Dětský fotoaparát k Vánocům. Jaké jsou vaše tipy?
Ahoj holky, syn (5) si k Vánocům přeje foťák. Viděl u nějaké holčičky v létě na výletě a byl z toho nadšený a nemluví o ničem jiném. Těší se, že bude na výletech také fotit a pak si to lepit do alba. Dívala jsem se, že možností je hodně ale ty popisy jsou neúplné, tak bych ráda koupila nějaký, se kterým má někdo dobré zkušenosti. Požadavky: aby se fotka dala vytisknout (ideálně aby se i uložila a dala pak přetáhnout do pc), náhradní papíry pro tisk aby nestály majlant (co jsem tak koukala, tak rozměr papíru se moc neuvádí), odolnost - kdyby mu náhodou spadnul aby hned nebyl na kusy, možnost připojení popruhu pro zavěšení na krk a aby součástí foťáku nebyly hry. Tak jestli máte nějaké osvědčené tipy, jsem jedno ucho🙂
Koupili jsme podobný jako je tady https://www.odkarla.cz/detsky-fotoaparat-hiievp... asi za 300,-. Umí to ovládat i tříletý. Tiskne se na termopapír a zároven i přímo do foťáku, takže to jde převést do PC. Samozřejmě termopapír může časem blednout, ale na to vyblbnutí to zcela stačí. Děti stisknou tlačítko a fotka jim hned vyjede na papírku. Náhradní ruličky jsme ted kupovali v Actionu 3 za 79 Kč. Jednu ruličku mají tak na měsíc.
IMHO investice do normálního foťáku nemá v tomhle věku smysl. Klasický foťák je pořád drahý a hodně křehký. A už vidím, jak dítě trpělivě čeká až bude mít dospělák čas, projít fotky a zajít do drogerky a tam to za 5 Kč/ks tisknout (nic ve zlém).
Je ještě malý, nevíš, jak dlouho u toho vydrží, zda ho to za chvíli nepřestane bavit. Koupila bych něco podobného, ruličky jsou za pár korun:
https://www.temu.com/cz/okamžitá-tisková-kamera...

@shirilka Konkrétní tip nemam, ale pokud to ma byt použitelné, tak bych nekupovala ani dětský ani s okamžitým tiskem, ale normální. A vytisknout to muzete v kterekoliv řetězcové drogerii.
A z tech odolnych mam rollei, odolnost proti padu z asi metru a pul, vodotesny do par metrů, uz x let ho pouzivam na foceni ve vodě a pri snorchlovani. Ale ten konkrétní už se neprodává a po novem modelu jsem zatim nekoukala. A stal asi 2 a pul.