icon

Rychlé hubnutí díky transplantaci mikrobiomu. Jak na to?

twiggytka
17. kvě 2025

Zdravím, o tomto tématu jsem tady na koníkovi už dříve psala a po delší době se tedy ozývám znovu. Chtěla bych přidat svoji zkušenost s hubnutím pomocí transplantace stolice, protože jsem opravdu mile překvapena rychlými výsledky. Transplantaci stolice jsem si provedla v polovině dubna a od té doby jsem prakticky bez jakékoliv diety nebo výrazného cvičení zhubla neuvěřitelných 9 kilo. Podmínkou samozřejmě bylo, že mojí dárkyní byla mladá, zdravá a velmi štíhlá dívka.
Pro transplantaci jsem se rozhodla proto, že mám kamarádku, která ji kvůli střevním potížím podstoupila a podařilo se jí při tom i výrazně zhubnout. Díky ní jsem také věděla jak na to, takže provést si doma klystýr nakonec nebylo vůbec žádné drama, jak jsem čekala.
Sdílím to tu hlavně proto, že mě překvapilo, jak se mnozí lidé koukají na tuto metodu přes prsty, i když je transplantace mikrobiomu naprosto běžně užívaná ve zdravotnictví k lečbě střevních zánětů a je podloženo, že napomáhá i jako prostředek k hubnutí. A co jsem tak četla, je tato metoda právě díky efektu hubnutí známá i mezi hollywoodskou smetánkou a podobně.
Pokud by tedy někdo chtěl transplantace využít, mohu vřele doporučit.

jana5382
17. kvě 2025

@twiggytka mohu se zeptat jak to probíhá?

hadruska
17. kvě 2025

📍

lv
18. kvě 2025

https://www.mikrobiom-cms.cz/stanoviska-cms/fek.... Podle stanoviska lékařů má celkem úzkou skupinu k indikaci, musí být striktně pod dohledem lékaře, ne vybrat si ultra štíhlou a jdu na to.

twiggytka
autor
21. kvě 2025
@jana5382

@twiggytka mohu se zeptat jak to probíhá?

@jana5382 Úplně jednoduše jsem si stolici od dárkyně rozmixovala s vodou a aplikovala klystýrem do střeva

tama59
13. črc 2025

@twiggytka Mám podobnou zkušenost, já jsem transplantaci stolice podstoupila kvůli problémům s ekzémem a jako vedlejší efekt jsem také pozorovala, že mi jdou kila rychle dolů. Vůbec by mě nenapadlo, že se tím dá řešit i nadváha.

twiggytka
autor
16. črc 2025
@tama59

@twiggytka Mám podobnou zkušenost, já jsem transplantaci stolice podstoupila kvůli problémům s ekzémem a jako vedlejší efekt jsem také pozorovala, že mi jdou kila rychle dolů. Vůbec by mě nenapadlo, že se tím dá řešit i nadváha.

@tama59 A pomohlo ti to i na ekzém? Já jsem teda teď plus mínus tři měsíce po fekální transplantaci a celkem jsem zhubla 18kilo. Je fakt, že už to hubnutí jde pomaleji než přímo po transplantaci, ale i tak jsem spokojená. Možná, že kdybych ji zopakovala, tak se to rychlejší hubnutí zase nastartuje, ale zatím to neplánuju.

radisekkk
18. črc 2025

Ahoj holky mám zažívací potíže, už třetí rok.Jsem slabý bez života.Je to vše drahé,musel bych si na transplantaci půjčit.Prosim napište my do emailu jak si ji nejlépe udělat doma.Moc díky, můj email Radomir.Calebek@seznam.cz

theryinkar
18. črc 2025
@twiggytka

@jana5382 Úplně jednoduše jsem si stolici od dárkyně rozmixovala s vodou a aplikovala klystýrem do střeva

@twiggytka jak se to přesně dělá? Kde jste přišla na dárkyni a jak ona předá exkrement? A stačilo jen jednou?