Kojení a hubnutí. Jak to bude až dokojím?

valerieponcza
21. srp 2019

Dobrý den.
Dcera je plně kojená v 10.m nechce nic velice jíst, tak kojím a kojím. Vůbec mi to nevadí, protože jím jako hodně velkej chlap a zhubla jsem ještě o 2kg míň než jsem měla před těhotenstvím. Každopádně by mě zajímalo jak to bude až dokojím?🤷🏻‍♀️ Přiberu pokud se nebudu hlídat? Slyšela jsem i o případech žen co jim to takhle zůstalo i po tom co přestaly kojit. Jaké máte zkušenosti VY?

aurelie34
21. srp 2019

Je to hrozně individuální. Já kojila syna 20 měsíců a do roka skoro plně a přibrala jsem 10 kg a to jsem se v jídle hlídala. Po odstavení během 2 měsíců bylo těch 10 kilo dole a nemusela jsem pro to nic dělat. Tak že u mě naopak kojení hubnutí blokovalo. To jestli přiberete nebo ne vám nikdo neřekne. Kazdé tělo je jiné.

ange_de_la_morte
21. srp 2019

u syna jsem při kojen mohla jíst co jsem chtěla a hubla, i přes těhotenský příbytek 29kg jsem za 4 měsíce o porodu měla původní váhu jak jsem přestala kojit už tomu tak nebylo - musela jsem se víc hlídat ... ne že bych přibírala nějak radikálně mezi prvním a druhým těhotenstvím jsem se dostala k rozdílu 5kg ( za 5 let) ... během druhého těhotenství jsem nabrala jen 14kg a pořád mám ještě cca 3 kg oproti váze před těhotenstvím ( váha klesala první 3 měsíce a pak se to zastavilo) - v součtu tedy 8kg navíc které nechci :Đ

areh
21. srp 2019

Je to hodně individuální. Já jsem kojila a zhubla asi o 7 kg než před těhotenstvím (na 56 Kg). Ale to jsem i hodně chodila na procházky s kočárem a celkově jsem byla dost venku v pohybu. Teď budou synovi dva. Hodně času trávíme na hřišti, takže tolik pohybu nemám. A váha mi teď trochu stoupla. Ale pořád se držím níž než před těhotenstvím. Jen se teď musím víc hlídat jak v jídle tak v pohybu... Při kojení to šlo samo. (syna ještě jednou denně kojím, ale to už je jen takový pocucání před spaním, takže to moc energetický výdej není)

makronka222
21. srp 2019

Jezis, tohle je individualni jako vsechno. Asi bych to nehrotila a nestresovala se tim😃 Ja nekojila ani jedno dite, vahu jsem mela po porodech vzdy na svym, ted u druhe mam sirsi panev, ale snad se smrskne, je to zatim 4m. Jim co chci a furt vaha stejna. Kamoska zas koji a jeste tloustne... jde i o geny, stravu, jak moc se hybes, vek.

piskle89
21. srp 2019

Do půl roku jsem plně kojila a shodila vše (10kg) plus 3kg pod původní váhu. Vážila jsem 47kg a už to nebylo dobrý. Jedla jsem jak čuník a pořád hubla. Postupně se zaváděním příkrmů a ubiranim kojení jsem ta 3kg nabrala. Takže rok po porodu jsem byla na své váze. Potom jsem přestala kojit úplně a přibrala jsem kilo. Víc se musím hlídat v jídle. Vím, že pohybu moc nemám. A sama přibírat nechci.

vhanka
21. srp 2019

Ja teda taky kojim uz 14 měsíců, cvičím, běhám, řeším jídlo a stejně se váha ani nehne. Přibrala jsem 15 kg a 7 nejsu schopná zhubnout.🤨

maky1235
30. srp 2019

Ahoj mám dotaz. Jsem po porodu 14dní a už v porodnici jsem ztratila chuť k jídlu a nemám jí ani teď. Nemám pocit hladu a za celej den sním třeba jednu housku nevíte někdo co.s tim když nemám chuť ani pocit hladu?

valerieponcza
autor
31. srp 2019

@maky1235 Ahoj. Sice nevím co s tím, ale já to měla celé šestinedělí. Jedla jsem třeba jen zeleninový vývar. Teď bych jedla furt. Takže třeba to samo odejde.🤷🏻‍♀️

maky1235
1. zář 2019

@valerieponcza tak uvidíme zda to přejde. Děkuji za odpověď

bh8
1. zář 2019

@valerieponcza ja jsem zhubla hodne, po porodu, sestinedeli.. po 2,5 letech jsem prestala kojit a cca 5 kg jsem nabrala, ale byla jsem zvykla fakt jist jak 🐷🐽🐽🐽 trosku jsem se zacla hlidat a mam okolo 55 kg pri 172

journals
1. zář 2019

@maky1235 mela jsem to taky. Manzel me nutil do jidla. Cca po 3 tydnech se to srovnalo 😉

urtica
1. zář 2019

Taky jsem typ co kojením spíš hubne, i když to jde pomaličku. Každopádně po ukončení kojení u první dcery se vše vrátilo do stavu před těhotenstvím - vlčí hlady skončily a při přiměřeném stravování a pohybu se dařilo udržet váhu relativně bezpracně.

urtica
1. zář 2019

@maky1235 A jinak jsi v pohodě? Mně se takové nechutenství rozjelo ruku v ruce s poporodní depresí...

lennus
1. zář 2019

@valerieponcza Jsem typ, který hubne při kojení a můžu jíst celkem dost. Syna jsem kojila 22 měsíců a dceru kojím už 16. U obou jsem zhubla 2-4 kg pod původní váhu, po porodu se mi váha vždy rychle vrátila zpět na původní a stejně tak poté, kdy jsem přestala syna kojit. Teď mám stále -2kg pod původní váhou, přitom dceru už kojím malo, tak jsem zvědavá. Ale co slyším, není to automaticky, že se při kojení hubne.
Paní doktorka v porodnici mi řekla, že kojení je výdej jako práce horníka.