Oblečení pro horskou svatbu bez dress code. Je toto oblečení vhodné?
Hezký den, prosím poraďte..Jdeme s mužem na svatbu a nemají vůbec žádný dresscode ani nijak zvláštní přání..
Budou mit obřad v horách,kde se jde cestou asi 2km nahoru do kopce lesem.
Nechtějí po nás slavnostní roby a ani žádné podpadky atp.
Myslíte že můžeme mit na takovou svatbu tohle? ...viz foto.
Budeme mit na cestu nahoru pevnější obuv a potom se prezujeme.
Muž bílé tenisky a ja bych měla plátěné bílé boty, něco jako baleriny.
K šatům přes ramena džínovou bundu. Hlásí chladnější počasí a budeme v horách. děkuji všem za názory a odpovědi..
@teplaka1 Asi bych se toho nebála. A klidně se zeptala skoro manželů, zda jsou s tím v pohodě. Za mě bych to klidně vzala, kor když nemají dresscode a je to v uvolněnějším stylu. Možná bych riflovou bundičku zvolila spíše k jiný barvě šatů. Ono i ty světlé kecky mi k těm černým šatům nepasují. Ale já bych se zeptala, zda by toto šlo.
My jsme dresscode neměli, ale měli jsme ji klasicky na matrice a pak posezení s rodinou, takže jsme pak byli odpoledne v tom, v čem nám bylo pohodlně. A to jsme měli nejteplejší den v roce 😁
Ja bych v tom nesla, ale co chodivam velice casto na svatby a slecny jsou tak v satech a teniskach, tak toto je luxus. Hlavne jsi host a ne rodina. Takze za me ano. Dneska jsou svatby spis volnejsi nez hodne formalni, hlavne na horach. A taky spouta hostu tam bude mit i deti, podle toho se taky oblekaji, co jsem tak videla.
Šaty jsou hezký, ale černou barvu bych určitě nevolila🤷♀️
@teplaka1 nevím no, podívala bych po jiných šatech. Černá mi na svatbu úplně nesedí a nepřijdou mi anai moc slavností. Džínová bunda je úplně mimo 🙈 nemáš sáčko nebo nějaký pěkný svetřík?
Já myslím, že tímto dresscode dodržíš. Klidně bych takto šla. Sice jsou na můj vkus dost tmavé, jí bych volila něco světlejšího, ale je to dle zadání a nijak mě to nepobuřuje. Akorát pokud to vedle na ramínku je oblečení pro partnera, tak k sobě moc neladíte.
@kokoska29 Je to o typu svatbu, na venkovní uvolněnou svatbu mi džínová bundy přijde lepší něž sako. Hezky rozbije slavnostní šaty. Jako do kostela bych ji nevzala, ale na zahradní slavnost se sudem piva jo. A džínovou bundu nosí i nevěsty.
Ještě dodám co mají v pozvánce
@teplaka1 naprosto v pohode. Vsadím boty, ze kdybys mela cerne tenisky (nebo i ty bile) s kotnikovyma ponozkama, mohla by sis je klidne i nechat. Lidi co si vysni takovy styl svatby a vytvori takovou pozvanku fakt nebudou cekat nic jineho.
Já myslím, že tímto dresscode dodržíš. Klidně bych takto šla. Sice jsou na můj vkus dost tmavé, jí bych volila něco světlejšího, ale je to dle zadání a nijak mě to nepobuřuje. Akorát pokud to vedle na ramínku je oblečení pro partnera, tak k sobě moc neladíte.
@kokoska29 Je to o typu svatbu, na venkovní uvolněnou svatbu mi džínová bundy přijde lepší něž sako. Hezky rozbije slavnostní šaty. Jako do kostela bych ji nevzala, ale na zahradní slavnost se sudem piva jo. A džínovou bundu nosí i nevěsty.
@alianan a co by k partnerovi sedělo vice? Bílá košile? Nebo jina ?
Mě ty šaty přijdou naprosto v pohodě ke stylu pozvánky. ... Zvlážila bych i nutnost přezouvání podle místa obřadu (jestli na obřad jdete někam do budovy, pak jsou ty boty fajn. Pokud bude obřad venku, pak bych zůstala v tom, v čem přijdete, pokud to nebudou pohory s vrstvou bahna.
(Kamarádi takhle měli obřad na zřícenině sklaního hradu... tam bych se v těch červených botkách bála o nohy.... tak jsem asi ovlivněná i tím)
Mě ty šaty přijdou naprosto v pohodě ke stylu pozvánky. ... Zvlážila bych i nutnost přezouvání podle místa obřadu (jestli na obřad jdete někam do budovy, pak jsou ty boty fajn. Pokud bude obřad venku, pak bych zůstala v tom, v čem přijdete, pokud to nebudou pohory s vrstvou bahna.
(Kamarádi takhle měli obřad na zřícenině sklaního hradu... tam bych se v těch červených botkách bála o nohy.... tak jsem asi ovlivněná i tím)
@cilkat no maji to na kopečku u kaplicky venku ,jde se lesem asi 2km.. chtela bych si k tomu vzít bílé tenisky plátěné a džínovou bundu.. na cestu nahoru ale něco co muzu zašpinit,pak bude cesta zase zpět dolů a jízda autem na místo kde bude hostina.Hostina bude uvnitř.
Já bych spíš přemýšlela jestli ti v tom nebude zima, abys pak celej obřad neklepala kosu, a boty bych neprezouvala ale bily bych úplně nevolila, nebo zjistit teren. Jednou jsem byla na svatbe, slovse po lesní cestě, ale byla blativa
za týden se mi vdává dcera, takže jsem byla zvědavá, mě to přijde takové smutné, klidně bych zvolila džínovou bundu ale šaty asi jiné
Ještě dodám co mají v pozvánce
@teplaka1 tak teda chytry casual do hor mi jako dany dresskode prijde. V dalsi vete to zas zmirnuji, ze to nechaji na vas. Ja bych na svatbu venku/v horach sla totiz klidne v dzinach nebo jinych do prirody a na chozeni vhodnych kalhotach, tricku, kosili a flizce. Nebo tedy pohodlne saty a turisticke boty. Rozhodne bych se neprezouvala. Ale teda vychazim ze svych zkusenosti, mym znamym by to nijak nevadilo, pokud by v pozvance bylo uvedeno, je to na vas. Tak to je proste na kazdem, jak se oblekne
Jestli bude svatba teď na podzim, tak si vem černé kalhoty a něco. Nevím v kterých horách to bude, ale v tomhle ti bude zima.
Nejsem si jista jestli jsou tyhle saty uplne vhodne (na svatbu moc tmave a jestli jsou vhodne do hor trochu zalezi na materialu - mne prijde, ze v tom zmrznes...minimalne teda na nohy to chce aspon teply puncochace). A dzinova bunda asi muze vypadat dobre, ale do hor bych si ji taky nebrala, staci aby bylo trochu vlhko a hrozne se nacuca a bude ti zima. Nemas treba kozenou bundu nebo decentnejsi softshellovy kabat?
@teplaka1 Naprosto super na ležérní styl svatby a před lety jsem se černé na kamarádce divila, ale je to prý dle etikety naprosto v pořádku. My byli kdysi na svatbě kamarádům, měli to na louce, měla jsem delší tuniku barevnou, prostě úplně jiný styl než kdyby byl obřad na úřadě nebo hradě či zámku.
Úplně v pohodě! Oba dva. Užij si to!
Byla jsem na svatbě na horách na podzim a doporučuji i zimnejsi variantu. Nám začátkem října sněžilo. Šli jsme tedy horším terénem cca 3km a pak na chatu na hřebenech, kde byla hostina. Měla jsem společenské kalhoty a bílou košili. Na cestu pak bundo kabát. Na nohách pohorky. Ale je fakt, že tolik z kalhot netrcely.

@teplaka1