icon

Každý krok se počítá

kexina
21. črc 2017

Ahoj,
po domluvě zakládám tuhle diskuzi pro všechny, které by se chtěly přinutit k nějakému tomu pohybu, v tomhle případě k chůzi. Je to sice "jen" chození, ale
- nepotřebujete k němu žádné extra vybavení (ok, krokoměr se hodí, ale stačí i odpovídající aplikace v mobilu),
- baví i zaryté odpůrce jakýchkoli sportů (můj případ), introverti ocení samotu, extroverti mohou chodit v partě,
- čas k procházce se hledá přeci jen snáz, než čas na posilovnu, plavání nebo jiný organizovaný sport,
- a i když se to nezdá, dá se zhubnout i chůzí (jsem toho živoucím důkazem - před těhotenstvím jsem si takhle upravila velikost kalhot o dvě čísla níž). Pravda, ne tak rychle jako jiným sportem, ale o to trvaleji.

Pokud máte zájem, vydávat se s námi na cílené vycházky, jste tu vítáni. Můžete si zvolit některý z níže uvedených cílů, popř. si zvolit svůj vlastní. Tady je pak prostor pro sdílení zážitků z pobytu venku, i pro hlášení zdarů, nezdarů apod.

A aby se nám lépe šlo, navrhuji i jeden společný cíl. Protože jsme každá odjinud, navrhuji vydat se napříč republikou. Trasu zahájíme v nejvýchodnějším městě (Jablunkov), zamíříme do nejzápadnějšího (Aš), z něj pak do nejsevernějšího (Šluknov) a nakonec hurá na jih do nejjižnějšího města (Vyšší Brod). Když "půjdeme" po turistických cestách (měřeno dle mapy.cz), je celá trasa dlouhá 1389 km. Kdo bude chtít, nahlaste se mi, budu průběžně hlásit, kam jsme "došli" a jak nám cesta ubíhá. Přidávám i mapku, pokud se někdo přidá, přibude později i graf.

No a kdo by chtěl nějaké ty menší cíle zde pár pro inspiraci (můžu průběžně aktualizovat dle vašich návrhů):
1) prvních 100 km - stovka je hezké číslo, tak proč s ní nezačít, ne?
2) "těhotenských" 280 km - podle většiny trvá těhotenství 40 týdnů, tedy 280 dní, co takhle symbolicky počítat za každý z nich jeden kilometr?
3) denně ujít 10 000 kroků (= cca 7 km) - a myslím tím vycházkou ne kolem plotny 😉 Samozřejmě lze libovolně upravit (denně 5 / 7 / 10 km apod.).
4) jeden měsíc si najít každý den čas na procházku - v létě, v zimě, v dobré i špatné náladě. Nebo si zkuste počítat, jak dlouho vám takhle série vydrží bez přerušení.

Každý krok se počítá
Strana
z2
doctusovka
16. říj 2017

My tento týden také využili a nachodili jsme celkově 53 km 🙂

hop_ita
19. říj 2017

Ahoj holky, minulej tyden 59km a tento zatim 26km.
Jenze my jsme zvykli hodne chodit, takze s moji poporodni vahou to nic nedela :( jsem po porodu uz skoro rok

kexina
autor
19. říj 2017

@hop_ita No já chůzí taky zrovna nehubnu. Ale cítím se líp, lépe se mi dýchá a tak. A před těhotenstvím jsem chodila pravidelně každý večer na dvouhodinovou procházku a za dva roky jsem nosila o dvě čísla menší kalhoty (teď se nevejdu skoro ani do těch, které jsem měla na začátku. ☹ ).
Km mi prosím hlas vždy v pátek nebo sobotu, dávám sem součet v neděli nebo pondělí. Kdybych čísla upravovala průběžně, za chvíli bych v tom ztratila orientaci. 😉

hop_ita
20. říj 2017

@kexina tak ja krome chozeni jezdim na kole, plavu a taky delam horolezectvi, nicmene vaha stagnuje i tak 😒

janicka_tkanicka
20. říj 2017

Tento týden 48km

@hop_ita já mám taky pořád o čtyři kila víc než před otěhotněním a o osm víc, než bych chtěla. Až si mrňous sedne, budu s ním běhat, ale ani tím nejspíš nezhubnu. Budu muset nasadit dietu. Ale bez ohledu na to, ty procházky s ním jsouě tak krásné! On si o mě opře hlavičku, usne a já si poslouchám muziku nebo knížky nebo si přemýšlím o svých věcech a je nám prima.

doctusovka
23. říj 2017

Tento týden 52 km 🙂

linusha
23. říj 2017

Ahoj, já za poslední měsíc ušla: 1. týden - 58 km, 2. týden - 71 km, 3. týden - 47 km a 4. týden - 83 km

kexina
autor
23. říj 2017

@pucmelinka prosím hlášení km, dnes večer dám souhrn

pucmelinka
23. říj 2017

@kexina 33 km 🙂

hop_ita
23. říj 2017

@janicka_tkanicka no tak to je krasa, ja mam stale 8-10kg nahore :(

hop_ita
23. říj 2017

@kexina beres i kolo nebo jen pěšky? 🙂

kexina
autor
23. říj 2017

@hop_ita Jen pěšky, kolo by nám to kazilo. 😉 Jinak s tím výčtem sportů teda umíš potěšit.... Já se kromě chůze akorát sem tam dokopu do posilovny. Takže ztracený případ no. B-)
@janicka_tkanicka Ty si stěžuj! Já v těhotenství nabrala 12 kg a během prvních tří měsíců doma dalších 7! Ale naprosto souhlasím s tou krásou procházek. Hlavně když se mi poštěstí jít sama (třeba ráno, nebo když je škaredě a ostatní sedí doma na zadku).

hop_ita
23. říj 2017

@kexina dobre, v tom pripade mam tento tyden 30km 🙂no a to jeste chodime bruslit na inliny v lete, na zimak v zime, kdyz je dobra zima, tak bezky (poprve jsem byla hned po 6nedeli-cisar), sjezdovky, skialpy.. je toho fakt hodne 😀 no a stejne jsem jak becka (alespon z pohledu predtehu) bozeeee
Jo a jeste jsem omezila rafinovanej cukr na naprosty minimum (sem tam sezeru kousek horke cokolady nebo mussli tycinku). Njn... 😠

kexina
autor
23. říj 2017

Jinak holky, dovolím si dvě výtky:

1) Hlaste mi opravdu počty km nejpozději v sobotu, už v tom začíná být zmatek. Nejdřív jsem psala o týdenní hlášení méně @pucmelinka, protože hlásila až poté, co jsem dala soupis, teď se zmatky rozšiřují a třeba @doctusovka mi nahlásila za jeden týden dva údaje (aspoň mě to tak vychází). Neberte to prosím zle, ale zbytečně bychom si to tady zkazily.

2) Vy vůbec, ale vůbec nediskutujete! Zatím to je tady jenom o hlášení km, já myslela, že si tu občas dáme i třeba nějakou fotku, nebo i jen popis, kde jsme byly, co zajímavého viděly... a kde nic, tu nic. Tak mobily do ruk, prsty na klávesnici a doufám, že to tady trochu ožije. 😉

A zkusím to rozproudit tedy podruhé - my si tentokrát užili hlavně sobotu. V našem poutním kostele byla Svatohubertská mše, a protože tatínek je a) myslivec a b) prodával tam kančí guláš, mám účast už pár let povinnou já a teď i prcek. Jeli jsme i s moji mamkou, takže cestu nahoru jsme absolvovali autobusem, ale zpátky to byla báječná vycházka a dostali jsme se i do míst, kde jsem byla naposledy asi tak před 20 lety. (U fotek omluvte ty rozmazané obličeje, není to nic proti vám, ale obecně dost nevěřím internetu.)

kexina
autor
23. říj 2017

No a do třetice konečně to hlášení průběžného stavu:

@janicka_tkanicka 304 km
@linusha 259km
kexina 200 km (tento týden 80 km)
@pucmelinka 153 km
@doctusovka 120 km (Máš možnost si přepočítat svá hlášení? Opravdu mi vychází, žes jeden týden hlásila dvě rozdílné cifry... Nerada bych Tě ošidila.)
@hop_ita 89 km

Celkově 1 125 km. A pozor! Nejen, že jsme doputovaly do Aše, ale také jsme už minuly nejsevernější obec ČR, Šluknov a blížíme se do finále - nejjižnějšího města ČR, Vyššího Brodu!!! 👏

Takže současně vyhlašuji anketu a prosím o tipy, kam bychom se mohly vydat... Já bych navrhovala "tajný" výlet - pokud by mi každá z vás poslala do soukromé zprávy, odkud je (ať to nemusím jednotlivě dohledávat), mohly bychom se vydat z jednoho města do druhého - kam zrovna míříme bych věděla jen já a ta z nás, do jejíž domoviny bychom mířily. Obyvatelka daného města by nám pak třeba mohla něco zajímavého o svém městě napsat /zajímavá nebo oblíbená místa atp./. Jen to má jeden háček - jestli jste všechny z Prahy, tak se moc "neprojdeme". 😎 No, prostě se nestyďte a navrhujte, kam bychom mohly jít teď.

pucmelinka
23. říj 2017

Tak ja aktualne nemela co zajimavyho fotit,chodim na prochajdy vicemene na stejny misto - pro kafe a pak tady obchazim nasi ctvrt,obcas jdu dvoufazove,aby dabel spal... ale az zase nekam vyrazime,dam vedet a kdyz ne fotky,tak aspon napisu par zajimavosti z daneho mista,ju?

kamimnichov
23. říj 2017

Kilometry jsem zatim nepocitala 😉 Ale snazim se nutit i sveho syna chodi (protoze prece nebude jezdit v kocare...). No a v lete (2,5r) usel sam 7 km v Tatrach na Popradske Pleso (prevyseni 300m). Cele leto jsem ho "trenovala" a bezne ujde 6km. Obchazel s nami i jezero Eibsee pod Zugspitze-9km v Alpach a bez jedineho poponeseni 😉

doctusovka
24. říj 2017

@kexina Ahojky, teď na to koukám a myslím, že jsem se nesekla nikde
1. týden ( do 25 září) 7 km, 2. týden 28 km, 3. týden 32 km, 4 týden 53 km 5. týden 52 km

No snad jsem se v tom sama neztratila 🙂.

Údaje tedy budu hlásit v sobotu.

kexina
autor
26. říj 2017

Tak co bude s těmi návrhy na další trasu? Abych se v tom moři možností vůbec vyznala. 😉

janicka_tkanicka
27. říj 2017

Ahoj, za nás tenhle týden 52,5 km (počítají se půlky?)

Netušila jsem, že někoho bude zajímat, kudy chodíme, to bych vám vyfotila ty krásný lesy v novohradských horách. Takhle můžu jen říct, že se zrovna v Modřanské rokli těží dřevo a že traktory a pily mi budí dítě. Fotky těžkotonážních strojů nás asi nezajímají, že ne? 😉

V sobotu jedeme na sever Čech, tak třeba vyfotíme něco hezkého tam.

Návrh na trasu pošlu v sz

pucmelinka
27. říj 2017

Za nas 35 km

janicka_tkanicka
3. lis 2017

My jsme tenhle týden děsní hanbáři a máme jen 26km. Měli jsme hodně vyřizování a zařizování a hodně jsme lítali, ale do nějakého fitness se to počítat nedá

pucmelinka
3. lis 2017

25 km,o vikendu jsme nikde nebyli

janicka_tkanicka
10. lis 2017

Ahoj, tenhle týden máme 76 km, snažíme se dvakrát denně. Ale počasí nám moc nepřeje

kexina
autor
12. lis 2017

Ahoj, omlouvám se za výpadek, tady jsou veškeré údaje, které jste mi hlásily, tak prosím o kontrolu a doplnění chybějících.

@janicka_tkanicka 37 / 43 / 54 / 59 / 63 / 48 / 52,5 / 26 / 76 km = celkem 458,5 km
@pucmelinka 30 / 20 / 30 / 20 / 53 / 35 / 25 km = 213 km
@doctusovka 7 / 28 / 32 / 53 / 52 km = 172 km
@hop_ita 59 / 30 km = 89 km
@linusha 58 / 71 / 47 / 83 km = 259 km

pucmelinka
12. lis 2017

@kexina omlouvam se,nejak jsem nestihla napsat, za tento tyden 30 km,o vikendu nikde...a to bych si mela jeste spocitat,kolik toho nachodim pri uspavani doma...to jsou taky slisny kilaky 😂

linusha
12. lis 2017

za poslední 3 týdny jsem toho moc nenachodila takže první týden 15 km, 2. 22 km a tento 17 km

kexina
autor
13. pro 2017

Tak co, kdo ještě chodí i s nástupem "zimy"? 😉

pucmelinka
15. pro 2017

@kexina chodim denne 6-7 km,jak kdy

Strana
z2