20. črc 2025
@blondynka400

@fire85 bílkoviny a zelené u 80? Ja mam ještě třeba u 87 oranžové. Třeba tuky jsou zelené určitě uz od nižšího čísla 🙂

@blondynka400 no tak ne, máš pravdu, jsou oranžové

autor
20. črc 2025
@petramana

@anonym_autor nejsi sama, taky 2 deti (6,5 a 3 roky) a 109 kg 🙈 taky jsem zacala zapisovat do tabulek, nezvladam plnit bilkoviny. Hubnuti pokus č. 1000.

@petramana držím palce až se podaří ,☺️🍀

autor
20. črc 2025
@kelerub

@anonym_autor tady jsem 😀 Před pár dny jsem najela na nový životní styl. Jsem v péči obezitologa a vše co sním zapisuju do kalorických tabulek. Potřebuju shodit 60 kg, abych měla jen nadváhu ale na horní hranici 🫣. Tak snad to půjde. Odhodlání je veliké.

@kelerub prosím kolik platíte u obezitologa ?

autor
20. črc 2025
@kikhulka

Ahoj jsem maminka 3 děti a nikdy jsem nebyla dokonale hubená a dokážu se vždy vyžrat přes 100kg :(
Nejhorší je že já si váhu neumím udržet a jedu pořád dokola. Dokážu za 3 měsíce dat dolů + - 12 kg a do roka to mám zpátky .jsem v tomto hrozná.
Já si koupila jídelníček od katchaby a cvičím 30denni výzvy na břicho a stehna.
Co mi hodně pomáhá píši si deník ,lepim si tam porovnávaci fotky,píši si co jsem každý jedla atd.
Láká mě šíleně moc začít běhat ale nejsem schopná začít :(
Držím ti palce ,určitě to dáš

@kikhulka děkuji za váš komentář ☺️ též si chci psát takový malý denik snad se zadaří a nějaký to kilo půjde dolů 😄

autor
20. črc 2025
@dura175

@anonym_autor Ještě doporučuju si pročíst články na karolinfour a nehladu. Jsou tam velmi dobře zpracované informace o výživě a hubnutí, nehladu mají i vzorové jídelníčky na určitý počet kJ/kcal.

@dura175 děkuju určitě se podívám ☺️

kelerub
20. črc 2025
@anonym_autor

@kelerub prosím kolik platíte u obezitologa ?

@anonym_autor nic neplatím. Je to na pojišťovnu.

autor
20. črc 2025

Děkuji všem za vaše komentáře rady a tipy
Moc pohybu nemá mám dvouletou dceru za ní pořád běhám syn už je samostatný hodíme ven na procházky nebo hřiště
Doma uvařím uklidím a starám se o děti takže jak by se dalo říct moc pohybu nemám
Objednala sem si brusle a orbitrek a chtěla bych zapojit ještě cvičení doma ☺️
Každý měsíc bych si chtěla vést takový záznam hmotnosti , míry těla , a fotky před a po ☺️
Mou motivaci jsou děti, zdravý ☺️🌺
Můj cíl do příštího roků je mít hmotnost pod 100 kg 🍀🙏❤️

autor
Autor odpověď smazal
autor
20. črc 2025
@kelerub

@anonym_autor nic neplatím. Je to na pojišťovnu.

@kelerub prosím vás a musela jste mi žádanku od obvodního lékaře ?

kelerub
20. črc 2025
@anonym_autor

@kelerub prosím vás a musela jste mi žádanku od obvodního lékaře ?

@anonym_autor to ano. Žádanka byla potřeba.

hadruska
20. črc 2025
@petramana

@nuninove opravdu kolecka nemusela byt "zelena"? ja ten denni prijem pro hubnuti splnim, ale proste nedavam ta kolecka - bilkovina a vlaknina - obojiho mam malo, vim jake potraviny to obsahuji, ale casto se nedonutim to jist 🙈

@petramana Na tom jsem u KT pohorela a vzdala to

petramana
20. črc 2025
@hadruska

@petramana Na tom jsem u KT pohorela a vzdala to

@hadruska prave... nedavam to... jsem nalomena nechat si zase sestavit jidelnicek - ale od jine poradkyne - uz jsem se u ni informovala - 3 jidla denne (to by mi vyhovovalo, zadne svacinky) a mela bych seznam nakupu a jela bych tak... co ji tak sleduju, jidla vypadaji luxusne, klientky to chvali,...

nuninove
20. črc 2025
@petramana

@nuninove opravdu kolecka nemusela byt "zelena"? ja ten denni prijem pro hubnuti splnim, ale proste nedavam ta kolecka - bilkovina a vlaknina - obojiho mam malo, vim jake potraviny to obsahuji, ale casto se nedonutim to jist 🙈

@petramana neee nemusis..jako nerikam ze by to nebylo dobry, ale nemusis..nejdulezitejsi je to kolecko s dennim prijmem..ja na zacatku se samozrejme snazila mit to zelene, ale akorat te to pak stresuje..kdyz jsem mela chut na mekac, tak jsem si ho proste dala, ale musela jsem s nim pocitat v prijmu..jedine co doporucim planovat si celodenni jidlo na den do predu..pak se ti nestane ze treba po obede zjistit ze ti na veceri zbyva uz treba jen 200 kalorii..takze lepsi planovat si to den do predu 🙂

aneta15
20. črc 2025
@anonym_autor

@cilkat děkuju za váš komentář ☺️ určitě nic nechci uspěchat . Cvičím doma☺️
V těhotenství sem se léčila s těhotenskou cukrovkou teď čekám na další výsledky ohledně cukru 🙂
U nutriční poradkyně sem byla ale chtěli po mě 28 tisíc za jídelníček a za plán
Tak sem si řekla že to zkusím sama doma ☺️

@anonym_autor já jsem zhubla 15 kilo, ne tedy z takové vaky teď mám 68. A jen s tabulkami, těžké je to týden, čtrnáct dní pak už "víš". Doporučuji si jidlo, které uvaříš sama uložit jako moje jídlo, dělám to teď už automaticky a zabere mi to pár minut. Já Facebooku je skupina hubneme s kalorickymi tabulkami a na Instagramu tabulkarka. Je tam všechno polopate vysvětlené . Hodně štěstí

autor
21. črc 2025
@aneta15

@anonym_autor já jsem zhubla 15 kilo, ne tedy z takové vaky teď mám 68. A jen s tabulkami, těžké je to týden, čtrnáct dní pak už "víš". Doporučuji si jidlo, které uvaříš sama uložit jako moje jídlo, dělám to teď už automaticky a zabere mi to pár minut. Já Facebooku je skupina hubneme s kalorickymi tabulkami a na Instagramu tabulkarka. Je tam všechno polopate vysvětlené . Hodně štěstí

@aneta15 děkuju určitě se podívám ☺️

jian
22. črc 2025

@anonym_autor Ahoj, neporadím s hubnutím z váhy 100 kg, ale shodila jsem 20 kg z téměř 90 kg. Jediné, co ti pomůže a je dlouhodobě udržitelné je kalorický deficit, tedy musíš přijmout méně než vydáš. Potřebuješ:
a) znát svůj bazální metabolismus (vypočítá ti online kalkulačka, případně kalorické tabulky / Yazio a podobné aplikace)
b) znát aspoň orientačně svůj výdej nad rámec bazálního metabolismu (pomůžou s tím chytré hodinky nebo aspoň krokoměr v telefonu)
c) nastavit kalorický deficit 300-500 kalorií denně - s tvou váhou bych se nebála jít na 500, pořád budeš mít dostatečný příjem.

Pro příklad - můj bazál je okolo 1450 kalorií denně. Můj denní aktivní výdej je zhruba 400 kalorií denně (spíš víc, tohle je jen podle krokoměru, ale držím se radši nižších hodnot), vycházím tedy z toho, že můj denní výdej je do 1900 kalorií denně. Odečítám 300 kalorií a přijímám 1600 kalorií denně = 300 kalorií denně je můj kalorický deficit.

Je to jednoduchá matika - kilo tuku má zhruba 7.500 kaloríí. Pokud budeš v kalorickém deficitu 500 kalorií denně, za 14 dní máš dole 1 kg tuku + pokud kvalitně upravíš stravu, klidně další kilo až dvě na zadržené vodě a na váze potravy v těle.

Mně se osvědčila strategie jíst velké porce nízkokalorické stravy. Tak jsem měla plný žaludek a nechytala mě žravá. Skvělá jsou vajíčka, cottage sýr, kuřecí a krůtí maso, tofu, rýže, rajčatové omáčky místo smetanových, ke každému jídlo si dát zeleninu... Klidně mohu poslat nějaký svůj jídelníček, který jsem držela, abych měla chutná jídla, velké porce, a vešla se do svého deficitu.

Co byl u mě největší problém, bylo jídlo venku (nikdy nevíš, kolik kalorií to má), a neodměřování tuk na pečení, smažení, apod. Neobejdeš se určitě od kuchyňské váhy a ze začátku, než to dostaneš do oka, poctivého vážení opravdu všeho, včetně másla na chleba a oleje na pánvi.

Držím palce!

jian
22. črc 2025
@jian

@anonym_autor Ahoj, neporadím s hubnutím z váhy 100 kg, ale shodila jsem 20 kg z téměř 90 kg. Jediné, co ti pomůže a je dlouhodobě udržitelné je kalorický deficit, tedy musíš přijmout méně než vydáš. Potřebuješ:
a) znát svůj bazální metabolismus (vypočítá ti online kalkulačka, případně kalorické tabulky / Yazio a podobné aplikace)
b) znát aspoň orientačně svůj výdej nad rámec bazálního metabolismu (pomůžou s tím chytré hodinky nebo aspoň krokoměr v telefonu)
c) nastavit kalorický deficit 300-500 kalorií denně - s tvou váhou bych se nebála jít na 500, pořád budeš mít dostatečný příjem.

Pro příklad - můj bazál je okolo 1450 kalorií denně. Můj denní aktivní výdej je zhruba 400 kalorií denně (spíš víc, tohle je jen podle krokoměru, ale držím se radši nižších hodnot), vycházím tedy z toho, že můj denní výdej je do 1900 kalorií denně. Odečítám 300 kalorií a přijímám 1600 kalorií denně = 300 kalorií denně je můj kalorický deficit.

Je to jednoduchá matika - kilo tuku má zhruba 7.500 kaloríí. Pokud budeš v kalorickém deficitu 500 kalorií denně, za 14 dní máš dole 1 kg tuku + pokud kvalitně upravíš stravu, klidně další kilo až dvě na zadržené vodě a na váze potravy v těle.

Mně se osvědčila strategie jíst velké porce nízkokalorické stravy. Tak jsem měla plný žaludek a nechytala mě žravá. Skvělá jsou vajíčka, cottage sýr, kuřecí a krůtí maso, tofu, rýže, rajčatové omáčky místo smetanových, ke každému jídlo si dát zeleninu... Klidně mohu poslat nějaký svůj jídelníček, který jsem držela, abych měla chutná jídla, velké porce, a vešla se do svého deficitu.

Co byl u mě největší problém, bylo jídlo venku (nikdy nevíš, kolik kalorií to má), a neodměřování tuk na pečení, smažení, apod. Neobejdeš se určitě od kuchyňské váhy a ze začátku, než to dostaneš do oka, poctivého vážení opravdu všeho, včetně másla na chleba a oleje na pánvi.

Držím palce!

@jian ještě doplním, že je důležité se zaměřit na zvýšený příjem bílkovin - bílkoviny tělo tráví nejdéle ze všech makroživin --> tj. pokud sníš 100 g tuku, tělo na jejich trávení spálí méně energie než na 100 g bílkovin. Složení stravy ti zvyšuje kalorický výdej a usnadňuje kalorický deficit. Navíc, pokud si budeš hlídat bílkoviny lépe si udržíš / nabereš svalovou hmotu - i když nějaká dolů půjde, zejména pokud přidáš kardio.

Čím víc máš svalové hmoty, tím vyšší je tvůj bazální metabolismus, a tím víc si potom můžeš dovolit přijímat, aniž bys přibírala 🙂

Strana
z2