4letá dcera vytáčí nožičku, pomohla by rehabilitace?

petrisp
27. dub 2015

Ahoj maminky, dcerka už od mala vytáčí nožičku směrem dovnitř. Cca od roka a pul do dvou let jsme cvičili vojtovku. Ale čím byla starší přišlo mi,ze ji to cvičení spis depta než pomáhá. Dětská doktorka tedy řekla, at toho necháme a dáme tomu zatim volný průběh. Dceři jsou ted 4 roky,nožičku vytácí stále. Myslíte že by pomohla nějaká rehabilitace nebo to mám nechat ještě byt? Mate někdo zkušenost?

maxinkaa
27. dub 2015

Ahoj, já chodila s naší malou(má 2,5roku), k fyzioterapeutce, tam jsme se učili cviky, jak cvičit. Dávali jsme i tejpovací pásky. Nejvíc pomáhá skákání na trampolíně, na balonu, chození bosky po kamíncích, kuličkách, masírování atd. Objednala jsem se tam přes naší dětskou doktorku a nic jsme neplatili. Čím dřív začnete cvičit, tím to bude lepší.Doktorka říkala, že vtáčení nožičky dovnitř je od kyčlí.

kalutedi
27. dub 2015

Ahoj, řešíme teď stejný problém, dcera (22m) vtáčí jedno nožičku. Všude jsem se dočetla, že s tím nic nedělají, že se to srovná samo. I ortoped nám to řekl, žádná rehabilitace, nic. Máme se ukázat za rok. Tak bych byla ráda, kdyby se ozvala nějaká maminka se stejným problémem, která už to má "za sebou". Díky

maxinkaa
27. dub 2015

Já to taky nechávala tak a pak se mi to nelíbilo a přes doktorku se sama objednala k té fyzioterapeutce a ta mi řekla, že je dobře, že jsem přišla tak brzy.

maxinkaa
27. dub 2015

Cvičení jsem si i fotila. 😉

kalutedi
27. dub 2015

@maxinkaa My jsme u toho ortopeda byly nedavno, tak jsem si řekla, že to nechám do těch dvou let, do léta, kdy bude běhat bosa a když se to nezlepší, tak to zkusím řešit ještě jinak.

terezapetrova
27. dub 2015

@petrisp ja bych urcite s cvičením neprestavala, myslim, ze dobra regabilitacni by rozhodne též poradila vytrvat, Vojtovka otravuje témeř každé dítě ale to neznamena, ze do budoucna nepomuze, ja bych nečekala vubec na nic a šla bych se poradit s odbornikem.. Držím palce..