icon

Snažíme se zdravě a vyváženě jíst - jídelníčky

crawler
1. kvě 2016

Ahoj holky,

od března se snažím shodit kila nabraná v těhotenstvích a následným obdobím, kdy jsem neřešila vůbec sebe, ale jen děti, práci a domácnost. Sebe jsem odbývala a výsledek byl 15kg nadváhy. Od března už mám nějaké to kilo dole, ale ráda bych, kdybychom se tady v diskuzi mohly navzájem inspirovat stravou - moc mne nebaví vymýšlet jídla, abych to měla pestré.
Hubnout se snažím vyváženým stravováním + pohybem. Tak pokud chcete, přidejte se a budu ráda i za "hodnocení" - resp, co se vám třeba v jídelníčku nezdá? Co jak upravit? Předělat?atd.🙂

martina468
23. zář 2016

Ahoj holky,tak dnes jidelnicek flakam,boli me hrozne v krku,takze neni ani moc chut :-/ no jdu se nacpat paralenem a chrnet,snad me to nepolozi

crawler
autor
23. zář 2016

@rozzaarka ahojky,vítej 🙂 a jak jsi na tom? jaké máš cíle a představy?
@ababunk udržování- a to je teprve ten začátek - Cajthamlová jednou říkala něco v tom smyslu-parafrázuji- zhubnout umí každý debil,ale udržet si to... Takže asi tak - já si myslím,že čím pomaleji se hubne, tím je to snazší,protože předpokládám, že všechny ty stravovací změny se víc vryly pod kůži a člověk nevybočí zpět,protože už je zajetý v nových-zdravých kolejích¨

@kecalka2 mě se tolíbí až na 3porce lisovaného chleba-nechala bych jen 2 a tu jednu nahradit knackem atpod.a ten jogurt ráno - jakého typu? doufám,že žádný light 😉

crawler
autor
23. zář 2016

@martina468 odpočívej - zdraví je důležitější 😉 ať jsi brzy fit

a já dnes:
sn: bílý jogurt hollandia 3,5% (ca 4PL),1/2 banánu, vločky, rozinky (celkem miska plastová z ikea)
sv: měkké bebe + bílý 3% 150g
o: rýže, kuřecí prsa, zelenina čínská,druhá půlka banánu,caro
sv: krajíc chleba, lučina,cottage (cca 50g?),hrst arašídů
než jsem šla do autoškoly, tak 2 bramborové placičky - jen tak na sucho (velikost lívanečků)
večeře: 3 bramborový placičky s trochou cottage, káva (víc nemám chuť jíst,jsem totálně vyšťavená z jízd a následné teorie)

ababunk
23. zář 2016

@crawler však počkej, za půl roku budu psát, že mám 80 kg a nevím si rady....

kecalka2
23. zář 2016

@crawler Děkuji jím polotučný jogurt.Můj cíl je mít do příštího léta 10kg méně tak snad se to podaří mám pořád 7kg víc než před dítětem.A příští rok bych chtěla otěhotnět znovu a potřebuji najít něco abych hubla a mohla jíst tak v těhotenství.U prvního jsem přibrala 18kg a šlo to blbě dolů :( Už nechci rodit s metrákem.Ted mám váhu kolem 75kg a měřím 169cm.Jinak kam bys zařadila ten knack?Mě taky přijde že jím dost chleba tak jsem to zjištovala různě na netu a prej to má být kvůli sacharidům.Jím podle břicháče Toma

dokument
23. zář 2016

muj dnesni jidelnicek:
snidane - ovesna kase s jabkem
svacina - burcak
obed - burcak
svacina - kure s ryzi a dusenou zeleninovou nadivkou s vajickem
vecere - burcak 😀 (no, jeste jsem mela palacinku s tvarohem, 2x a pul bramborove packy s povidlim, misku bileho jogurtu, tycinku kinder tu malou, patku bilovickeho chleba s eidamem. A to vsechno tak nejak neorganizovane behem dne a skoncila jsem na wc 😅

ababunk
24. zář 2016

@dokument 😀 😀 😀 řehtám se tu jako blázen.....

zuhur
24. zář 2016

@dokument občas je důležité se pořádně pročistit 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

mcellinka
24. zář 2016

@rozzaarka Ahojky a už jsi nějak začala? Nebo se do toho teprve dáváš. A jestli se nestydíš, kolik měříš a vážíš? 🙂

dokument
24. zář 2016

@zuhur hned mam o pul kila min... :-P 😀

mcellinka
24. zář 2016

@dokument bože 😀 😀 😀 směju se tu jak blbá 😀

ababunk
24. zář 2016

Holky, co děláte, když máte večer chuť na sladké. Asi blbá skladba jídla během dne, co doporučujete?

crawler
autor
25. zář 2016

@ababunk zkus jablíčko,křížaly, rozinky - je to hodně sladké, tak by to mohlo zažehnat chutě😉

broskvicka6791
25. zář 2016

@ababunk ovocný čaj velký hrnek nebo já občas hřeším kakao😉.
No u nás vedou nemoci 1:0, takže vůbec necvičím. Ale váha stále klesá. Celkem minus 12 kilo, huraaaaa. Ale teda trvalo to dobře 3 měsíce než je ten můj metabolismus zmátořil...

ababunk
25. zář 2016

Dneska jsem ajela na udržovací jídelníček a můžu říct, že jsem spokojená, navýšené jídlo, cvičení a mám i dobrou náladu...tak snad mi to ty KT dobře spočítaly, s lehkou aktivitou(cvičení 3 - 5 x týdně) mám sníst 7500 kJ denně...

Craw a broskví..kuju za tip))))

ababunk
27. zář 2016

Dnešek:o)
Snídaně
1 454 kJ

Florian jogurt jahoda méně tuku Olma 80x 1g
305 kJ
Sultanas rozinky nesířené Belbake 25x 1g
324 kJ
Corn Flakes kukuřičné lupínky 1x porce (25 g)
408 kJ
banán 106x 1g
417 kJ
voda čistá 1x 0,5 l (500 ml)
0 kJ
Rooibos čaj červený 1x 300ml 0 kJ

Dopolední svačina
549 kJ

crisp bread BASIC 1x kus (9 g)
135 kJ
Olomoucké tvarůžky 1x 40 g
216 kJ
jablko červené 66x 1g
198 kJ
0 kJ

Oběd
2 005 kJ

rajčata 1x 150 g
139 kJ
okurka salátová 1x 130g
76 kJ
polníček 30x 1g
20 kJ
olej olivový extra panenský 4x 1g
138 kJ
semínka slunečnicová 1x 10 g
247 kJ
aljašská treska filety 1x porce (150 g)
479 kJ
brambory vařené bez slupky 120x 1g
336 kJ
máslo 1x ořech másla (11 g)
345 kJ
0 kJ
goji kustovnice čínská 1x 15g
225 kJ

Odpolední svačina
917 kJ

Ovofit tvarohový dezert jahodový Milko 1x kelímek (140 g)
399 kJ
Dobré z ovsa s brusinkami Bonavita 30x 1g
468 kJ
0 kJ
káva turecká 1x 200ml
50 kJ

Večeře
1 854 kJ

chléb Fit Celozrnný Penam Fit den 100x 1g
831 kJ
Perla farmářské máslo 1x porce (16 g)
240 kJ
vejce slepičí na tvrdo 1x 60g
377 kJ
rajčata 1x 200 g
185 kJ
dušená šunka zauzená Chodura 1x 50g
221 kJ
0 kJ
Druhá večeře

Potraviny celkem: 6 779 kJ

Přehled aktivit
Trávení potravin 10 % přijaté energie -678 kJ

Aktivity celkem -678 kJ

crawler
autor
27. zář 2016

já včera:
sn:selský bílý jogurt hollandia 3,5%, musli bez cukru 30g
sv: maxi nuta kešu 30g, bílý jogurt na pití od kunína
o: květák v páře,zelenina restovaná, vejce a brambory ve šlupce
sv: protein,hrst arašídů
ve: houska, plátek eidamu 30%,20g kladenské pečeně, rajčata

**běh 3,7km**

ababunk
27. zář 2016

@crawler neměla jsi večer hlad?

jó a aktivita....dneska jsem si dala cardio 1 + phase 1 z body revolution....a paráda....celkem 56 minut dobrého cvičení

kecalka2
27. zář 2016

Holky tak já se stále snažím držet ale co mi nejde do hlavy že odpoledne každý den mám chuť na něco sladkého. Poraďte co dělám blbe? Dneska jsem to nevydržela a dala si malou oplatku. Napíšu vám dnešní jídelníček :snídaně :tvaroh s ovesnymi vločkami, banán. Svacina:jogurt, jablko. Oběd :kuřecí rizoto, trosku nastrouhané mozzarely. Svacina:zitny chléb se šunkou, zelenina, svačina :zitny chléb s tvarohem a sýrem, mrkev. Vecere:míchana vajíčka s tvaruzkama, zelenina. Ještě jsem se chtěla zeptat zda jíte olivy a parmskou šunku miluji jí tak jestli si můžu dat treba ke svacince na chleba. A s tím sladkým nevím proč mám chutě☹ jim po dvou hodkach

ababunk
27. zář 2016

@kecalka2 mám to stejně.....navýšila jsem si sacharidy během dopoledne a jde to....
Já zase ujíždím na dobrých z ovsa:o)))))Tchýně podotkla, že co je z ovsa, nemůže být dobré:o))))

kecalka2
27. zář 2016

@ababunk takže navýšit sacharidy dopoledne a v pohodě?chut nemáš?ještě mě honí mlsná večer ale to se držím jak blázen jelikož po večerech cvičím.Dneska mám pořádnou chut na vínko ale nesmim si dát ted v létě jsem byla pomalu jak alkoholik nedělalo mi problém dát večer lahvinku sama🙂)

crawler
autor
27. zář 2016

@ababunk čoveče ani ne...ale ještě jsem byla nažuchlá z předchozího dne,kdy manžel dělal opět palačinky a 3 s nutelou domě jen zahučely :-O

ababunk
27. zář 2016

@crawler a přesto že si zamlsáš a občas zhřešíš, tak hubneš?

@kecalka2 jo, pomohlo.....zatím se držím...udržuju, za 14 dnů se zvážím a uvidím a když tak zase uberu......doufám a věřím, že 75 kg už mít nebudu.....

zuhur
27. zář 2016

@ababunk já co jsem přestala cvičit kvůli nemoci a jedla jsem tím pádem víc, tak se mi váha krásně zastavila na té váze před nemocí. Takže věřím, že udržovací režim určitě funguje 😉

ababunk
27. zář 2016

@zuhur

crawler
autor
27. zář 2016

@kecalka2 ách alkohol- ještě že mi nechutná😀 to jsou kalorie naprd...a k tomu sladkýmu -napadají mě 2 důvody - prvak,že jsi na tom rituálku dát si něco sladkého závislá a není to potřeba těla, že by ti hlásilo, že mu něco chybí, ale klasická závislost jako cigarety atpod. Tam je řešení to prostě vydržet a nic si nedat a během ca 3 týdnů to přejde 😉 Taky jsem to měla - měla jsem svůj rituál, že po obědě jsem si udělala kávu a k ní si vzala něco sladkého a sedla si k PC, takže jsem s tím pak 3 týdny bojovala a byl klid.No a druhak to může být opravdu hlášení od těla,že mu něco chybí a to bych zkusila vyřešit tím přidáním sacharidů - komplexních! během dopoledne a uvidíš😉

kecalka2
27. zář 2016

@ababunk To mám ted já asi nevím kolik vážím ted nevážim se.Měřím 169cm a po porodu se mi váha zastavila na 87kg.Hrůůza.Potřebuji do příštího léta minimálně 65kg chtěla bych další miminko a už nechci být po porodu jak sud.Mě jde hlavně o to najít si něco díky kterému stravování se budu držet pořád štíhlá a zdravá.Mám už vyzkoušeno spoustu diet a přála bych si abych tímhle stravováním hubla a držela se.Tys zhubla asi hodně vid?Myslíš že je můj jídelníček v pořádku?kalorické tabulky už si nehlídám

kecalka2
27. zář 2016

@crawler Zítra vyzkouším.Máš nějaký tip?Já přidala kvůli tomu ovoce i na dopolední svačinku a nepomáhá to asi :D sladký je moje neřest.Přesně jak píšeš byl to můj rituál.Kolem třetí kávička a něco sladkýho :D a mám to doted tu chut.Dneska jsem neodolala.Vínko mám taky ráda u mě je průšvih že tento pátek jdu na mejdan po dlouhé době ke kamarádce takže zas zhřeším :( Ale v létě to byla katastrofa chlast je opravdu svině 4 dny za sebou jsem měla víno celou lahev a když jsem se vážila 1,5kg nahoře :/

crawler
autor
27. zář 2016

@ababunk nepřibírám 😉 Takhle-ta 2kila,co jsem přibrala na dovče, byla za 2 týdny pryč bez sportu - z toho jsem vyvodila,že to nebyl nabraný tuk,ale prostě plná střeva = těch 14zmrzlin, denně palačinky a capuccina jsem prostě spálila- neuložilo se to = evidentně se mi zrychlil metabolismus a dokázal udržet váhu s příjmem kolem 8000kj denně. Neříkám,že bych tak mohla jíst pořád - to ne -časem bych určitě přibrala,ale takhle to tělo bralo asi jen jako výkyv a možná to nakoplo metáč ještě víc. No a od dovolené jsou to 3 týdny- jím během týdne správně a o víkendu hřeším a jím volněji.Zítra ráno se zvážím a písnu,jak jsem dopadla😉

crawler
autor
27. zář 2016

@kecalka2 ovoce jsou jednoduchý cukry,lépe přidat komplexní - což jsou např.obiloviny. Jo a ještě k těm olivám - určitě ano,ale jsou tučné,takže taky s mírou, ale jsou zdravé 😉 Mě nechutnají -nedokáži je pozřít :-/

Jídelníček se mi líbí a možná bych tedy upravila takto:
snídaně :tvaroh s ovesnymi vločkami, banán. + SEMÍNKA CHIA,SLUNEČNICE,DÝŇOVÁ ATPOD.
Svacina:jogurt+DOBRÁ VLÁKNINA/DOBRÉ Z OVSA APOD., jablko.
Oběd :kuřecí rizoto, trosku nastrouhané mozzarely (LIGHT VERZE!)
Svacina:zitny chléb se šunkou, zelenina
svačina :zitny chléb RADĚJI KNACKEBROTY 4KS s tvarohem a sýrem, mrkev. Vecere:míchana vajíčka s tvaruzkama, zelenina.+KNACK

a po obědě to prostě vydržet! ten rituál moc dobře znám a uvidíš- po ca 2-4 týdnech po něm nebude ani památky 😉 Totéž bych udělala s tím vínem - je to v podstatě kalorická bomba😉 Jako nejde o to abstinovat navždy,ale dala bych si limit např.1sklenka vína týdně a víc ani ránu😉

Strana