Jak zlepšit postavu bez výsledků z cvičení a stravy?
mám hroznou postavu a nevím co s tím dělat nepomáhá cvičení ani strava😭😭
To nevadí, hlavně, že jsi zdravá.
A není to spíš jen v tvé hlavě?? Člověk se kolikrát prý vidí mnohem hůř, než ho vnímá okolí. Jestli chceš názory/cílené rady na změnu, dej sem fotku. Třeba tě překvapí, co ti tady lidi napíšou. Držím pěsti 🍀
Nekdy je to kostrou, stavbou těla... Někdy je proste potreba si rict, hlavne ze se citim fit, i kdyz nejsem modelka. Me to postihlo v puberte, mam od pánbíčka boky jako skříň 😅 jenze tehdá mely vsechny modelky úzké boky, to byl ideál krásy. Co já jsem se nabrečela ze ani pri petačtyřiceti kilech nemam kalhoty velikost S 😥 Jasne ze ted mam svuj zadek ráda, jednak jsem starsi a druhak zadky jsou zrovna in 🤣 Ale v mládí to mi to nikdo nevymluvil, ze kostru nezhubnu...
Ne, nemáš. Ideál krásy je lež. Dokud ti tvé tělo umožňuje se bez bolesti a potíží pohybovat a dělat to, co přes den dělat chceš, máš naprosto normální a zdravou postavu.
Stěžuj si na postavu, až se ti třeba budou hroutit záda, protože jsi příliš vysoká a tvá kostra tě neunese - to je "hrozná postava".
Kolik mas kg a kolik.meris??
@martinka_33 Jo, já mám takhle zase silné nohy a ruce, žádné tyčky, jak je oblibou u modelek (i v době, kdy jsem byla hubená jak lunt a vypadala jinak spíš vychrtle). Trvalo dlouho, než jsem se naučila nosit sukně a šaty...
Tak ono záleží jak cvičíš a co jíš...
Pokud neplánuješ zkusit nějakou operaci žaludku bandáž apod. No, tak bych začala chodit do kostela a modlit se 🙂
Není cvičení jako cvičení a pokud bys byla opravdu v kalorickém deficitu tak hubneš.
Zlepšit postavu mimo stravu a cvičení - výběrem vhodného oblečení.
Zřejmě něco děláš "blbě", neefektivně. Co se stravy týče, buď jíž moc anebo naopak strašně málo. taky můžeš být zavodněná nebo mít zpomalený metabolismus. Zdravotní důvody byly vyloučeny? Přijímáš dostatek bílkovin a vlákniny? Jinak taky souhlasím s holkama, že pokud máš danou geneticky nějakou pstavu, tvar té postavy, tak prostě z "hrušky" "ramínko na šaty" neuděláš. A každá z nás má geneticky dané, kde se jí primárně ukládá tuk.
@hafika Jo, tak já mám to samé. Geneticky mám silnější paže, nohy jak sloupy, ale pas, o tom skoro není čem mluvit (žádný přesýpačky prostě nejsou) a boky jako takové (kyčle) mám relativně úzké (kdysi ve svém nejštíhlejším období, jsem běžně oblíkala kalhoty XS, 34 -kde jsou ty časy...). Ale pak ty stehna prostě... Plus malý prsa a výška 158 cm, no "super" postava. Kdybych byla celkově drobná, jako i v těch rukách a nohách, tak by to byla klučičí postava, byla bych taková "konzistentní".
A co pro to děláš? No neni cvičení jako cvičení a strava jako strava, hlavně v tom jídle dělá spousta lidi chyby. Nějaké onemocnění nemáš? Nebereš léky?
Taky se mi nedari 🙂 jo, kdyz jsem v deficitu tak hubnu, ale zaroven je mi pak zle a nezvldam trenink. Mam spatne nastevene hodnoty? Asi jo, ale nemam penize ja vyzivoveho poradce a sama to nezvladam, kdyz mam trenink nepravidelny 🙂 Takze radeji spoleham na svoje potreby, ale deficit asi nemam a tim padem moc nehubnu, trochu asi jo.. Ale jsem zdrava a normalni, tak se s tim nestresuju 🙂 Nebo snazim se tim nestresovat :D
Pokud vám dlouhodobě nepomáhá cvičení ani strava, tak bohužel děláte něco špatně a zvážila bych na vašem místě investovat do odborníka, ať už výživový poradce, měření index body nebo pár tréninků s osobním trenérem.
Cítit se lépe, než budou vidět výsledky, můžete vhodnou volbou oblečení, tj. zjistit si svůj typ postavy a podle toho se oblékat. I oblečení dělá divy a ubere vám hodně kil. Držím palce.
Pokud máš postavu typu jablko, hrušku z ní nikdy neuděláš. Každý nějak vypadáme, tuky se nám ukládají na různých partiích a někdy s tím nic dělat nejde. Na druhou stranu takový anonymní výkřik je opravdu jen výkřik. Pokud máš nadváhu, nebo obezitu, bez úpravy stravy a cvičení se z tebe modelka nikdy nestane. Ale chce to trochu se vzdělat a pak začít něco dělat. Zázraky ti tady v diskusi nikdo neporadí.
@ninive211 To jsem přesně já😭
@4formy 157 cm 50 kg
A to chces jeste hubnout??? 😮 Nebo zpevnit??
@4formy zpevnit
"Mám hroznou postavu" ->157 cm/50 kg ...to fakt není hrozná postava😀 Já mám na svoji výšku 56 kg. No ideál je 50-52 kg. pokud máš tu "hroznou postavu" danou prostě tvarem kostry, že máš třeba široké boky, tak s tím prostě nenaděláš vůbec nic...holt budeš mít vždy třeba širokou pánev nebo naopak úzkou pánev a široká ramena.
Pokud chceš zpevnit, stačí přidat na cvičení (u mě to funguje, problém je, že jsem prostě líná cvičit, no, ale když ten čas tomu dám, tak výsledky nakonec vidím - sice velmi pomalu, protože prostě nejsem v pásmu nadváhy, ale jsou)
Bez cvičení a stravy: tvarovací prádlo, narovnat se, lichotivé střihy oblečení, psycholog, fotoshop.

Tak to jsme dvě, ale člověk za své tělo musí být vděčný. Umožňuje nám tolik věcí, ať už je vzhledově jaké je.