Svatební oběd. Kolik stojí přibližně pro cca 30 lidí?

michaels
11. črc 2020

Ahoj, s přítelem jsme se rozhodli, ze se vezmeme. Svatbu mame koncem srpna a rozhodli jsme se, ze tam budeme mit jen svědky. A chceme uspořádat pro nejbližší svatební oběd. Bylo by tam cca 30 lidí. Zajimalo by me kolik takový obed přibližně stojí. Děkuji za odpovědi

martina_cz
11. črc 2020

@michaels záleží jak drahou restauraci zvolíte, my to měli v malé restauraci (oběd, alkohol, nealko, sladké jsme měli své) od cca 11:30-16:30 a platili jsme okolo 7 tisíc.

michaels
autor
11. črc 2020

@martina_cz take chceme malou restauraci. Nic extra drahého.

martina_cz
11. črc 2020

@michaels tak si myslím okolo téhle částky, záleží na jak dlouho to budete mít a jak moc se bude pít alko.

klokanka31
11. črc 2020

@michaels Počítej tak cca 500 na osobu...

vineta
11. črc 2020

@michaels Restaurace mají většinou menu včetně cen na webu, tak si s pomocí kalkulačky můžeš poměrně přesnou představu udělat- a tím pádem promyslet, co všechno budete chtít hostům platit (zejména z nápojů).

levandule_k
11. črc 2020

@michaels Můžeš napsat do konkrétní restaurace, jestli by ti udělala cenovou nabídku. 30 lidí je docela dost, takže se dá domluvit, že ti restaurace nebude účtovat alkohol po panácích, ale po celých lahvích.

pabka
11. črc 2020

Záleží na restauraci a místě, děláme každoročně oslavu pro 25 lidi a do 7 000,- jsme se tedy ještě nikdy nevesli...
Tak pokud jste kolem Prahy, uvítám tip? @martina_cz

nat
11. črc 2020

@michaels
@michaels my jsme měly 20 hostů +4 děti a oběd nás vyšel na cca15 tis.Jeate jsme tam asi 3 h seděly takže i s odpoledním posezením

martina_cz
11. črc 2020

@pabka to bohužel nejsme, jsme z pardubického kraje.

marti89
11. črc 2020

Cenu ovlivní vybraná lokalita, samotná restaurace i vlastní požadavky (menu, výzdoba, alkoholické nápoje, někde chtějí pronájem).

My svatbu řešili na 2 úrovních - obřad a oběd pro rodinu, svědky s partnery a fotograf v restauraci - 28 osob (donesli jsme si vytištěný zasedací pořádek, květinovou výzdobu na stoly a dort, pronájem se neplatil, akorát jednorázové ubrusy ladící s výzdobou). Menu bylo: přípitek, předkrm plněné šunkové rolky, polívka s knedlíčkama, hlavní chod 2 druhy masa s omáčkou, americkýma bramborama a zeleninovou přílohou, potom se podával dort a na stůl přinesli svatební koláčky a chlebíčky. Kdo si co dal k pití, jsme neřešili - polovina byla řidičů a přijeli jen na oslavu, nepřespávali. Byla možnost si přinést i vlastní víno, majitel je velice vstřícný, ale dala jsem to za úkol jemu, aby nám objednal to, co jsme chtěli pít. Tvrdý a víno účtoval po flaškách, pivo a ostatní klasicky. Celkem jsem platila 13 tisíc, dort 2 tisíce, výslužky 20 ks 3 tisíce (střední svatební koláč a na něm 12 minizákusků).

Druhý den jsme měli na zahradě grilovačku pro kamarádky, část rodiny a sousedy. Na to jsme si vše nakoupili a připravili sami, vystřídalo se tu cca 45 až 50 lidí a vyšlo to na 9 tisíc (pivo v pet, víno, tvrdý, 5litrový soudek medoviny, naložení mas - kuřecí, vepřový, hovězí, zeleninové saláty, domácí chlebíčky, jednohubky a buchty, koupené koláče). Jedinou věc bych změnila - měli jsme si zaplatit někoho na obsluhu, obskočit gril není problém. Ale jak si lidi sednou a rozkecají, musí se obíhat a nosit jim vše pod nos, jinak si pro to ke grilu nebo místu s jídlem sami nepřijdou. Švagr griloval a já a mužem lítali okolo všech, nalévali jim pití a nosili jídlo, takže jsme se pořádně ani nezastavili, abychom si s hosty popovídali.

marti89
11. črc 2020

A jinak bych ještě zvážila, zda na obřadu skutečně nechcete krom svědků aspoň nejbližší rodinu - rodiče, sourozence a prarodiče. Pro ně je to životní neopakovatelná událost a moc je pak mrzí, že u toho nemohou býť, leckdy pak i něvěstu, že nemá památeční fotku s rodiči. (Tím se samozřejmě nechci šťourat ve vašich vztazích, jen jsem byla kamarádce na svatbě a na poslední chvíli si to rozmyslela a rodinu dostala do nepříjemné situace, neměli připravené ani vhodné oblečení, natož domluvené odvozy na místo obřadu.)

adel2507
11. črc 2020

Měli jsme malou svatbu do 30 lidí a pak jsme je taky brali jen na oběd a tuším, že jsme platili kolem 20 000. Ale bylo to v dražší restauraci a měli jsme předkrm, polévku, hlavní chod i dezert.

ruzenka95
13. črc 2020

@adel2507 adel a muzu se zeptat jak jste to organizovali? Meli jste nekde obrad, po kterem jste se presunuli do restaurace, tam jste nekde meli rezerve stoly, meli jste vyzdobu, obed vsichni stejny? Taky bych rada malou svatbu, cca 20lidi bez velke organizace a co nejdriv za sebou 😀 dekuju

gracinka7
13. črc 2020

Většinou to průměrné vychází kolem 1000 na osobu.
Ale něco by mě zajímalo. Proč chcete mít obřad jen se svědky? A oběd pro všechny?
Setkala jsem se akorát s tím, že snoubenci dělali svatbu jen se svědky, aby nemuseli dělat hostinu a tak ušetřili. Vy ale hostinu v plánu máte, tak mi uniká význam toho osekaného obřadu.

adel2507
13. črc 2020

@ruzenka95 Já jsem nikdy nechtěla velkou svatbu (celkově nemám ráda velké akce 🙂 ), ale zase jsme s manželem vždycky měli rádi dobré jídlo, takže i když to byla malá svatba, snažili jsme se vybrat opravdu dobrou restauraci. Na svatby jsou tam opravdu dobří, takže o to to bylo jednodušší.🙂
S manželem jsme se tam byli pár měsíců předem, zamluvili jsme si termín, majitelka nám ukázala salónek i jídelní lístek a na všem jsme se domluvili.🙂 Pak jsem tam byla den před svatbou donést jmenovky a koláčky. Výzdobu jsem neřešila, oni měli ty stoly i tak moc hezky nachystané.
Jinak obřad jsme měli na radnici a pak jsme normálně autama přejeli na oběd. Dobře jsme se najedli, pár hodin poseděli, v klidu si povykládali a bylo to.🙂
Byla to svatba podle mých představ, žádné stresy a mic ráda na ni vzpomínám.😊