Šestá nemoc, je normálním doprovodným jevem únava?

irena1111
19. zář 2015

Holka, které máte zkušenost. Je u šesté nemoci normálním doprovodným jevem únava? A jak dlouho může trvat? Syn měl od neděle do úterý horečky a ve středu se osypal. Teď už má vyrážku téměř pryč ale je pořád ospalej, vydrží s tak hodinu hrát a jde zase chrnět. Už to takhle má asi třetí den. U dcery jsem únavu u šesté nemoci neřešila nebo teda nepamatuju si to. Díky za názory

nessik
19. zář 2015

@irena1111 Dcera (teď už školačka), byla unavená, spavá a strašně protivná ještě týden po prodělání 6. nemoci, moc dobře si to pamatuju, měla jsem strach a od sousedů dcera taky tak, takže bych ještě vyčkala, myslím, že je to normální. Druhá dcera byla ihned po prodělání fit, ale ona obecně choroby snáší lépe.

jliana
13. říj 2015

Ahoj, nase mala ji ted chytla taky, nevim, tedy ani poradne kdy, protoze sem ani nezarezistrovala vysoke jorecky, az vcera mela zvysenou, ale osypana je tak od nedele. Spava je hodne, jde spat v 5 a vstava rano v 8, ale je fakt, ze pulku noci proknoura, a protivna je silene. Akorat me zarazi, ze se mi osypala i na nozickach, nejsou to ani nejak vystouple pupinky, spis takove flicky a zacinaji i trosicku na rucickach. Mela to mala taky tak?

irena1111
autor
13. říj 2015

@jliana tak nevím ale to co popisuješ mi moc jako šestka nepřijde. U té je typická horečka a po několika dnech ústup horečky nebo teploty a pak teprve osypání které během pár dnů samo zmizí. Navíc většinou začíná od hlavy a postupuje směrem dolů.
Malej to tak měl a pak skoro týden pořád pospával

partyzanka91
13. říj 2015

Míša si jí taky prodělala, divila jsme se proč má furt teploty když není nachlazená, neroste zub, není po očku apod... prostě že je má bez důvodu. Pak mě holky tady řekli že to může být 6.tá nemoc a fakt se pak asi po 4 dnech osypala i když pouze mírné osypky. Ale tím to pro nás končilo, naštěstí pak žádn zvýšená únava ani spavost - tu měla předtím při těch teplotách