Rozpočet na svatbu. Kolik stojí tak pro 50 lidí?

merytej
8. únor 2020

Ahoj, kolik stojí cca svadba s cca 50 lidmi. Jaký jste mněli rozpočet a do ake nejnizsi sumy se dá dostat? Děkuji

sudylichozrout
8. únor 2020

@merytej cca 100 lidi, cca 130 tisic. Myslim, ze pod 50 tisic se pri tolika hostech nevlezete. Obecne to je fakt zhruba ta tisicovka na hlavu.

leniczka23
8. únor 2020

Meli jsme jen 30 lidi a svatbu meli na pronajate chalupe, stalo nas to se vsim vsudy 40tis, ale saty jsem sehnala za 1500, jidlo jsme komplet nakupovali a pripravovali samy, vyzdoba my, prstynky za par korun.. jak bylo psano pod 50 ani nahodou.

widowblack
8. únor 2020

My měli cca 80 lidí a do svatby sme dsli cca 55tis . Se vším všudy - ale vše sme si dělali sami . Neměli sme oběd , jen odpoledno večerní raut . Prstýnky máme v hodnotě 2400,- ( chir ocel) , obřad i oslava byla na jednom místě , dekorace a podobné sem si vyráběla své pomocí , takže jen nakoupit matroš ( z ali) .... svatba se dá udělat za hodně peněz ale i za málo ;) musí človek vědět co chce 😉 přikládám 3 fotky jak hezky ( aspoň pro mě moc hezky) to může vypadat . Jen ten rok bylo sucho a tráva na hřišti byla nic moc 😏

jako_mala_holka
8. únor 2020

Nebudu tady psat nas rozpocet, ale urcite si spocitej tu tisicovku na hlavu minimalne - ohledne jidla a piti, plus saty, oblek, prstynky, pronajem mista obradu a hostiny, vyzdoba,...

jako_mala_holka
8. únor 2020

Tedy za predpokladu, ze si nebudete chystat jidlo sami, s tim zkusenost nemam

nina004
8. únor 2020

Mali sme 60 ľudí a vyšlo nás to 170tis. Ale u nás sa podávala prvá večera komplet pre všetkých a o 22h boli bufety. Sála bola objednaná na celý deň do 5 rána. Veľa spraví cena šiat ,obleku a prsteňov. To bolo u nás cca okolo 55tis. a určite sa dajú tieto veci zohnať aj lacnejšie. Plus sme platili asi 4 izby ubytovanie na noc.

martt
8. únor 2020

@merytej Hodně záleží jakou chcete hostinu apod. My 65 lidi +kapela cca 55000tis. Ale je pravda že jsme si hodně na hostinu udelali sami. Platili jsme akorát pití oběd a večerní raut.

priefi
8. únor 2020

@merytej záleží jak jste nároční, ale počítej 1000kc na hlavu 😉

lucifux
8. únor 2020

Co se týče hostiny a pitího tisícovka na hlavu + navíc šaty, prsteny a výzdoba. My to měli skromné v úzkém rodinném kruhu 8 dospělích a 4 děti všechno dohromady nás stálo asi 30000,-. A to jsme to mêli vsechno doma...

katkapavlik
8. únor 2020

@merytej ahoj mi měli cca 20 lidi jen blízcí přátelé, zahradní párty se vším všudy obřad oblečení jídlo pití dort cca 30tisic a bylo to až kam.

barunka1408
8. únor 2020

Měli jsme taky takový počet a na hlavu stalo jídlo a pití 1250,-. Plus saty, prstynky, výzdoba , dort sladké , kytky, Dj... a nevím co jeste komplet nás to vyšlo na 120tis. A to jsme jeli celkem úsporne mi přišlo.

martaskaaa
8. únor 2020

To je hrozne těžký říct, záleží na strašně moc věcech, nevím jak jste nároční a jaké máte predstavy. Protože svatba se dá udělat za 20tisic ale i za 150tisíc. např. napíšu pár věcí.
1. Obřad - záleží, kde ho chcete mít. Na úřadě si řeknou 1000Kč, my tenkrát na zámku platili třeba 6000Kc za obřad
2. Šaty - můžeš si koupit nějaké sama třeba za 2tis, v salonu si půjčíš třeba za 10-15tis i více... Oblek - v půjčovně za 2tis, komplet nový třeba 10tis
3. Prstýnky - obyčejné z chirurgie oceli za tisícovku, zlaté cca 12tis+
4. Fotograf, kameraman - za kvalitní také slušně vysoká částka, nebo se necháte vyblejsknout různě od hostů a pak to dáte dohromady, pokud vám to stačí
5. Hostina - restaurace/doma zahrada ... Také rozdílná částka (někdo dělat obřad třeba až po obědě 13-14h a pak nemají oběd a jede se rovnou na "hostinu" jako na švédské stoly..spíš už k večeři 😃 takže velký cenový rozdíl za restauraci, kde zaplatíte pronájem,obsluhu, menu, pití.. nebo si uděláte Garden párty, kde si nakoupíte sami co chcete třeba v akci...
6. Hudba - někdo platí drahou kapelu, někdo si pustí muziku z noťasu..
.,...a takhle bych mohla pokračovat 😌

astyna88
8. únor 2020

Vlastni maso na raut (darek od reznika), jidlo z cateringu (panenka s tremi omackami,stouchacky, polevka,obsluha po cely den), cukrovi a kolacky od babicek, pronajem kulturniho domu, vyzdoba vlastni, choco fontana pujcena darem, vino z vlastnich zdroju, pivo a nealko zalohove,nevypite se vracelo, saty z pujcovny, oblek pro chlapa taky, kytice pro maminky, kvetiny na sal,auta, pro nevestu korsaz, vyvazky jsem motala sama, pozvanky cca 50kc kus vc pozvanky ke stolu, uces a liceni u kadernice, svatebni dort hlavni byl z Raffaela, dva na rozkrajeni,poplatek uradu, vlastni Dj, prstynky z wolframu,fotograf..spoustu jsme si teda delali vlastniho, musis planovat hodne dopredu a mit na to lidi a cas. Nas bylo kolem 80 lidi, vc deti do 4 let. Stalo nas to kolem 70 tisic.

Mame.zname,kteri meli svatbu formou odp opekacky a grilovacky selete. Taky moznost a taky to nebylo spatne....

slayc
8. únor 2020

asi 40 lidi, na rodinne zahrade, obrad na radnici, bez obeda- dovezeny raut a sele, sudy piva,, saty usite na miru, zenich oblek mel, fotograf jen na obrad, zadne ubytovani ani rozvoz hostu = zhruba 110k u nas 🙂

tynka9
8. únor 2020

Záleží, co chceš a co máte rádi a jaké máte možnosti. Mě tu ty sumy docela překvapují, u nás se na svatbě vystřídalo 120 lidí a stála nás něco mezi 70-80t. Hodně jsme se kolem všeho nalítali, ale svatba byla krásná, všichni z rodiny si to pochvalovali a my si náš den neskutečně užili, i když to byly předtím nervy.

Oblečení - já měla šaty šité na míru (asi 7t, ale určitě se dají koupit mnohem lacinější), boty od vietnamců za 200, kadeřnice 1000, líčení vlastní (téměř se nelíčím normálně, takže jsem to nehodlala přehánět 😀); manžel oblek měl a nepoužívá ho tak často, takže nový kupovat nechtěl, měl nové akorát boty a košili. Prstýnky máme z bílého zlata, ale zase se dají najít zlatnictví, kde je mají za normální ceny, vešli jsme se pod 10t (případně se dá dodat vlastní zlato, pokud máš možnost)

Je pravda, že jsme hodně ušetřili za místo, příbuzní mají malý penzion s kempem a malou hospůdkou. Takže místo bylo symbolicky, "za materiál", alkohol byl počítaný po flaškách/sudech a bez vysokohorské přirážky, ne po panácích, to bysme se dostali jinam.
Záleží, jak jste zvyklí ní hostiny. My měli oběd v restauraci pro nejbližší rodinu (asi 25 lidí), a potom garden party - prase, švédské stoly, guláš, cukroví... nakupovali jsme v akcích, domluvili se po známostech..

Fotili nám kamarádi, někteří z nich jsou i profíci/moc šikovní amatéři. A fotky jsme dostali jako svatební dar. Celý den s námi byla i kapela - dopoledne nám hráli u kostela při gratulacích a veselí, a pak celé odpoledne až do 3 do rána, ale byli to zase kamarádi, sice jsme jim zaplatili k oboustranné spokojenosti, ale za cizí bychom asi dali víc.

kachna001
9. únor 2020

Hostina vyšla téměř přesně tisícovka na hlavu bez tvrdého alkoholu, svatba byla v takovém normálním hotelu, žádný luxus, tedy 60tis za 60 hostů, plus vlastní alkohol a všechno kolem - celkem 120tis, někde jsme šetřili (šaty, výzdoba...), jinde ne (prstýnky, koláče...), řekla bych taková prostě střízlivá svatba 👍 jen pro představu, jinak je to přesně jak píše martaska, ušetřit se dá na spoustě věcí a stejně tak se dá za ty stejné věci uvalit hromada peněz 🙈

12misulkq
9. únor 2020

My teď plánujeme svatbu 55 lidi obřad ve dvě takže na jídlo od 18 hodiny raut. Kupodivu haluzne vždy na něčem ušetříme nečekaně , svatební sladkej bar a dort mame jako dárek známí se tím živí. Hodně sme ušetřili za místo, na šatech sem měla slevu, na prstýnky taky 😀 oba dva fotografové jsou známí kdy po nás skoro nic nechtějí a dj nám bude platit moje segra. Jídlo taky za pusu dekoraci máme taky známou přes agenturu 😀 takže s téma dvěma výhodami jsme počítali kolem 100 tis ale myslím si žena 80-90 by jsme se dostat mohli 🙂 původně jsme na to chtěli rozpočet 150 tis 🙂 je to hrozné individuální

kometkak
9. únor 2020

50 lidí.. minimálně 50 000 jídlo a pak zbytek, podle náročnosti snoubenců..

šaty můžou být za 20 000 a nebo za 2000, prstýnky zlato za 30 000 nebo nerez za 1000, písničky může pouštět kámoš do repraku a dort upéct sousedka/ kapela třeba za 15t a dort za 6t totéž video a foto může udělat nějaký šmudla z rodiny, nebo profi klidně za 20t... Ale myslím průmerně pro 50 lidí 80-200t. My měli před 10 lety pro 30 lidí a vyšlo nás vše za 100t. A to jsme nepujčovali žádnou limuzínu, výzdobu si dělali sami atd.

Nedávno jsem byla na svatbě, kde chtěli ušetřit a byla to dost hrůza. Ženich měl sako z maturaku, v restauraci kapalo ze stropu a zachody byly zavrene a muselo se do patra do pokoje. 👎 Měli 120 lidí a stálo to něco přes 100t. ale myslím, že se všichni cítili dost trapně, jak se snažili přehlížet nedostatky. Lepši by byla půlka lidí a stejný rozpočet.

Šetřit se nevyplatí, každý přece finančně přispěje a vlastně se to celé zaplatí. Na 50 lidí tipují 100-150t že se určitě vybere, tak na co škudlit.

eviicka
9. únor 2020

Oběd 17 lidí, zahradní párty cca 45 lidí. 50 000 se vším všudy, bylo to ale mimo hlavní sezónu a na spoustě věcí jsme ušetřili.

tingle
9. únor 2020

My měli 50 hostů a vešli jsme se do 150 tisíc. A byla to pěkná svatba se vším všudy, nic nechybělo 🙂 Hodně záleží, jaké budete mít nároky, jak luxusní šaty, drahé menu, hudbu, kameramana, fotografa, prstýnky...V pohodě se můžete dostat i na 200 tisíc. Ale taky pod 100 tisíc, v případě nízkých nároků 🙂

konidana
9. únor 2020

Nas svadba vysla tak na 500kc/os. Pred 14lety. Venku na tábořiště zamluvena jídelna s kuchyní, pití od majitele z výčepu , jídlo vařil manzel s kamarady v ty kuchyni. Oběd pro rodinu cca 30 lidi, a venku guláš v polni kuchyni tak pro dalších 100 lidi . Ubytovani skoro nebo úplně zadarmo na pozemku tábořiště a pár chatek pro rodinu. Bylo to moc povedené.

katule1990
9. únor 2020

Měli jsme 40 hostů a vyšlo nás to asi na 80 tis. a to jsme na dost věcech ušetřili - např. jsem nemusela platit líčení a česání (známost), šperky jsem měla půjčené od kamarádky, oznámení jsme si vytvořili sami, výzdobu taky (náklady jen na nákup materiálu), pití jsme měli vlastní (nakoupeno různě v akcích), koláčky upekla mamka, oblek manžel už měl. Nechápu, jak se může uvádět, že svatba stojí průměrně 20-50 tis. Kč. Příklady nákladů: půjčení šatů 5 tis. Kč, prstýnky 6 tis., poplatek za oddání mimo úřad + pronájem místa hostiny 6,5 tis., květiny 6 tis., fotograf 8 tis., DJ 2 tis., jídlo (oběd pro 20 lidí + raut pro 40 lidí) 27 tis., pití 5 tis., svatební dort 3 tis. Pokud bychom měli ještě např. kapelu, kameramana, platili rozvoz nebo ubytování hostů, příp. oblek pro manžela, tak by se to vyšplahalo ještě o mnoho (desítek) tisíc výš. A to ty naše částky jsou rozhodně spíš nižší, jsem z malého města a leccos bylo ze známosti ne tak drahé. A i tak to naskákalo. Pravdou je, že pak se část (někomu i větší část) vrátí na finančních darech.

ondruchovat
9. únor 2020

My měli svatbu pro 10lidi - 70.000 .. jaké si to uděláte takové to budete mít .. jde to umí levně

goovana
9. únor 2020

My měli 52 lidi a stalo nás to 120 000,-
Každý má svatbu takovou jakou chce mít...( nebo na co jsou finance)

tynka9
9. únor 2020

@kometkak nechci se hádat, ale netroufala bych si tipovat, kolik se vybere ... záleží na zvyklostech, rodinných poměrech, jestli jsou zvaní pracující, kamarádi/studenti, mladé rodiny s hypotékou a dětmi .. klidně mohou od 50 lidí, což může být třeba 10 rodin, vybrat od každé po 2000 a budou mít 20t.
S takovou sumou, kterou jsi psala, bych radši nepocitala. Případně kdyby byla, tak bych byla neskutečně překvapená, ale určitě bych s tím nekalkulovala předem. Stejne většinu budou platit zálohy dopředu a musí na to mít. A pokud slečna řeší, jak to udělat lacineji, tak asi nechce mít všechno úplně hogofogo. Zase vydat se z úspor nebo si třeba i půjčit na svatbu (taky jsem to v okolí slyšela), mi přijde dost mimo. A počítat s tím, že se mi to vrátí, protože dost vyberu... a co když ne? Co potom? Dá se udělat i krásná svatba, která nestojí majland.
A ještě maličký dovětek, ale to je jen můj osobní názor, nikomu nevnucuju... me je na svatbách nepříjemné to vybíráni peněz při každé příležitosti a za každou cenu - nevěstě do střevíčku a ženichovi do klobouku a tombola a tamto a ono. S mužem si řekneme, kolik chceme dát a dáme to do obálky, ale pak toto vybíráni už fakt rádi nemáme a je nám to nepříjemné.

konidana
10. únor 2020

@ondruchovat nas vyšla na stejno svatba, kde bylo přes 100 lidí 😅 ( a v darech jsme skoro stejnou sumu dostali zpátky) . Prostě každý si to zařídí podle sebe 😉

kometkak
10. únor 2020

@tynka9 Vybírání peněz pro novomanžele navíc je mi taky nepříjemné, protože každý dá do obálky, co chtěl. Ale v dnešní době i student přispěje 1000-2000.. alespoň na svoji útratu. A pak nějaký bohatější strýček dá třeba 10t. Tak proto jsem psala 50lidí 100t+. Jít na svatbu a do obálky dát 200Kč by mě hanba fackovala.. Když jsme pozvaní jen na obřad známým (ne rodině), tak dáváme za rodinu 1000. Jasný, že člověk nemůže počítat, že se mu vrátí vše, ale většinou přibližně ano. Někdy i hodně ještě zbyde. Podle štědrosti v rodině..

dendasubaristka
10. únor 2020

My měli kolem těch 50ti lidí a vyšlo nás to kolem 100 000. A počítám do toho úplně vše, přes šaty, kadeřníka, hostinu, fotografa atd atd atd opravdu úplně vše. Ale skoro vše se nám vrátilo s darů.

tynka9
10. únor 2020

@kometkak nám třeba většina kamarádů finančně nepřispěla nic, ale třeba pomohli s přípravami. Od rodičů jsme dostali po 10t a od ostatních myslím dohromady neco málo přes 10t, takže dohromady kolem 30t? A to to byla svatba pro 120 lidi, ale náš cíl byl užít si to, což se podařilo a mít tam lidi, kteří jsou nám blízcí a to taky vyšlo. I kdybysme nedostali ani korunu, tak nám to nevadí, užili jsme si to neskutečně a vzpomínáme na to rádi, a to už je to víc než 6let zpátky.
Nehádám se, jen je to příklad, že počítat s tím, že se vše vrátí vždy nemůžeš, a záleží, koho máš kolem sebe../

eviicka
10. únor 2020

@tynka9 ono záleží, co je to za svatbu, my měli pro kamarády a známé grilovačku na zahradě, takže jsme fakt nečekali žádné tisíce. Udělali jsme Wish list, kde většina položek byla za pár stovek (ale sem něco i do stovky a něco za tisícovku).
I já když půjdu na svatbu, tak budu brát jinak když zve rodina na svatbu na "zámku", či jsem svědek a jinak prase někde na zahradě.