Miminko nesnáší potopenou hlavičku. Je vhodné plavání?

dorje
23. zář 2015

Hezky den, setkaly jste se prosim s tim, ze by miminko, ktere pri koupani nema rado hlavicku a hlavne ouska ve vode, melo rado plavani? Kamaradky me nahlodavaji, ze se treba dcerce (7m) plavani zalibi natolik, ze ji to prestane vadit, ale ja ji nechci trapit a privodit trauma z vody, jsem moc rada, ze jsem odhalila, proc pri kazdem koupani tak plakala, kdyz ji jen umyju hlavicku zinkou, je spokojena. Dekuji za odpovedi

kachnanek
24. zář 2015

Já bych se toho nebála a šla to plavání vyzkoušet, v bazéně je to přece úplně něco jiného než ve vaně. Nicméně si myslím, že více dětem vadí ve vaně potopená hlavička a to hlavně z toho důvodu, že ji musí mít v podstatě zakloněnou což je pro ně asi nepříjemné. Syn měl taky pokaždé hysterický záchvat když sem ho ve vaně chtěla položit na záda a to sem mu hlavičku držela. Plavání ale miluje, chodíme už od 6. měsíce a jsme oba nadšení. Nevadí mu ani potápění, právě naopak kolikrát se potápí dobrovolně.

Šla bych to vyzkoušet. Uvidíš, jak se bude ve vodě chovat a podle toho se pak zařídíš, budete chodit dál nebo toho necháte, pokud to vede někdo zkušený tak vám i řekne, jestli pokračovat nebo toho radši nechat.