Kde dělám chybu? Nehubnu
Ahoj holky, v listopadu jsem se rozhodla, že přes Vánoce nepřiberu a shodím i kila, co mi zůstala po porodu. Po prvním porodu jsem zkoušela cvičení podle Jillian M. a za první měsíc jsem zhubla 4 kg a to jsem necvičila moc poctivě a i pak to šlo dolů, už pomaleji, ale šlo a bez změny jídelníčku. Teď po druhém porodu jsem šla do sebe, poctivě cvičila Jill a o necpala se cukrovím, salátem ani jinými pochutinami. Výsledek - přes Vánoce 3 kila nahoře. Po Novém roce jsem tedy razantně změnila jídelníček (nejím maso a táta je pekař, takže jsem se pořád cpala houskami a chlebem). Teď už bílé pečivo vůbec nejím, kupuji si jen žitný chléb a jestli sním malý krajíček denně, tak je to moc, zařadila jsem více zeleniny a sóju a tofu. Jill mě přestala bavit, začala jsem tedy 30denní výzvu, zároveň břicho a zadek (mám dva dny do konce) a s malou si stěží sednu, takže pohybu mám opravdu dostatek a jídelníček, řekla bych vyvážený. Ale ani gram dole, podle měření ani mm dole a jestli přiberu jenom maličko, tak na mě puknou poslední kalhoty. Nevidíte v mém popisu co dělám špatně? Už jsem zoufalá.
@bianca_86 já si vyšetření na štítnou žlázu zaplatila v těhotenství, stálo to 800 Kč a u mě bohužel potvrzeno, takže beru léky.
@lucizal jo, s těmi sacharidy mám problém, snažím se je hlídat, ale když jsem nedávno projížděla složení špajzky docela mě to šokovalo. Myslela jsem, že tam mám samé zdravé věci, ale všechno byly sacharidy. Bílkoviny do sebe cpu asi jenom formou sóji, tofu, sýry, brokolice. A ten pohyb, nastřádání myslím, že po jdu na earobic, út třeba volno, stř jdu běhat, čt na aerobic, pá florbal o víkendu vílet, běh + každý den cvičení doma. Takhle samozřejmě vypadá ideální týden. Někdy něco vynechám a nahradím něčím jiným, třeba, když mám celodenní lítání po městě, tak pak nejdu běhat, nebo jdu někdy do bazénu a tak - nemám v tom pravidelný systém, ale takhle myslím, že se to nastřádá.
Dělala jsem kruhový trénink, ale bez žádnýho efektu, tak jsem zkusila právě tu výzvu na kterou jsem četla samé kladné ohlasy, ale taky nic.
@bianca_86 my taky nejíme maso, ale tedy ani tofu a soju. Jíme hodně luštěniny - fazole, cizrna, různé druhy čočky a hrách a to vícekrát týdně. A ještě pozor, já mám sníženou funkci štítné žlázy a soju moc nesmím. Prý to nějak ovlivňuje.
@bianca_86 mě přijde, že máš málo bílkovin, tofu je dost "hladové", zařadila bych mnohem širší spektrum luštěnin. Fazole výborně zasytí.
Děkuji všem za příspěvky a inspiraci
@bianca_86 jak se ti daří nadále hubnutí???? Moc fandím každé, sama jsem minulý rok shodila 18 kg a přála bych každé ten pocit, co to se mnou udělalo. Úplně jiný člověk.
Nikdy jsem nebyla na žádné diety, extrémní cvičení do zblbnutí a vyčerpání, prostě jsem chtěla kvalitní hubnutí se vším všudy a hlavně aby výsledek byl dlouhodobý. Nejdřív jsem si říkala, že jsem tak strašně unavená, vyčerpaná prací a mateřstvím, že mi prostě zhubnout nepůjde. Snažila jsem se svépomocí, ale bylo to takové plácání odničeho k ničemu a ikdyž se mi třeba podařilo shodit 5 kilo, zase jsem je nabrala ještě něco navíc k tomu. Pak jsem začala mít zdravotní problémy, které s mojí váhou také souvisely a to byl impuls se sebou něco začít dělat. Nejdřív jsem si nechala u obvoďáka udělat různé testy - na štítku, hormony, cukrovku....., to vše bylo relativně v pořádku. No a pak jsem udělala jedno z nejlepších rozhodnutí v mém životě a to, že jsem navštívila výživovou poradkyni. Abych pravdu řekla, nevěděla jsem co čekat - byť jsem k ní šla na doporučení známých a recenzí. A výsledek předčil moje očekávání. Šla jsem k ní koncem června a koncem srpna už jsem nosila o 3 velikosti menší oblečení. Ale je důležité narazit na dobrou poradkyni, já měla tedy to štěstí. Ale co je nejdůležitější - vše šlo bez hladovění, nemusela jsem nic vážit ani počítat kalorie, žádná náročná příprava pokrmů, ani jsem nevařila zvlášť pro sebe a pro rodinu. Teď je to víc jak půl roku, držím si svojí váhu a se stravou nemám sebemenší problém......, znám teď více své tělo, vím kde můžu zhřešit, kde zase ubrat....
Mamči, které potřebujete shodit více kilogramů, držím pěsti, když to dokážete sami -SUPER, já bych to sama nedala - možná jsem ani nechtěla - potřebovala jsem nastavit nějaký režim a motivaci a to se mi podařilo a teď už jen nevykolejit 😉
TAk se držte 😉
@berenika39 ahoj, nevím jak se ti dal daří shazovat, ale když jsem se snažila shodit do svatby... 3 měsíce jsem usilovně cvičila, běhala a výsledek... Nic. Změnila jsem sama stravu, taky nic... Ani kilo... Jediné co pomohlo a rozjelo to bylo, že jsem na stránkách stob psala poctivě co sním a hlídala si tak potřebné cukry tuky a sacharidy. A zjistila jsem tím, že mám malý přísun bílkovin. Když jsem jedla tak abych to splnila, začala jsem konečně hubnout... A toho masa a sýrů za ten den bylo opravdu na můj osobní vkus hodně... Takže doporučuji jít a psát co sníš do nějaké aplikace co ti to pohlídá. Hodně štěstí 🙂
@verunka_korunka 🙂 chybka... Cukry, tuky a bílkoviny 😀
@verunka_korunka nemám aplikace, mám kamaráda trenéra a výživáře🙂))). hubnu, mě to jde. sacharidy na minimu, bez lepku, bílkoviny v převaze a hlavně sportuju. dost. dvakrát v týdnu v posilovně kruhový treninka střídání aerobní aktivity s posilováním (www. miloncare.com), a k tomu kolo 20km jak to jen jde, a ted už to jde🙂, je hezky. mám za sebou deset kilo pryč, jde to už pomaloučku, ale jde. nepsala jsem, že mi to nejde🙂))))))))). co ty?
správný odkaz na posilku.
http://itsmilon.club/o-nas.html?hl=cs
@berenika39 já zatím nehubnu... Ani to nezkousim. Musím pomalicku začít něco dělat a pak uvidím. Chceme někdy zkoušet další a tohle dítě nám dalo zabrat... Zamlklemu tehu pak 5 měsíců nic pak snažení za 3 měsíce těhotenství a předčasný porod... Stresy a žádný čas 🙂 a teď při kojení mě strašně bolí prsa, takže běh a nějaký intenzivnější pohyb moc nejde :( třeba se to zlepší... Ráda bych aspoň běhala. No snad půjdou i brusle, ale u volejbalu bych asi chcípla jak by hopsaly 🙂 a to mě štve...
@verunka_korunka tak to je jasný, jsou věci, které jsou důležitější, to chápu🙂. až malá poporoste, tak to zase bude jiný, můžete spolu něco podnikat, kolo se sedačkou, běhat za kočárkem🙂.
Hlavně at je malá zdravá a ostatní přijde samo.
@berenika39 kolik by jsi ráda zhubla celkem?????
@dagina už jen dvě kila asi, moje váha je 56, ale poctivých 57 bude ok. mám jen 165 cm a příííšerný věk🙂, takže modelína nehrozí - cítit se lehce je mi příjemný🙂. hormouni se taky asi trochu budou bouřit, kdybych to nechala, mám za chvíli 70+ a už to jede.
měla jsem 68, ted mám 58, už to jde pomalu.
@berenika39 nevím proč, ale vždycky jsem si myslela, že jsi hodně vysoká...., tak to jsme na stejno...., i váhově, teď pracuji na vytvarování ještě, ale hubnout už nechci, teda to kilo bych také ještě zkousla 😅, ale to je taková rezerva + -. Měla jsem 76 a to nebylo dobré.....
- jsem prcek, přiměřeně🙂)))))
- přesně proto jsem v lednu začala s posilkou. trochu mi jako sem tam něco visí🙂). v zimě n ato byl čas, ted už zase bude spíš nějaká akce venku, ale jednou dvakrát týdně se dostanu. cítím to na sobě, ruce, ramena, stehna, trochu se to lepší. nečekám zázraky, ale baví mě to, tak proč ne.
Moc ti držím palce, pamatuju si, jak jsi psala, že chceš zhubnout.....a už to je!
holky, gratuluju k zhubnutí, jste dobré. Mmt mám na 165 cm šílenou váhu asi 76 kg a potřebuju nějak nakopnout. Jak dlouho vám trvalo, než jste takhle úžasně zhubly? Moje poslední slušná váha kdysi byla 62, brala bych v pohodě 65. Jen se namotivovat, přestat žrát sladké apod. 😅
@terinda rok. od dubna do dubna, pomalu ale jistě🙂.
důležitý je začít, jakmile uvidíš první výsledky, nakopne tě to a jde to samo🙂.
@berenika39 kurňa, tak to do léta nestihnu 😀 Ale Tys zhubla fakt hodně, mně by to stačilo na těch 65, takže půl roku? 😅
@terinda to je asi individuální a halvně - jak vážně to vezmeš, kilo týdně je super, zpočátku to jde dobře, to stihneš. jídelníček, sport, sport, sport. kolo, plavání, chůze. denně hodinu. vsadím boty, že to dáš.
@terinda no tak to jsi vypadala přesně jako já. Je fakt, že mě k tomu donutily a tím nakoply zdravotní poblémy, jinak bych si stále říkala, jsem utahaná z práce, jsem utahaná z dětí....nepůjte to.... . Ale také jsem věděla, že sama to nechci dát, chci to mít pod kontrolou, a proto ta výživová poradkyně. A jak jsem psala, za 2-3 měsíce jsem měla 15 kilo dole. Prostě mě to celkově sedlo, několikrát mi musela upravovat jídelníček, bo mi to šlo dolů hodně rychle, takže jídla habaděj.... . Vážila mě na chytré váze, takže vše OK, pže některé nepřejivé známé mi chtěly kazit radost tím, že to je moc za tak krátkou dobu, neříkám že není, ale bylo to asi to, po čem moje tělo volalo.
@berenika39 jj, také jsem chtěla zabrousit do posilky, ale ještě jsem na to nenašla odvahu 😅
@dagina tahle je super, není to pro manekýny a kulturisty, choděj tam maminy, paní, jako já, normální lidi 😀, spíš trochu věkově 30+. je tam přítmí, aby byly vidět displeje, takže příjemné prostředí, nikdo tě neokukuje, trvá to 60 minut i se zahřátím a protažením na konci.
@berenika39 Jestli to je ten odkaz výše, tak to je opravdu super, u nás jsou jen takové ty klasické posilky..... 😖, a tam se mi nechce teda, tak vybírám něco jiného
@dagina jj, je to elktronicky řízené, čipovou kratou, máš své nastavení, takže neutečeš ani o jedno opakování🙂. takovej trenér osobní - ta karta.... a pak vidíš, jak jsi co cvičila na grafu v pc, takže ti někde přidajíl, někde uberou, každý ten stroj se sám podle tvé čipovky nastaví, takže nic neděláš blbě. jej jich málo - jen myslím olomouc, praha. ale třeba přibudou.
Součástí prvních tří měsíců je analýza na nějakém prevítu - rozebere ti to tělo na kostičky, kolik čeho a kde máš, a pak porovná po třech měsících treninku - ale poctivého - chodila jsem třikrát týdně, ted už jen dvakrát.
V tom grafu jsem měla ale všechno ok, na svůj věk. Tuky může ještě ubrat, tam je rezerva tedy🙂))), takový ty špekouny kolem pasu a stehnu vnitřní a spodní břišo🙂))))

@bianca_86 pokud muzu odbornou radu (jsem nutricni terapeut),pak urcite dojit na vysetreni stitne zlazy. Co se tyce jidelnicku - nejvetsi kamen urazu - moc sacharidu,malo bilkovin a zdravych tuku. K pohybu - neexistuje nastradani. Pobihani kolem ditete se jako fyzicka aktivita nepocita,protoze je to pro telo uz normalni. Pro hubnuti je dulezity pravidelny pohyb,zaradit kardio i posilovani