icon

Kalorické tabulky. Jak do sebe dostat bílkoviny a vlákninu?

radkovy
25. led 2021

Ahoj holky, začínám si upravovat jídelníček pomocí kalorickych tabulek, protože potřebuji zhubnout.
Téměř vždy ale přesáhnu tuky a sacharidy a vlákniny a bílkovin mám málo.
Snížit tuky a sacharidy by neměl být problém, ale nějak si nevím rady, jak do sebe dostat ty bílkoviny a vlákninu.
Co jíst?
Moc díky za vaše zkušenosti a rady.

Strana
z3
fit_aandy
Odpověď byla odstraněná
radkovy
autor
5. únor 2021

@fit_aandy díky, kouknu, co to je 😉

lenik157
7. kvě 2024

@eva267 ahoj, jsem úplný nováček, můžeš mi doporučit aplikaci? Potřebuji shodit, třeba 7 kg, vím, že špatně jím, informací je hodně až v nich plavu 😁 Jak začít? Nějaké rady?🙏🌷

brunetka11
7. kvě 2024

@antoinet Proč tam prosím nezadáváš ty aktivity?

brunetka11
7. kvě 2024

@lenik157 Existuje přímo aplikace “Kalorické tabulky” ,-)

cilkat
7. kvě 2024

@lenik157 ahoj. Bavime se o téhle aplikaci: https://www.kaloricketabulky.cz/ ...ale ber to spíš jako poznávací aplikaci na to, co vlastně obsahuje to, co jis. Rozhodně necekej, že budeš mít hned zelená vsechna kolečka. Podle mě to totiž v základním nastavení může i dost lidem nesedet k nastavení jejich vlastního metabolismu.

vendes
9. čer 2024

Nějaký tip na doplnění bílkovin, když nejím sýry, tvaroh, hermelín, atp. Prostě celkově mi mléčné výrobky nejedou už od dětství? Maso, ryby, luštěniny vím.

blondynka400
9. čer 2024

@vendes napadají mne ovesné vločky, tofu, tempeh a ořechy.

vendes
9. čer 2024

@blondynka400 Vločky a ořechy také vím. Tofu od pohledu vypadá jako sýr, takže to také nepozřu. Tempeh prozkoumám.

blondynka400
9. čer 2024

@vendes od pohledu možná, ale chuťově ne. Když to dobře uděláš a ochutís, je to spíš jako maso. Ještě mne napadá spirulina a nebo quiona. A nebo pak klasika, proteinový prášek. Třeba proteinové palačinky jsou super, celkově se tím sa nahradit i 50 procent mouky, zbytek dáš celozrnný. Dají se koupit i takové bilkovinove krekry. Má to asi 30 procent bílkovin a spoustu vlákniny.

brunetka11
9. čer 2024

@vendes
Šmakoun, vejce, bílkové omelety.

Strana
z3