icon

Snažíme se zdravě a vyváženě jíst - jídelníčky

crawler
1. kvě 2016

Ahoj holky,

od března se snažím shodit kila nabraná v těhotenstvích a následným obdobím, kdy jsem neřešila vůbec sebe, ale jen děti, práci a domácnost. Sebe jsem odbývala a výsledek byl 15kg nadváhy. Od března už mám nějaké to kilo dole, ale ráda bych, kdybychom se tady v diskuzi mohly navzájem inspirovat stravou - moc mne nebaví vymýšlet jídla, abych to měla pestré.
Hubnout se snažím vyváženým stravováním + pohybem. Tak pokud chcete, přidejte se a budu ráda i za "hodnocení" - resp, co se vám třeba v jídelníčku nezdá? Co jak upravit? Předělat?atd.🙂

crawler
autor
12. bře 2017

@dokument já si k té tyčince dávala třeba bílý jogurt nebo podmáslí - je fakt, že jinak by mi nestačila ani náhodou...a markol je neměla sladké skoro vůbec - myšleno bez medu ...mě třeba chutná maxinuta, ale tu je fakt potřeba brát defakto jako mls- je spojovaná medem a sladká jako cecek...ale tůze dobrá směska ořechů ♥

@dokument věřím...je to jako se vším - všeho s mírou...

ababunk
12. bře 2017

@crawler ..já zase zkusím makrolky:o)děkuju za tip

gabinat
13. bře 2017

@dokument nevím, o čem ten článek je. Smoothie ráda moc nemám. Paradoxně je miluje moje dcera - diabetik. Dělá si je v rámci svého režimu a na glykemii ji to pusobi stejne jako kdyz sni tu hromadku ovoce.
A diabetes jednicka neni o tom, ze by se odmala cpala sladkym. 🙂 naopak jsem se dost snazila. A jak je na inzulinu, kolikrat musí do sebe dostat dost cukru, kdyz to nevychyta u sportu. A je stihla. A tak lepsi smoothie nez cocacola nebo dzusiky v krabicce. 🙂

Deti mi dorazily z lyzarskeho tabora a ja se prestala kontrolovat v jidle ☹ nervy. Jak se zacnou handrkovat, uz to jede....
Musim se zamerit na dostatek zeleniny, abych pak nejedla vic nez mam.
A zaradit vice luštěnin.

ababunk
13. bře 2017

@gabinat já jsem si to docela vychytala a vyrušila jsem si večerní chutě na sladké. A to tak, že jsem si přidala na tucích a bílkovinách. A opravdu, chuť na sladké už skoro týden nemám a večer si dám lehkou večeři a nemám potřebu se dojídat:o)Taky jsem začala opravdu jíst tolik, kolik KT píšou.....
Hezký den, holky....

dokument
13. bře 2017

@gabinat článek je o tom, jak jsou lidi blbi a naleti na klamavou reklamu. Ty mixery ze byly před vánoci nejprodávanějším spotřebičem, díky módní vlně zdravého životního stylu. Přitom to ovoce spise znehodnotí a ani ty přebytečné vitaminy tělo nevyužije, vyloučí je. A kvůli cukru, ano, jako když snis hromadu ovoce najednou, víc než je denní doporučená dávka. Cukry z ovoce.

kristyn.g
13. bře 2017

to jsou takový hlouposti některé články že se nestačím divit, někteří rodiče cpou děti sušenkami a slazenými tvarohy a děti cukrovku nemají... z rozmixovaného ovoce cukrovka 😀

@ababunk tedy ty tyčinky jsou bezva.

Já zdravou stravu řeším 9 týdnů, shodila jsem zatím 9kg, samozřejmě nepravidelně, tři týdny jsem měla váhu stejnou.
koukám na pořady na youtube kanál nehladu, kde holky krásně vysvětlují všechno a vyvracejí zažité mýty o stravě a také jsem narazila na pořady vím co jím 🙂
za život jsem se různými dietami, mléčná, bílkovinová, sacharidová atd atd nahubla tolik ale nikdy mi nebyla tak skvěle a nikdy mi chutě neklesly o tolik když jím všechno, zdravě a podle chuti, 6x za den, manžel se nestačí divit co to jím, že fakt hubnu když si udělám palačinky z pohankové mouky s ovocem. Koupila jsme si knihu receptů břicháče toma, našla fit recepty na netu a funguje to skvěle 🙂

dokument
13. bře 2017

A ze detoxikace díky smoothies je nesmysl, ze ty nápoje nic extra navíc nepřinášejí. Občas neškodí, denně přijímá s víc cukru, než bys mela, když to budeš pit denně. Záleží kolik do toho dáš ovoce. Já jsem si udělala asi podruhé za pul roku, protože mi zbyl kousek grepu, odrezky mrkve a nedojezeny banán s kouskem pomeranče po synovi. Záliju vodou a rozmixuju tyčovým mixerem a stačí mi to tak. Tu vlákninu v tom mám rada.

dokument
13. bře 2017

Ale maji casto zkazene zuby a nadvahu v dospelosti , dusledek blahobytu. Mne ten clanek prave prijde dobrej, protoze si nekdo rekne, ze ovoce je prece zdravy, ale nevi, co obsahuje a prehani to pak, kdyz je to prece zdravy. Kolegyne v praci to pije na litry a divi se, ze nemuze zhubnout, naopak tloustne. A to jeste nema dite, mlada holka . @kristyn.g

kristyn.g
13. bře 2017

@dokument jojo taky jsem si jeden čas myslela v pubertě že místo večeře jsem si dávala pulku melouna, že je to prý samá voda a asi víš co se stalo 😀 všeho s mírou 🙂

gabinat
13. bře 2017

@dokument to byla v Jste co jite jedna holka, ktera si davala freshe, dzusy misto jidla. A tak se ji nedarilo zhubnout. Samy cukr bez vlakniny.
@kristyn.g to je skvele, ze tve telo tak dobre reaguje. S tim svym jsem se jeste nedomluvila 🙂
A citat z me ctene knihy:
Kterou věc, kterou neděláte, by významně, pozitivně změnila váš osobní život, kdybyste ji pravidelně dělali?

kristyn.g
13. bře 2017

@gabinat to je bezva citát, určitě bych našla nějaké odpovědi 😀 no moje tělo je hrozně vydietované tak se divím že to jde... i když se to zastavilo po pár kg a tři týdny se mi to motalo kolem jedné váhy, pak jsem zařadila trochu víc sportu a zase se mi to pohnulo. Jste to co jíte ted také sleduji, dřív mi to přišlo děsně složité ale dneska tam nalézám zajímavé informace 🙂 Já si počítám v kalorických tabulkách, abych právě měla to jídlo tak nějak vyvážené, já mám problém ještě že nejím maso :-/

dokument
13. bře 2017

@gabinat to bych našla víc věci 😀 budu nad tím přemýšlet ☺

terezapetrova
13. bře 2017

@mcellinka tak medaili za jakékoliv umístěni Ti daji i v půlmaratonu nebo klasik maratonu když by na to přišlo 🙂 někde bych ty moje ještě vyhrabla 🙂
já bych možná nějaký menší závod dala kdybych nebyla tak lina 🙂 🙂

lenkas1982
13. bře 2017

@kristyn.g Na kalorické tabulky pozor, pokud sis tam nenastavila vlastní poměr B, S a T, nepočítají to dobře (málo bílkovin, moc sacharidů). A jejich databázi aktivit taky radši nepoužívat a její započítávání vypnout.

kristyn.g
13. bře 2017

@lenkas1982 jo? já se spoléhala na to že ty živiny jsou tam dobře, já mam problém sníst to jejich množství bílkoviny :-/
aktivitu automatickou mám vypnutou, zadávám si tam ručně

dokument
13. bře 2017

Mne tabulky vyhovují, žádné chutě nemivam. Pokud mám slušném oběd je vše v pohodě. Chuť na sladký nemám, protože i ty sacharidy naplňují. Právě ze když si nemám třeba jednu porci ovoce dopoledne, tak ta chuť později přijde. Takže za me, dat si ovoce, jako nebo kiwi třeba a tím předehru chuti na sladký. Obedvat pořádně a včas a nepujdu po tučným.

ababunk
23. bře 2017

Ahoj holky, já jsem z toho udržování váhy utahaná jako hrom, hladová, nespokojená. Udržuju, ale někdy se prostě neudržím a sežrala bych "mrtvému z ucha":o(
Už koketuju s myšlenkou, že to vzdám.
To bude jojo efekt, jaký svět neviděl.
:o(

dokument
23. bře 2017

@ababunk furt hlidas dle tabulek?
ja se drzim, zadny extra rozdil necitim, furt stejny, ale nehubnu, porad nemam baterii ve vaze 😅 akorat dnes jsem si nechtela dat maso a splacala jsem takovy veci... ani mi to ve vysledku nechutnalo. Nic horznyho, ale ani to sladky mi nechutna, dnes jsem mela takovej "nechutnej" den 😀

dokument
23. bře 2017

@ababunk ale je to divny, ze te honi porad chute, to ti neco asi chybi. Nejis malo? Ty ses takova sportovni...

ababunk
23. bře 2017

@dokument asi jo....když si zadám práci učitelky v mš, je to hodně spáleného, do toho cvičím 3 - 4 x týdně, ale aktivitu mám nastavenou na den lehce aktivní....já se prostě bojím....a plácám hovadiny, místo jídla.....

dokument
23. bře 2017

@ababunk tak si klidne pridej, muzes prece porad hlidat vyvazenost 🙂

gabinat
23. bře 2017

@ababunk A poradit se s někým, kdo tomu rozumí? Mně se zdá divné, že máš chutě, když udržuješ váhu. Mám za to, že když někdo jí dobře, tak je pak v pohodě. Asi ti něco chybí. A kdybys dala víc bílkovin? A zdravých sacharidů?
Mně se tedy moc nedaří, nejím úplně nejlépe. Ale nemám chutě, když si dávám dost bílkovin. Snažím se jíst víc luštěniny. Několik dnů jsem svačila čočkovou polévku a bylo mi tak dobře.
Červená čočka, opražená zelenina - mrkev, celer, petržel, česnek, sůl. Druhý den se to rozleželo a bylo to lepší a lepší. Asi vitamíny nic moc, ale sytící efekt úžasný. 🙂

dokument
24. bře 2017

@ababunk a co vlastne myslis tema chutema? na co mivas chut a kolik toho snis, kdyz mas takovy den? Toho "zavadneho" kolik snis.

Jako jestli mas trosku chut na neco sladkeho po obede a ukoji te treba kousek ovoce nebo i nejaka mala sladkost, tak to mi neprijde jako kdovijake hreseni.
No a pises sama, ze jsi hladova. Tak ja nevim...co udelam, kdyz mam hlad? Najim se, ne? Kdyz mam akorat nebo moc, tak nemam prece hlad. To pak ty chute, ale ne hlad.

ababunk
24. bře 2017

@dokument když jím to, co mám, tak se potom dostaví takový stav, kdy jsem rozjezená a jsem schopná sníst třeba celou čokoládu...ale ne vždy..je to tak jednou za týden, 14 dní.....
Pořád myslím na jídlo, kdy bude další.....
Navýším tabulky a uvidím......to je ještě možnost.....prostě to upravím tak, jak to má být....

dokument
24. bře 2017

@ababunk tak to neni hlad, kdyz chces cokoladku 🙂 Ja jsem na to jidlo myslela jak jsem byla jeste doma. Ted jak mam praci, tak uz kolikrat jidlo nestiham nebo na nej ani nemyslim. Az prijde doba, tak si neco dam, akorat trosku vic dbam na to, abych si vybrala treba kvalitni potraviny a ne croissant s mlikem. Neco vyzivnejsiho hledam, zdravejsiho.

dokument
24. bře 2017

@ababunk kdyby sis dala dva tri ctverecky, snad radku cokolady, jestli ji mas rada, ale celou, to uz se mi nezda jako v poradku. Po poradnem jidle celou cokoladu. Musis se poradne najist. A kdyby sis dala ovoce po obede? Nebo po nejakem tom hlavnim jidle? A az pak kousek cokolady?

martina468
24. bře 2017

Ahoj holky,stal vas sleduji 🙂 mam takovy dotazek,byla jsem se zvazit na bodystatu,a pani co me vazila mi pak rekla ze 6 tydnu nesmim uject z zadnyma naminkama apod.Proc je to prosim tal dulezite?bohuzel,jsem ten typ,kterej nema pevnou vuli :-/ zacla jsem trochu vic cvicit

gabinat
24. bře 2017

@martina468 ze nesmíš jíst sladkosti? A proč jen 6 týdnů? Potom můžeš?

martina468
24. bře 2017

@gabinat nesmim pry uject...nedat si nic nezdraveho.A za 6 tydnu pojedu na prevazeni,tak uvidim,co mi rekne.Jidelak od te pani nemam,protoze se dle ni stravuji celkem dobre,ale poslala mi na email,ze bych mela za den snist 68gtuku,134g bilkovin a 204 sacharidu.Neni to moc tech sacharidu?(treba sem tam mela 330g brambor,65g testovin a ryze :-0 )

dokument
24. bře 2017

holky, rozhovor

http://www.blesk.cz/clanek/celebrity-ceske-cele...

a jeste jsem sem chtela dat odkaz na 90 na CT na tema fastfoody
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/114123789...

Strana