4,5měsíční dcerce se třesou ručičky

emilia121
7. srp 2014

dobry den dcerka ma 4 a pul mesicu dnes sme bili u lekarky lebo sem si vsimla ze se malej tresu rucicky jedna vic jedna min prikad kdyz ju berem na rucky nebo neco chce vzit do rucicky ale neni to take klasicke treseni kdyz se dite drepe radosti je to normalne trasujuce rucicky doktorka nas poslala v uteri na rehabilitaciu a rekla pri to je neco se svalama moc se bojim ☹((( rekla ze to bude dobry ale ja ju porad sleduje a bojim se co nas ceka zda to bude ok pri kdyz lezi na brisku tak je az moc ohnuta ze nema tu hlavku tak davat az do zadu ze to svalstvo je asi nejak malo spevnene ☹((( moc se bojim holky nemate to nektera doma nebo ste se nepotkali s tim????

zmaldik
7. srp 2014

já osobně neporadím, ale zkus se zeptata @eficenka je dětská fyzioterapeutka a mohla by o tom něco vědět, určitě to bude v pořádku! je tu skupina motorický vývoj, i tam se můžeš podívat, tuto skupinku vede.

katharinka4222
7. srp 2014

Ahoj, s tímto přímo zkušenost nemám. Ale jestli hodně zaklání hlavičku dozadu, tak to bude těmi svaly. Asi je má trochu slabší, tak si pomáhá jinak. Na toto je určitě dobré cvičit Vojtovu metodu. Moje malá se narodila o 2 měsíce dřív. Taky jsme ji cvičily,aby dohnala ten čas, co přišla na svět dřív. Dnes má rok a půl a díky cvičení je skoro napřed oproti svým vrstevníkům. Taky měla ty svaly slabší, hlavně se tímto cvičením naučila správné reakce na určitý pohyb a potom i nové pohyby zvládala správně 🙂 Určitě se neboj, pokud Tě doktorka poslala k odborníkům na rehabilitace, tak to bude určitě dobrý 🙂 Sice to bude dřina, ale nakonec to bude dobrý 🙂 Držím pěsti

terezapetrova
7. srp 2014

@emilia121 málo zpevněné svalstvo znamená hypotonii, jestli to bude dobra rehabilitacni rekne Ti víc, my u syna bojujeme s tímto syndromem od narozeni, mnoho jsme dokázali cvičením , které je často o nervy atd ale nám pomohlo a nebyla to Vojtovka... Já nejsem moc zastáncem globálního prosazování Vojtovy metody ale věřím, ze někomu pomohla. Hypotonii je nepříjemná
Hned z několika důvodu ale zřejmě se stim dá kvalitne žít alespoň já se takto utěšuji. 😉 taky existuje x jejich druhu.. Snad jsem Té malinko uklidnila, kdyby jsi měla nějakou otázku cca do si či do ne tady ještě průběžně budu, pak si dávám pauzu. . 🙂 Mnoho štěstí..