icon

V kolika týdnech může miminko do chlorovaného bazénu?

veroon1
23. čer 2014

bazen

madulinka
23. čer 2014

myslím, že mimča můžou do veřejného bazénu od roka...pak jsou speciální plavání pro kojence, a tam se myslím sleduje voda tak, aby to mrňatům vyhovovalo (množství chlóru, teplota)..

gosa22
23. čer 2014

Do verejneho,klasickeho bazenu az od roku,je na to nejaka i vyhlaska ci co..radsi bych to driv neriskovala,pokud to nebude specialni kurz

tifanyt
23. čer 2014

Ano dle vyhlášky/zákona mohou děti do veřejného bazénu až od roku.
Musím říct, že my jsme byli o něco dříve-obzvláště na plovárnách-dětem jsem dala koupací plenku, ale třeba na koupališti jsem je ošplouchla už jako půlroční.
Jinak můžete do kurzu plavání - ty jsou o půl roka v bazénech. Bazény jsou buď speciální pro kurzy, např. se slanou vodou.
A od narození se tuším chodí do vaniček.

Každopádně myslím, jestli se ptáte teď kvůli nadcházejícímu létu, tak pokud se u vstupu do bazénu zeptáte, tak vám zakážou se s dítětem koupat. Ale vstup nám nezakázali-jen, prostě dítě nekoupat. A u malého miminka bych to určitě nedoporučila.
Ale u dítěte nad 6 měsíců už bych to tak vážně nebrala. Zvlášť pokud se chodí na nějaký kurz a dítě je na vodu zvyklé a pokud víte, že nemá přecitlivělou kůži. Tak si myslím, že malé smočení neuškodí.
A pak je ještě otázka domácích bazénu. Tam bych se držela asi podobného pravidla. Malým miminkům raději napustit dětský bazének bez chloru a denně vodu vyměnit. Ale u dětí nad půl roku bych se do domácího bazénu-pokud není přechlorovaný nebála.
A samozřejmě také záleží kam! Třeba v Třeboni mají i veřejný lázeňský bazén se slanou vodou. U vstupu nám řekli, že děti do vody nesmí (mladší dceři bylo 8 měsíců) Nakonec jsem jí v brouzdálku vycachtala a nikdo z plavčíků nám nic neřekl. Ale jsou bazény, které jsou opravdu hodně přechlorované a nemají ani oddělené koupání pro děti, což prostě není ideální.

Takže UFF 🙂

anina32
24. čer 2014

No pokud jsem dobře pochopila, tak máš šesti týdenní miminko a s tím do bazénu opravdu ne-e.

okkk
14. čer 2017

Před pár lety jsme koupili bazén bestway oranžový s nafukovacím límcem s 3D obrázky, od té doby s dětmi moc na veřejná koupaliště nechodíme. Už si nepamatuji ale kde byl zakoupen, mají ho i tady https://hrackyzadobrekacky.cz/hracky-na-zahradu...