Snažíme se zdravě a vyváženě jíst - jídelníčky
Ahoj holky,
od března se snažím shodit kila nabraná v těhotenstvích a následným obdobím, kdy jsem neřešila vůbec sebe, ale jen děti, práci a domácnost. Sebe jsem odbývala a výsledek byl 15kg nadváhy. Od března už mám nějaké to kilo dole, ale ráda bych, kdybychom se tady v diskuzi mohly navzájem inspirovat stravou - moc mne nebaví vymýšlet jídla, abych to měla pestré.
Hubnout se snažím vyváženým stravováním + pohybem. Tak pokud chcete, přidejte se a budu ráda i za "hodnocení" - resp, co se vám třeba v jídelníčku nezdá? Co jak upravit? Předělat?atd.🙂
@mcellinka Drzim palce, budu tvuj blog sledovat. Taky mam problem s castym vazenim, kdyz pal neni vysledek, mam hned chut s tim seknout. Ja se rozhodla jist zdrave a nekoukat striktne na porce. Tech 1400 kcal mas jist i s pohybem? Cvicis neco? Nemas hlad?
@kristyn.g Myslím, že je fajn to pečivo na nějakou dobu vypustit (až třeba na ten žitný kváskový chleba), nutně zpestřit jídelníček, vyfouknout se, sledovat, co to se mnou udělá, a pak ho ve zdravé/zdravější míře zařazovat zpět. Pak už se ani to nafouknutí nemusí v takové míře zopakovat. Pokud je někdo zvyklý dlabat pečivo k snídani, každé svačině a ještě i na večeři, a to téměř každý den, tak to ok není, ale to tady všechny víme. Pestrost je nade vše, s tím souhlas maximální. Takže vybrané pečivo určitě, ale ne jako základ.
@koolombina přesně to je můj problém kouknu na váhu a místo abych pokračovala, tak raději skončím s hubnutím a začnu se přežírat. Těch 1400 kcal ani neřeším. Já jím podle sebe. Vypočítala jsem si to v kalorických tabulkách a zatím se mi nestalo že mám hlad.
Jinak tedy cvičím. Budu dávat na blog i co cvičím. Ale dostala jsem k Vánocům eliptický trenažer který jsem si přála tak " běhám " a do toho posiluji. Mám dvě děti tak cvičím jen doma. Jsem ráda že mě budeš sledovat 🙂
@terezapetrova přístrojem v centru pro zdraví
@mcellinka moc moc moc Ti držím pěsti a posílám sílu a odhodlání vydržet!!! Určitě to dáš!
Já nehubnu,snažím se udržovat, ale poslední měsíc jsem dost prasila a pohyb nula, takže mám 1,5kg nahoře, ale to není žádná trága, zase pomalinku najedu na pravidelný režim a hlavně opět přidám běhání a ono to půjde - oproti loňskému roku v této době mám o 11kg méně, tak si říkám, že během r.2017 bych se mohla dostat na svou dívčí váhu před dětma-tzn. ještě nějakých 5-7kg dolů. Takže budu tady ve skupině opět aktivnější-zakládala jsem ji právě pro to - pro inspiraci ostatními a udržení motivace, takže všem huráá do toho!🙂
Ahoj, chodíte někdo do posilovny? Začala jsem chodit 1x týdně, asi nic moc, že? :-/ Běhání + posilování + strava z jídelníčku (cca 5000KJ, psaly jste mi, že je to málo...) Byli jsme na horách, s normální stravou jsem tam i s lyžováním a vycházkama stejně přibrala 3kg a nejde mi to dolů, už jedu zase normálně druhý týden a nic, ani půl kg! ☹
@mimiveru posilovna je fajn. Ale záleží co přesně tak děláš a jednou týdne je pohyb fakt málo...
Co je normální strava? A lyžování v jakém tempu?
Každopádně hubnutí je hodně o hlavě. Když tak si to dobře nenastavíš, můžeš dělat cokoliv a stejně si moc nepomůžeš..
@blondynka400 Mám sestavený jídelníček od výž. poradkyně. Před Vánocema jsem s ním zhubla 6kg, pak teda nabrala na horách a teď jedu zase podle jídelníčku a nic... Asi to chce čas.. Pohyb mám kolem malý a 1x týdně posilovna, vícekrát jí nestihnu, bohužel. Uvidíme, jestli se to nějak rozjede..
@mimiveru je otázka, zda je správně sestavený. Co jsi zhubla, zda vodu, tuk nebo svaly... Jestli za týden i s pohybem a s "normálním" jídlem nabereš 3 kg, nepřijde mi to v pořádku.
Pohyb kolem dítěte je o ničem. Tak vem kočárek a jdi s ním každý den na hodinu ven ostrou chůzí, nebo cvič doma, když dítě spí. Pohyb jednou týdně nic neřeší... A posilovna bez zbytku už vůbec ne.
@mimiveru přesně tak,souhlasím s @blondynka400 a zamyslet se nad tím, proč jsi"přibrala" 3kg za týden na horách - není to třeba jen kombinace zavodnění+zácpy + třeba ta špatná část cyklu? Já v období těsně před MS se hodně zavodním, často mám i zácpu a jsem nafouknutá a mám klidně také +2kg nahoře,ale nejde samozřejmě o uložený tuk... Za mě je ideální svižná chůze s kočárkem - to můžeš denně a uděláš tím pro tělo o hodně víc než 1* týdně v posilovně😉a jak vypadá Tvůj jídelníček?napiš takový ten běžný😉
@crawler a jak se vůbec daří tobě? Též tu skoro nejsem... Nějak moc práce :-/ Ale na zdravou stravu jsem pořád, až na občasné výjimky 😀
@blondynka400 já se přiznám,že od vánoc prasím - resp. samozřejmě ne celé dny a týdny, ale běžně o víkendu čokoládky,sušenky a hlavně buchty-manžel se dal na pečení (protože já nepeču a jemu to chybí), tak peče každý víkend bábovky, řezy atpd....takže asi můžu být ráda, že mám nahoře jen 2kg🙂
@crawler tak je buchta a buchta. Člověk si musí ten život taky trošku užít.... Já zase teď nějak víc jím pozdě večer. Štve mne to,ale když mám hlad,co mám dělat 😅
Zdravím, je to celkem dlouhá diskuze, tak se tady taky připojím. Clovek je tu zavřený na vesnici, tak se ráda vykecam aspoň zde. Porod byl 12.1.2017, váha před 57, váha na konci 83 a nyní 72. Celé těhotenství jsem se nehlidala, přestala jsem chodit do fitka. Tak doufám, že se zdravou stravou to půjde snadno dolů. Zatím necvicim, nemůžu si lehnout na záda, ani třeba na čtyři, boli mě i chůze, tak mi prozatím zůstávají jen kratke procházky s kočárkem, mám aplikaci Endomondo. Máte taky problém s kostrčí, krizema a kyclema? Nevím, jestli si pozvat pani, která dělá Dornovu metodu nebo fyzioterapeuta. 😉
@blondynka400 😀 zrovna mám v sobě úžasný drobenkový koláč 😲 ách...ale nechci tu kazit morálku, tak raději pomlčím, kolik jsem ho sežr**a
@mcellinka letos 5-7kg - jakmile budu v kupě, tak opráším běh a věřím,že to půjde🙂
@tomankova já myslím,že takhle brzy po porodu jsou procházky ideální...já měla před chvílí zablokovaná záda- ani jsem se nehla, takže soucítím - chce to klid a teplo a dobrý fyzioterapeut by byl určitě fajn to máš od porodu?nebo jsi teď zablokovaná třeba z kojení (že třeba v noci usneš v blbé poloze a zatuhneš?
@crawler ale tak byl dobrý ne? .-)
Já si zase otevřela šampaňské. Takže je mi jasné, kam moje kroky za hodinu budou směřovat 😀
@tomankova a kojíš nebo ne? Máš sotva ukončené šestinedělí. Já bych to vůbec nehrotila, na fyzioteraputa je času dost. Toto je normální, spraví se to samo... Zatím bych se držela hesla nepřežírat se a nejíst prasárny...
@crawler mě to bolelo už v těhotenstvi
@blondynka400 s kojením bojuju, musím dokrmovat, ale ještě to nevzdávám. Tak hlavně se chci zaměřit na to jídlo.
@tomankova já to myslela jinak. Když člověk kojí, musí s jídlem maličko jinak, než když nekojí... Ale jestli s kojením bojuješ, moc bych tělo energii neubírala....
Ahoj holky jak už víte, rozjela jsem si blog. Je to takový můj deníček a inspirace pro ostatní.
Dnes jsem sháněla na netu recept na musli tyčinky nenašla jsem nic normálního. Nakonec jsem vymyslela vlastní. Tak pokud jste také chtěli dělat a nevěděli jste jak, tak tady je recept : http://cesta-za-lepsim-telem.blog.cz/1703/domac... .
Jak vám to teď vůbec jde? A co cvičíte?
@mcellinka moc se mi líbí tvůj článek o chybách v hubnutí. O tom sladkém, to je u mě podobné. 🙂
Sladké pití, s tím problém nemám, piju ráda vodu snad od mládí. Ale i tak jsem po dětech stloustla ☹
Čtu knížku Sedm návyků efektivních lidí . Zaujala mě tam mimo jiné i myšlenka, že si mám zkusit přehrát situaci, kdy se neumím ovládnout. Např. situaci, když jsem ve stresu (dohady s dětmi, nestíhání...) a promyslet si, co by se s tím dalo dělat. Tak jsem to zkusila. Nejít hned po čokoládě (já ji vlastně moc ráda nemám, ale je po ruce), vzít si oříšky, kousek sýra, udělat si teplý čaj, případně Caro ve velké nervozitě. A už se mi to několikrát povedlo!!!
Taky mě tam zaujala první myšlenka - že se pořád na něco vymlouvám, že nemám čas, dávám všem přednost a tak. A nakonec je to moje lenost. A když něco změnit chci, tak to musím začít. A tak jsem už několikrát našla čas si zacvičit. Jen vytrvat.
A kdyby někdo chtěl inspiraci, tak u Caramilly na blogu http://ekozahrada.blog.cz/1512/promena-inspirac...

@dokument jo aha 🙂 tak to si zase nemyslím že by jsi byla bez svalů 😀 . Ty cvičíš ne? To inbody je super no. Jen se člověk jako já musí dopředu připravit že to co uvidí se mu nebude líbit 😀