Sladké snídaně pro inspiraci. Máte tip?
Dejte mi holky tipy co snídate, mám ráda sladké snídaně a točím pořád jen dvě snídaně, chtěla bych změnu ale nevím vůbec co, díky
Proc zrovna sladka snídaně, to neni uplne zdravé. Chleba s máslem,vajíčko,rajče je lepší 😃
@izz76 Na druhou stranu, když už sladké, tak raději ráno než odpoledne/večer, ne?
Proc zrovna sladka snídaně, to neni uplne zdravé. Chleba s máslem,vajíčko,rajče je lepší 😃
@anonym_autor pro mě je standard jogurt-vločky-ovoce-semínka a event. Protein. Alternuji s mug cake (ale jsem lemra na vymýšlení receptů, tak kupuju předpřipravený mugcake od vilgainu), s ovesnýma kašema (to mám jako hochnóbl snídani a rozšoupnu se i ořechovým máslem), event. Občas něco upeču, ale to není úplně má parketa.
@izz76 Co přesně je nezdravé na sladké snídani? Snídaně je buď vyvážená nebo nevyvážená, o tom ale nerozhoduje, jestli je sladká nebo slaná. Moje sladké snídaně mají naprosto optimální poměr nutrientů a třeba můj žaludek po ránu slanou snídani opravdu nesnese.
@anonym_autor pro mě je standard jogurt-vločky-ovoce-semínka a event. Protein. Alternuji s mug cake (ale jsem lemra na vymýšlení receptů, tak kupuju předpřipravený mugcake od vilgainu), s ovesnýma kašema (to mám jako hochnóbl snídani a rozšoupnu se i ořechovým máslem), event. Občas něco upeču, ale to není úplně má parketa.
@izz76 Co přesně je nezdravé na sladké snídani? Snídaně je buď vyvážená nebo nevyvážená, o tom ale nerozhoduje, jestli je sladká nebo slaná. Moje sladké snídaně mají naprosto optimální poměr nutrientů a třeba můj žaludek po ránu slanou snídani opravdu nesnese.
@drep přesně 🙂 sladká snídaně odsouzená aniž by člověk věděl, co to je..
já snídám řecký jogurt s ovocem, granolou a čekankovým sirupem, jako sváču pak mám protein smíchaný s kreatinem a collagenem, protože mi vyhovuje to vypít, dopolední sváču prostě neujím .. když mi jogurt leze krkem dělám pomazánky pro celý kancl, kolegyně dovalí žitný chléb a super nám to funguje.. vajíčková, rybičková, avokádová, moje top je hradecká - tvarohová a k tomu kousek zeleniny.. snažím se, aby snídaně měla alespoň 20g bílkovin
@anonym_autor
Chia, tvaroh, ovoce (borůvky, banán, broskve), ořechy, když máš ráda sladké, tak trochu medu. Zasytí tě to na celé dopoledne.
@izz76 jasně, sladká kobliha k snídani nebo croissant není zdravá snídaně. Ale co je nezdravého na dobře poskládané sladké snídani?
@anonym_autor sladké snídaně mi nevyhovují, tak snídám slané a sladké si dám odpoledne - momentálně mi vyhovují ovesné vločky + bílkovina (řecký jogurt, tvaroh, skyr, kefírové mléko...., podle toho, co mám, klidně od každého něco) + ovoce (borůvky, jahody...) + čekankový sirup nebo ořechové máslo atd.
Já ráno nic výrazného ani slaného nesnesu, ani zeleninu. Snídám pečivo s jogurtem, mussli, ovoce, domácí buchtu, jogurtové mléko nebo kefír, pečivo s neochuceným žervé..
Mam rada vlocky nacucat pres noc jogurtem/nebo trochou mleka a tvaroh s ovocem a rano pak uz jen poprasit skorici nebo strouhanou horkou cokoladou, nebo se da vyrobit sladka pomazanka na chleba z tvarohu a bananu (ovoce si dosad jake mas rada)
@drep To máš pravdu, já to brala podle sebe. Tyhle jídla nemam ráda,nejím jogurty,tvarohy,kaše atd. Takze jsem si pod sladkou snídani představila koblih. Radeji si dam žitný, nebo proteinový rohlík s krůtí šunkou.,nebo nic 😃
@drep To máš pravdu, já to brala podle sebe. Tyhle jídla nemam ráda,nejím jogurty,tvarohy,kaše atd. Takze jsem si pod sladkou snídani představila koblih. Radeji si dam žitný, nebo proteinový rohlík s krůtí šunkou.,nebo nic 😃
@izz76 jím teda jen sladké snídaně. Vajíčka ani chleba ráno do sebe nedostanu ani náhodou a někdy mám fakt chuť na ten sladkej koblih. Jak je normálně nejím tak jednou za čas mě bodne.
2 tousty , žervé a nakrájené avokádo. Už 3 roky v kuse pokaždé když jsem doma 😄To se mi nejspíš nikdy neomrzí, už večer při usínání se těším na ráno 🤭