2,5letý syn - zánět spojivek, kašel, rýma, osypání

beatusinka
21. říj 2014

Dobrý večer všem,
potřebovala bych poradit už nevím co mám dělat. Od minulého týdne lítám po doktorech. Začala to v úterý vyzvedla jsem syna ve školce a měl zánět spojivek (který dostal během toho dne ve školce), začala se mu spouštět rýma, v noci moc naříkal, že ho bolí zoubky, byl úplně nepříčetný dostal Nurofen a kolem půlnoci to přešlo. Druhý den mi dětská lékařka po prohlídce řekla, že má zoubky vyrostlé a jelikož jsme byli nedávno na prohlídce u zubařky to na zoubky nevypadá. Ale po prozkoumání oušek mi řekla, že to jedno je zarudlé a tudíž to bude asi od něj ať to zkusíme prokapat Otobacidem na ouška. Bohužel syn dál plakal tak ještě to odpoledne jsme jeli na pohotovost na ORL, kde nám ouško píchnuli. V noci dál plakal, že ho bolí zoubky, takže druhý den jsme šli na ORL u nás, kde řekli, že ouška má v pořádku ať se soustředíme na rýmu. Pak se přidal ještě kašel. O víkendu se mi začal osypávat na bříšku, nožičkách a zádíčkách a pak to zase mizelo a objevovalo se to jinde (jako od kopřivy - strava a prací prášek vše pořád stejné), myslela jsem, že ho něco poštípalo, ale při čtení pohádky další den večer se mu to začalo objevovat na tvářičce. V pondělí tento týden jsem byla u dětské co s tím osypáním a říkala, že to nic není, že to může být z jídla (v naší školce teď jsou neštovice, ale ty to nejsou). Dnes kontrola na ušním ouška v pořádku, dělali mu rychlý test na streptokoka negativní a výtěr v krku výsledky budou až v pátek. Kašel čím dál horší už ho to trápí i teď večer, teplota 37,4, říká, že ho bolí zoubky a nožičky. Už jsem zoufalá zítra s ním chci jít k doktorce ať mu vezme krev nebo něco. Nemáte prosím některá maminka podobnou zkušenost???

anushka111
21. říj 2014

Bohužel nemám, ale jinak si myslím, že vám nejvíc právě řekně ta krev, a taky by nebylo marné zajít znovu k zubaři. Myslím si, i že tak malé dítě může mít v zoubku, v dásni nějaký zánět a ten pak tohle celé dokáže rozjet, krom toho osypání. Od zubů můžou bolet i ty uši a domnívám se, že i ten zánět se může "přenášet" z místa na místo. Osypání může být samozřejmš projev nemoci, ale také alergická reakce nejenom na jídlo či prací prášek, ale také na lék. Nedávala jste mu nějaký který ještě předtím nebral?

zickemartina
21. říj 2014

syn ma stomatitidu - stezoval si na zoubky tak jsme byly na zubni pohotovosti v motole a rekli ze je to stomatitida. predtim mel silnou rymu dva dny, prujem asi jeden den, teploty 38,5 a sem tam koprivka jeste ted 7den.
Herpesvir - zkus se na to zeptat doktor rikal ze toho ted lita hodne a ze mi jsme na tom jeste dobre, ze mu tam chodi deti s puchyrema i na rukou

@beatusinka

beatusinka
autor
22. říj 2014

Léky má pořád stejné, dnes zkusím tu krev a další den asi tu zubařku. Už je to na zbláznění každý den u doktora, do toho mám doma ještě 8 měsíční holčičku a tu sebou musím buď vláček nebo shánět hlídání. Sama jsem taky nachcípaná a potřebuji si dojít k doktorce, do toho mi ještě operovali zuby a dnes jedu na vyndání stehů. Od minulého týdne jsme opravdu každý den u doktora. Hrůza.
Děkuji za rady optám se na vše. Už nevím jak prckovi pomoc. Plácá se v tom už dlouho.

pisisvori
22. říj 2014

@zickemartina a co mu na to dávají?

renca_hanych
22. říj 2014

naši kluci měli zánět spojivek nedávno - syn rok a půl a starší syn skoro 4 roky, přinesl si to ze školky, dr. nám dala oftalmoseptonex a na spaní oftalmoframykoin, do tří dnů oči čisté, nezarudlé, kapala a mazala jsem ještě 4 dny púo odeznění příznaků, za dva dny to měli opět!!!!! byla jsem strašně naštvaná! tak dostali atb kapky a jinou atb mast do očí, oči za dva dny uplně dobré, dr mě upozornovala na to žeběžnou součástí zánětu spojivek je zánět vedlejších dutin, zánět nosohltanu, uší apod...takže se může přidružit rýma, kašel teplota a pod, což se teda díkybohu nestalo. ale opravdu, je třeba zbavit se té rýmy a pravidelně oči čistit třeba 4krát za den borovou vodou, otírat od vnitřního koutku směrem ven, a dávat atb mastičku alespon dvakrát za den! je to hnus, já když jsem je viděla, oči měli oba zalepený že je ani ráno otevřít nemohli!!!! myslím že u vašeho malého to že ho bolí v pusince prostě souvisí jedno s druhým, dr. nám říkala že ty záněty očí jsou velmi agresivní at už je to virového nebo bakteriálního původu, přeju hodně štěstí!!!!! jinak doporučju na ven nosit brýle sluneční pár dní, prý se to rádo vrací a jakmile to oko není uplně ok a aby se nepřehřál a neprochladl. myslím na vás!!! PS - kapky a mast do očí jsme dostali Tobrex - dr nám prvně dala ty oftaly kapky i mast, prý je to běžbý poostup ale podlemě jim když je viděla jak to mají zahnianý měla dát hned ten Tobrex, to je prý to nejsilnější co muže napsat pediatr, poak už posílají na oční pro něco speciálnějšího, tot slova naší dr. at je malému brzy lépe! já už to nikdy nechci zažít. JO a doporučení ještě jedno - doma jsem měla udělat nadstandartní hygien. opatření, povlečení, ložní prádlo a ručníky vyvařit, všechny ohmatatelné plochy otřít sanytolem a vydesinfikovat hračky, takže kostky a podobný pidi hračky jsem narvala do povlaku od polštáře a dala prát na třicítku s trochou sava a desinfekce u nás porběhla opravdu důkladná, takto vycíděné jsem doma nikdy neměla 😝 😉

zickemartina
22. říj 2014

@pisisvori na pusinku ty aftiky nam pediatr doporucil Aloclair ustni vodu. na zubnim nam doporucili dezinfekni geliky proti bolesteti (jako pri rustu zubu) na zklidneni dasne ty je ale u takhle maleho ditete nemozne aplikovat. jinak nurofen a paralen. a hermanek nebo repik - tim se nic nezkazi. na virove onemocneni nic jineho nejde.

lenicka07
22. říj 2014

@beatusinka podobné infekce jsme prodělali v nedávné době, ale děti to neměli tak rychle najednou, vysoké teploty a nakonec trochu začervenalé ouško, naštěstí jí to nemuseli píchnout, do toho jí vyrazil obrovský opar. Pak zas vyšší teploty, kašel a rýma a nemůžeme se toho zbavit. Zánět spojivek měla malá na konci léta. Vyrážku měli oba v létě, předcházely tomu teploty přes 38 stupňů, pak se objevila vyrážka asi na 3 až 4 dny (trup, nožičky), byla to nejspíš šestá nemoc. Na bolest nožiček si dcera stěžuje už asi 2 měsíce, ale nepřipadá mi že by to s těmi nemocemi nějak souviselo. S těmi zoubky nevím... nebolí ho něco v puse, neobjevily se mu tam afty? Neměl někdo z rodiny opar? My to měli loni touhle dobou, vysoké teploty asi za dva dny se objevil opar na pusince a pak v pusince afty. Manžel měl několik dní předtím opar a prý to může být způsobeno stejným virem. Byla to tzv. aftozní stomatitida.

beatusinka
autor
22. říj 2014

Pusinku mu prohlíželi a afty nemá žádné, ale děkuji.