icon

Jaký je kalorický příjem maminky na rodičovské?

sary_na
23. únor 2017

Ahoj,
ráda bych se zeptala, jestli některá maminka neví alespoň přibližný kalorický příjem maminy na mateřské? Chtěla bych dodržovat makra a vejít se do denního kalorického příjmu, bazál mám spočítaný na skoro 6500Kj. Zkusila jsem jíst do hodnoty 7000Kj a jsem neustále hladová. Netušíte někdo? 😕

Strana
z2
berenika39
24. únor 2017

@kecalka2 cokoliv, co se tváří jako aerobní aktivita, aby ses u toho zadýchala a měla nízkou tep. frekvenci - orientačně tak, abys u toho mohla mluvit.
A musí to být celkem dlouhá akce - ideálně 60 minut, i 45 je ok, ale tak tak.
Chůze, střídaná s během, nebo jen svižná chůze, ale prostě vyrazit a jít - ne se prochzet, ale svižně 4km...plavání, kolo, podle možností.

kristyn.g
24. únor 2017

@sary_na myslím si že 7000 je málo, na to že cvičíš a podobně... ale nikdo ti neřekne jistě, vyzkoušej tohle, pokud nechceš hubnout tak se zvaž za dva týdny, pokud bude úbytek přidej 400kj a takto do té doby dokud tam nenajdeš přírůstek, pak zase těch 400kj uber a budeš na tom akorát. Hubnout by se mělo cca 0,5-1kg za týden

kecalka2
24. únor 2017

@mmmarkytka taky máme v rodině obezitu.Já s váhou bojuji už od dětství.Tak jsem zvědavá jestli půjde alespon těch 5kg dolů než otěhotním znovu.Nesmím to tolik řešit

kecalka2
24. únor 2017

@berenika39 Jezdím 5x týdně na rotopedu plus práce na zahradě.Jezdím bez zátěže,svižně potím se ale abych musela popadnou dech to ne.Je ale pravda že se potím docela málo na to že jezdím i 1,5hodiny.Co s tím?

martinaatru
24. únor 2017

Ahoj , každý člověk je jiný a každý metabolismus potřebuje jiné množství energie aby fungoval správně. Ono je sice hezký že si navolíš tabulky, ale i tak můžeš mít hlad. Já osobně vždy zadávala nízkou zátěž, ikdyž v práci jsem od rána do večera na nohou a jídlo přidávala podle své potřeby. Sama snad víš nejlíp jestli ti jídlo stačí či nikoliv. Škatulkovat se o vysoké či střední zátěže je kravina...

berenika39
24. únor 2017

@kecalka2 nemusíš se potit vůbec. o tom to není.
Tepová frekvence pro hubnutí je pro každého zhruba stejná, odvíjí se od věku.
Hodně si lidi stěžují - já cvičím jak blázen a nehubnu. A to má na svědomí právě špatně nastavená aerobní aktivita.
Tvoje max tep frekvence je 220 mínus tvůj věk.
Na to, abys hubnula, potřebuješ min 45, ale l=pe 60 minut aerobní zátěže, kdy budeš mít tepovku na 60% svého maxima.
A hlavně - udržíš ji an stejné hladině celou dobu. Pak dojde k účinnému spalování tuku - po asi 30 minutách zátěže.
Teorie🙂)). Ted praxe - něco ti musí alespon zpočátku hlídat tu tepovku. Ve fitku jsou běhací pásy - na chůzi🙂...a ty to měří. Stacionární kola taky.Doma - ideální sporttester, dneska otázka jedné tisícovky - máš pásek na hrudníku a hodiny. A jsou samozřejmě mnohem chytřejší zařízení - hodinky, náramk,y které měří tf, ale jsou dražší.

martinaatru
24. únor 2017

Jinak pro představu, před těhu na redukci a režim cca 6600kj takže u mě by bylo při kojení 100% málo. Nenapsala jsi co jíš o tom to hodně je, navíc každá jsme unikátní a né každé se povede v době kojení. Moje kamarádka trenérka mi vyloženě řekla že mi nemůže zaručit že nebudu v období těhotenství a kojení přibírat i kdybych se sebevíc hlídala a cvičila jak blázen, takže asi tak..A já otěhotnila po 1 etapě redukce v 96kg :D a jsem happy, ikdyž mám nahoře 5 kilo, tuk mám na nižší úrovni. Takže já hubnu i na udržovačce, bez nějakého extrémního pohybu...

kecalka2
24. únor 2017

@berenika39 Moc děkuji zkusím se po něčem takovém ohlédnout,už jsem nad tím přemýšlela před tím že si pořídím nějaké hodinky na měření tepu.Nemáš náhodou typ které budou dobré ale ne drahé jak blázen?Nerada bych kupovala něco co bude blbě měřit

berenika39
24. únor 2017

@kecalka2 druhý řádek je Sigma. Mám takový🙂. cca. Úplně levné asi ne, víš jak to je, pak není servis, reklamace, ale a Sigma je profláknutá a funguje.
https://www.insportline.cz/sporttestery?order_by=1

kecalka2
24. únor 2017

@berenika39 Moc děkuji alespon vím co k narozeninám.Takže kupovat si spalvače je úplná kravina.Já vždycky myslela že když se budu potit jak prase tak že je to dobře

mmmarkytka
24. únor 2017

@kecalka2 je to fakt v hlavě. Každý den si říkám, jak mám volnější kalhoty, vejdu do zimní bundy z loňska, prostě se raduju z těch malých blbosti. Na dveřích v koupelně mám vystavené džíny, 29 velikost. Těším se, až je oblecu. Prostě ziju. To půjde. Kamarádka prý zhubla nejvíc po půl roce věku malého s kojením, do té doby ji váha stala, tak si taky tak prizvukuju... Prostě se snažím být pozitivní, ne ve stresu. A moc držím palce!

berenika39
24. únor 2017

@kecalka2 pocení je jen známka toho, jestli jsi oblečená moc nebo málo a jestli sportuješ vzheldem k tomu oblečení moc nebo málo:.-). nesouvisí vůbec s nějakým úbytkem váhy - leda že se zbavíš vody, ale to hned naskočí zpět🙂
Spalovače tuku a podobné přípravky /oblíbený Carnitin/ mají smysl při propracovaném treninku - pravidelném, intenzivním, pod dohledem sporttesteru a hlavně kontorlovaném jídelníčku bez chyb. Jinak se to míjí účinkem, vyhozené peníze a myslím, že pokud che někdo shodit pár kg sportem, zdravou stravou - jsou to vyhozené peníze.

michaelaromanova
Odpověď byla odstraněná
Strana
z2