Magnosolv - hořčík v 3.trimestru?

michelleponky
7. lis 2018

Máte někdo zkušenosti? Dočetla jsem se, že někomu to pomáhá, někomu to přijde zbytečný a někdo tvrdí, že to spíše škodí takhle na konci těhotenství. Máte nějaké zkušenosti nebo rady od doktora? Nevím, jestli ho tedy pít nebo raději ne. Děkuju!!

maximaty
7. lis 2018

@michelleponky mám dva denně ... jednak jako prevenci zácpy a protože pořád a znova ležím ve špitále na tokolýze, tak i jako podporu k tomu. Někdo bere kvůli křečím. Každopádně prý max do 36.tt kvůli riziku hypotonickeho miminka...

michelleponky
autor
7. lis 2018

@maximaty Já ho právě dostala někdy ve 2. trimestru na tvrdnutí břicha, ale nevim, jestli můžu i teď ve 35.tt. :/

neomenia
7. lis 2018

@michelleponky ve 36 ho vysad a bude to ok.

maximaty
7. lis 2018

@michelleponky jak psala
@neomenia, ve 36tt vysadit. Tak mě instruoval lékař 🙂. Pokud by te mely chytat křeče někam, tak máš spíš nedostatek a klidně si magnezko dej. Jen se ke konci vyvarovat těch koňských dávek pravidelných

priefi
7. lis 2018

@michelleponky ja ho mam kvuli tvrdnuti briska a neprijemnym pocitum v podbrisku. Tentokrat uz jsem ho ale mela pit driv, od zacatku tehu, kvuli prevenci. U syna jsem ve 28tt mela stahy, ktere zkratily cipek, magnosolv v kombinaci s odpocinkovym rezimem mi pomohl, sice brisko tvrdlo porad casto a silne, ale rodila jsem az 40+3, za coz jsem byla nesmirne rada. Ptala.jsem se pro jistotu i ted dr., do kdy ho muzu brat a rikala mi, ze do 36tt. Ovsem je to hlavne na zaklade konzultace s lekarem, nekdo bere i dele.

lucka662006
7. lis 2018

Brala jsem horčík do 36tt, kvůli nepříjemným pocitům v podbříšku. Malá se mi nikdy neotočila hlavičkou dolů, nakonec šla císařským řezem. Dnes si myslím, že se neotočila kvůli tomu Mg.

michelleponky
autor
7. lis 2018

@lucka662006 Moje malá také není otočená a už se ani neotočí, mám i málo plodové vody. Ještě čekáme, jestli něco nabere, protože neroste, ale chtějí mi nasadit kortikoidy. Tak raději si ten mg. nedám a optám se v pátek na kontrole. Děkuju moc !

terisek2222
10. lis 2018

Ja ho taky dostalal, když mi tvrdlo břicho kolem toho 30tt a ve 36 tydnu mi rekla doktorka at ho neberu, že se pak brat nema, jelikož se telo a tak musi pripravit na porod , deloha a tak a i na samotnem kurzu porodni asistentka rikala, že brat do 36tt pak uz ne

michelleponky
autor
10. lis 2018

Tak jsem se ptala v nemocnici na kontrole a doktorka mi zase řekla, že ho můžu brát.. Ale ona je paní doktorka takový mladý střívko a když po ní člověk něco chce, tak odpověď vždycky nějak obejde a věci, které by jí měli připadat důležité jsou pro ní prkotina. Takže neberu vážně.