21měsíční dcera má teplotu 37,7 °C, co dělat?

markyzka84
26. dub 2015

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na nejake napady připadne co delat. Od včerejska male roste teplota. Prve se mi vcera poblinkala a to sem si vsimla ze je teplejsi v tu chvilku mela 37,0. Dnes odpoledne už 37,7. Nikdy nebyla nemocna jen jednou si uhnala rymu. Mě boli klouby ale teplotu nemam a je mi velmi spatne od zaludku. Z jidla to byt nemuze manzel jedl to stejne jako my (jen dosoloval). Chjo jsem z toho vyplašená.

lv
26. dub 2015

Tak asi nějaká viroza..dieta, nejlíp nic, pokud si nežádá jídlo /jinak ryze, vařená mrkev, banán, suché brambory a vařené maso v dalších dnech../, pit po maličkých množstvích, po lzickach, pokud nezvrací.
Na teplotu čípky nurofen nebo panadol, nad 38,5

medvide1
26. dub 2015

Dobrý večer měli jsme to samé, děti blinkali zvýšená teplota lehce i průjem nejspíše jde o rotavirovou infekci..pokud možno nepodávat mléko vůbec jen zhoršuje dostetek tekutin po lžičkách kupte hylak a dávat dle rozpisu na obale..k jídlu jen suchary rohlík ale jen v malém množství...chce to vydržet nám to trvalo týden,,když už se ulevilo chtěli najist ale měli stažený žaludek tak zase zvraceli držím pěsti

markyzka84
autor
26. dub 2015

No chudinka uz ma 38,7 :(

markyzka84
autor
26. dub 2015

@lv Moc dekuji za tim mela jsem doma uz od narozeni ten paralen pro deti v sirupu tak jsem ji dala 5,5 ml... Moc doufam , ze to brzo zabere nebo bude zabal.. uplne hori a jak jsem napsala 38,7 :((( 😢 😢 😢 😢

markyzka84
autor
26. dub 2015

@medvide1 Ona prave nechce vubec jist 😢 stezi dnes snedla pul bananu , trošku rozmixovanych prambor protoze ty miluje ze vseho nejvic ..:(

medvide1
26. dub 2015

@markyzka84 Hlavně ji to jídlo nenutit...když nechce ať nejí má na to nárok jednak teplotou jednak že ji bolí bříško...takže hlavně tekutiny udělejte jí buď heřmánkový čaj nebo mátový ale musí být vychlazený skoro ledový..nebo vodu, nebo kdyby pořád zvracela tak hydratační roztok kulíšek...hlavně pít to je nedůležitější-!!vždy jí dejte studený nápoj a pak 5 min odpočinou pak zase ...

lv
26. dub 2015

@markyzka84 pokud bude zvracet, tak 2h vůbec nic, ani ty chladné tekutiny, pak fakt lžičku co 5-15min, lepší než sirup do bolavého bříška ten čípek..at je brzy líp!

markyzka84
autor
26. dub 2015

@lv
@medvide1 Holky moc dekuju ze help. Mala spinka. Po tom co ji spadla teplota nakonec snedla ten vnitrek z jednoho a pul rohliku a vypila sklenicku detskeho cisteho caje...Holky mam ji probudit ted kolem jedny zase na ten paralen sos? aby ji a teplota zas nevystrelila?
Holky udelala jsem silnej hovezi vyvar, mam ji zkusit zitra dat?

medvide1
27. dub 2015

@markyzka84 vývar bych nedávala...je možná mastný tak to bych neriskovala

barborka09
27. dub 2015

@markyzka84 Hovězí vývar ne když zvracela. Taky jsem žila v tom, že vývar pomůže - aspoň babičky to do nás hustili. No a když už malá jednou zvracela delší dobu, tak jsme šli k mudr. a ta nám řekla že vývar ano, ale pouze drůbeží. Hovězí jí spíše ten žaludek podráždí. Takže jsme silný hovězí vývar vyměnili za drůbeží a můžu říct že od té doby když jsme vysadili ten hovězí vývar se malá z těch zvracecích stavů dostáva rychleji než když ji babičky vařily silný hovězí vývar.

markyzka84
autor
27. dub 2015

holky mam ji dat zase ten paralen asi ze ? Furt ma tu trplotu zvysenou

medvide1
27. dub 2015

@markyzka84 kolik ma?

markyzka84
autor
27. dub 2015

37,4 ted rano..:o/

zo_ja
27. dub 2015

Vůbec nic. Pro děti a tělo je lepší, když se teplota nechá proběhnout. 3 dny jsou ok, pokud sou pod 40° a S OHLEDEM NA CELKOVÝ STAV - tzn. když dítě pije - to je nutný, nesmí být apatický, je samozřejmě spavý, unavený, nemá nějaký bolesti (třeba zánět středního břicha, ostré bolesti bříška ap.), reaguje na Tebe, komunikuje - ale může být den zvadlý jak panenka, unavecný, prostě s horečkou, vzpomen na své stavy.
Pokud jí hned dáš antipyretika, v těle neproběhnou potřebné procesy pro vyrovnávní se s bacilem, navíc dítě obv. nevydrží v klidu, takže si zatěžuje srdce atp.
Že den dva nejí nebo málo nevadí. Musí pít.
Třetí den bývám už taky na vážkách, ale až na jeden případ už to šlo vždycky dolů.

Do čaje se dá přodat Glukopur, to pomáhá jak organismu tak žaludku, dávat po lžičkách, piškot, klidně přibrat na lžičku trochu čaje, krásně rozměkne. Jinak co si řekne, nabídnout lehčí jídlo, rýži, těstoviny, samotný suchý, klidně jen malinko. Dospělý taky často ten první den nemoci nejí, nebo druhý, dle toho, kdy kulminuje, to nevadí.

markyzka84
autor
27. dub 2015

Holky co meD?

medvide1
27. dub 2015

@markyzka84 zvracela ještě?než med bych dala již zmiňovaný glukopur

markyzka84
autor
27. dub 2015

@medvide1 uz neblinka ... ani nekaka ...