Rektální rourka/trubka - proč až jako poslední možnost?

vesanus
9. únor 2016

Zdravím!

Netuší někdo proč se všude uvádí použití rektální rourky při prdíkách až jako poslední možnost? Zajímal by mne důvod, netušíte? Můj selský rozum mi napovídá, že o nic nejde, ne? Namažu koneček, vsunu centimetr do prdelky a vzduch trubkou odejde, ne? Nepřijde mi to jako nějak invazivní zásah... Uniká mi něco?

terry1512
9. únor 2016

Někdo tvrdí že si na to dítě zvykne že mu pomáháš a pak už to nepůjde samo vůbec.No nevím jak u jiných dětí,ale my jsme rourkovaly celkem pravidelně asi 12 měsíce a rozhodně nemá problém s prděním nebo kaděním samostatně.

jaresska
10. únor 2016

Děti se pak nesnažej tlačit, tím pádem pak moc nezapojují břišní svaly a pak může bejt prolém i se zácpou....tak ono je hrozný vidět dítě trpět, ale pak to fakt svádí kekaždodenímu používání a těžko se to pak vrací zpátky....nám na koliku pomohl espumisan dávaly jsme před krmenim a byl klid, nahřátej ručník a masírování

dana3262
10. únor 2016

@vesanus taky jsem u druhého dost rourkovala a pak to samo přešlo..

elekthra
10. únor 2016

ono je to vždycky dítě od dítěte... známá z baráku rourkovala furt, pořád to všem doporučovala a teď se její dvouletá holčička sama nedokáže ani vykadit 😖 je to na zvážení...

bartovka83
10. únor 2016

Ja ji u dcery používala vzdy v pripade krize a vše v pohodě. Myslím, že pokud se používá s rozumem, tak se není čeho bát. Hodně nám pomáhalo nahřívání bříška, koupila jsem si v drogerce ten sáček s peckami a dávala kapičky. Pokud to nezabralo, tak než ji nechat trpět sahla jsem po rource. Žádné následky nemá, dnes ji jde prdeni o sto šest.

vesanus
autor
10. únor 2016

Dobrá, tak už aspon vím... Děkuju za reference ;)